Ingezonden persbericht


PERSBERICHT 29 mei 2007

Mylou Frencken in Cultuurpark de Hout.

Cultuurpark de Hout organiseert op zondag 10 juni een kleinkunstmiddag. Er treden van 13.00 uur tot 17.00 uur diverse artiesten op in de muzieknis in de Alkmaarderhout. Het eeuwigdurend park, het mooiste plekje van Alkmaar.

Mylou Frencken
"Mylou Frencken maakt innemend oercabaret. Dit is cabaret zoals cabaret ooit bedoeld was." Alles Nog Prachtig. Nou en of! En voorlopig wordt alles aan cabaretière/liedjesschrijfster/zangeres Mylou Frencken alleen nog maar mooier. Of het nou haar teksten zijn, haar muziek, haar zang of haar looks; Mylou Frencken is een vrouw in de bloei van haar leven en vindt de tijd nu rijp haar publiek daarvan met volle teugen te laten meegenieten. Deze allround theaterpersoonlijkheid weet zelfs in de meest kille fabriekshal een sfeer van warmte en intimiteit op te roepen. Je zit bij Mylou niet 'in het park' maar bij haar thuis op de bank, met de gastvrouw zelf in de rol van zowel de nootjes als de fles goede wijn. Zij bezit een vilein soort onbeholpenheid waarmee ze het Leven en de Liefde, de Zin en de Onzin bezingt en bespreekt. Van de vele mooie nummers in haar theaterprogramma Alles Nog Prachtig zijn de ouderraad en mannen met de griep nu al klassiekers te noemen. En wie wil weten hoe je een jurk met de rits op de rug dicht krijgt als je - helemaal, helemaal alleen bent - moet zeker komen.

Kruithuis
Het bloed kruipt waar het niet gaan kan. Tien jaar na de opheffing van de uiterst succesvolle dialectgroep Kromme Jongens treedt de zingende gitarist Peter Kruithof opnieuw naar buiten met eigen werk. Onder de naam Kruithuis brengt deze singer/songwriter sfeervolle ingetogen liedjes ten gehore met Nederlandstalige teksten van hoog niveau, ergens op het snijvlak van Boudewijn de Groot en Jack Johnson. Met zijn vaste begeleiders Jump Koch (percussie en accordeon) en Herman Jager (bas) heeft hij als Kruithuis een eigen akoestisch universum geschapen waarin ruimte is voor bijzondere melodieën en intimiteit.

Kim de Boer
Kim de Boer studeerde aan het conservatorium van Alkmaar pop- en jazzmuziek. Als zangeres doet zij veel studiowerk en daarnaast treedt zij regelmatig op. Zij geeft zangles en leidt verschillende popkoren in de regio. Ook als singer/songwriter timmert ze aan de weg, zo zijn haar liedjes op de nationale radio te horen geweest.

Artiance musical
Het productiehuis Artiance/JTA presenteert een musicalproject. Jongeren van 12 jaar en ouder treden op met bekende en minder bekende musicalnummers. Onder de artistieke leiding van Hanneke Vries hebben ze ook musicalteksten geschreven die in de muzieknis zullen klinken als een klok.

Cultuurpark De Hout
De stichting Cultuurpark de Hout viert dit seizoen haar 15 jarige bestaan in het 400 jaar oude stadspark en zet zich in om in de zomermaanden uiteenlopende gratis toegankelijke voorstellingen en manifestaties te organiseren voor een breed publiek in het Alkmaarse park de Hout bij de muzieknis, nabij het oude AZ stadion. Meer informatie: www.cultuurparkdehout.nl

EINDE PERSBERICHT

Persfoto Mylou Frencken
Hoge resolutie en gratis te gebruiken onder naamsvermelding van de fotograaf http://www.myloufrencken.nl/persfoto.html