Ingezonden persbericht


P E R S B E R I C H T

Amersfoort, 4 juni 2007

Dierentuinmaand in DierenPark Amersfoort

Op zondag 10, 17 en 24 juni staat DierenPark Amersfoort in het teken van de Juni Dierentuinmaand. Er worden rondleidingen gegeven en gasten kunnen een blik achter de schermen werpen bij onder meer de giraffen en de apen. De Juni Dierentuinmaand is een gezamenlijk initiatief van de dierentuinen die lid zijn van de Nederlandse Vereniging van Dierentuinen (NVD).

DierenPark Amersfoort laat zich in de Juni Dierentuinmaand van een andere kant zien. De afdeling Groenvoorziening verzorgt een gratis rondleiding langs de bijzondere bomen en planten in het park. De rondgang gaat onder andere door de Japanse Tuin en het DinoBos. Verder kunnen de gasten een kijkje nemen in de stal van olifantenbul Sam, op de binnenplaats van de roofdieren en in de nachtverblijven van de beren. Daarnaast zijn er op alle zondagen in de Dierentuinmaand extra voorstellingen van Jellow en zijn vrienden. Het complete programma staat vermeld op www.dierenparkamersfoort.nl.

50% korting voor abonnementhouders

Gedurende de Dierentuinmaand krijgen alle bezoekers van een NVD-dierentuin, zolang de voorraad strekt, een vrolijke set ansichtkaarten cadeau. Daarnaast maken ze kans op een trip naar Wenen om de reuzenpanda in het echt te ontmoeten. Dat is namelijk de hoofdprijs van een quiz die ingevuld kan worden in de dierentuinen. Abonnementhouders van de NVD-dierentuinen worden extra in het zonnetje gezet. Zij krijgen op vertoon van hun geldige abonnement en tegen inlevering van een kortingsbon 50% korting op een dagkaartje voor een andere dierentuin. De kortingsbon en de voorwaarden zijn te vinden op www.dierentuinmaand.nl.

Kinderdierekteur

Kinderen kunnen via www.dierentuinmaand.nl mee doen aan de verkiezing voor kinderdierekteur. Als kinderdierekteur zijn de kinderen verbonden aan één specifieke dierentuin. Samen met hun collega's van de andere dierentuinen overleggen ze over dierenzaken en spreken ze over natuurbeschermingsprojecten van de NVD-dierentuinen.

NVD-dierentuinen

De Nederlandse Vereniging van Dierentuinen (NVD) zet zich al 41 jaar in voor samenwerking op het gebied van dierenwelzijn, educatie, natuurbehoud en nog veel meer. De NVD-dierentuinen zijn: Apenheul, Aqua Zoo Friesland, Artis, Burgers' Zoo, DierenPark Amersfoort, Dierenpark Emmen, Dierenpark Wissel, Dierenrijk Europa, Diergaarde Blijdorp, Dolfinarium, GaiaPark, Ouwehands Dierenpark Rhenen, Safaripark Beekse Bergen, Vogelpark Avifauna en Zoo Parc Overloon.

///

Onderschrift foto: Eén van de bruine beren in DierenPark Amersfoort.

Noot voor redactie;