Gemeente Rotterdam

Nr. 24
8 juni 2007

Activiteitenkalender B&W Rotterdam 10 t/m 17 juni 2007

Wethouder Kaya opent masterclasses 'Van authentiek tot wereldmuziek' Zondag 10 juni 14.00 uur opent wethouder Orhan Kaya (participatie & cultuur) de intergenerationele masterclasses 'Van authentiek tot wereldmuziek' in het WMDC aan de Pieter de Hooghweg 125. De masterclasses zijn gericht op de Kaapverdiaanse en de Antilliaanse gemeenschappen in Rotterdam. De Antilliaanse masterclass wordt gegeven door Izaline Calister. Carlos Matos en Eunice Vieira geven de Kaapverdiaanse masterclass. (Voor meer informatie: Catharsis producties, Conny Groot, tel. 020 - 468 1894 of 06 - 2918 3491)

Burgemeester Opstelten aanwezig bij hijsen van milieuvlaggen Burgemeester Ivo Opstelten is op maandag 11 juni om 10.00 uur aanwezig bij het hijsen van 21 milieuvlaggen. De vlaggen zijn ontworpen door studenten van de Willem de Kooning Academie. Zij kregen de opdracht een vlag te ontwerpen voor bedrijven die investeren in duurzame energie en besparingsprojecten. De vlaggen gaan dienen als keurmerk voor bedrijven die op verantwoorde wijze omgaan met het milieu. De 21 studenten hijsen zelf hun vlag op de Vlaggenparade op de Boompjes (zijde Leuvehavenbrug). (Voor meer informatie: Stichting Vlaggenmuseum, secretaris H. Horsting, tel. 010 - 452 8098)

Wethouder Schrijer houdt slotspeech op Hogeschooldag Wethouder Dominic Schrijer (werk, sociale zaken en grotestedenbeleid) houdt op dinsdag 12 juni om 11.00 uur de slotspeech op de Hogeschooldag, die op het RDM terrein aan de Heijplaatstraat 21 (box 30) wordt gehouden. De Rotterdamse hogeschool heeft een studentenpopulatie die de diversiteit van de regio weerspiegelt en een groot aantal samenwerkingsverbanden met bedrijven en instellingen uit de omgeving. Tijdens de Hogeschooldag zullen vanuit alle opleidingen interessante voorbeelden te zien zijn uit de onderwijspraktijk, die vaak tot stand komen met externe partners. De externe relaties dragen op deze wijze bij aan de goede kwaliteit van onderwijs van de Rotterdamse hogeschool. (Voor meer informatie: Concerncommunicatie Bestuursdienst, Paul Tissingh, tel. 010 - 417 3515 of 06 - 5107 4791)

Wethouder Karakus geeft lezing bij Architectuur Biënnale Wethouder Hamit Karakus (wonen en ruimtelijke ordening) geeft dinsdag 12 juni om 20.10 uur een lezing in het kader van de Architectuur Biënnale. De lezing vindt plaats in het Nederlands Architectuurinstituut (NAI) aan het Museumpark 7. Tijdens de lezing zal wethouder Karakus onder andere ingaan op de aanpak van woningen in de oude stadswijken. De Internationale Architectuur Biënnale Rotterdam is een tweejaarlijks evenement dat kennis en ervaring in de ontwerpende disciplines (architectuur, stedenbouw en landschapsarchitectuur) van over de hele wereld in Rotterdam samenbrengt en presenteert aan een groot publiek. (Voor meer informatie: NAI, Marlies Dijkstra tel. 010 - 440 12 35)

Wethouder Geluk geeft aftrap Nationale Buitenspeeldag Wethouder Leonard Geluk (jeugd, gezin en onderwijs) geeft op woensdag 13 juni om 8.15 uur het startsein voor de Nationale Buitenspeeldag op de openbare basisschool Finlandia aan de Brigantijnstraat 46-48. Samen met Bert en Ernie uit Sesamstraat begeleidt hij de allerkleinsten met oversteken naar hun school en bij de spelletjes op het schoolplein. (Voor meer informatie: Linden & Barbosa, Müriel Goor, 06 - 2942 4334)

Wethouder Schrijer brengt werkbezoek aan Albeda Scholingswinkel Wethouder Dominic Schrijer (werk, sociale zaken en grotestedenbeleid) brengt op woensdag 13 juni van 10.15 tot 11.15 uur een werkbezoek aan de Scholingswinkel van het Albeda College aan de Groene Hilledijk 228 (winkelgebied Boulevard Zuid) in Feijenoord. De Albeda Scholingswinkel verzorgt scholing voor gevestigde ondernemers, creëert extra stageplaatsen, draagt bij aan de sociale cohesie in de deelgemeente Feijenoord en bemiddelt voor werkzoekenden. De winkel is een nieuwe manier van maatschappelijk betrokken onderwijs waarbij de winkel de omgeving actief betrekt. (Voor meer informatie: Concerncommunicatie Bestuursdienst, Paul Tissingh, tel. 010 - 417 3515 of 06 - 5107 4791)

Wethouder Karakus neemt deel aan debat op Provada vastgoedbeurs Wethouder Hamit Karakus (Wonen en Ruimtelijke Ordening) neemt op woensdag 13 juni tussen 13.00 en 14.00 uur deel aan een G4 (4 grote steden)-debat op de Provada vastgoedbeurs in de RAI in Amsterdam. Matthijs van Nieuwkerk en Wabe van Enk leiden het debat. Verschillende thema's op het terrein van wonen in de 4 grote steden komen aan de orde. Naast wethouder Karakus nemen ook de overige G4-wethouders deel aan het debat. (Voor meer informatie: OntwikkelingsBedrijf Rotterdam, Annelies Peppelenbosch, tel. 010 - 489 7158)

Wethouder Kaya neemt Gilde promotie DVD in ontvangst Wethouder Orhan Kaya (participatie en cultuur) neemt op woensdag 13 juni om 13.45 uur de Gilde promotie DVD in ontvangst bij Stap Gilde, Glashaven 42. Gilde Rotterdam activeert ouderen om actief te zijn en deel te blijven nemen aan de samenleving. Het 20-jarig jubileum van Gilde Rotterdam is gedurende het jaar gevierd met een aantal activiteiten. De DVD brengt op bijzondere wijze het werk van de 50+ medewerkers van Gilde in beeld. (Voor meer informatie: CVD Stap, Carla den Brinker, tel. 010 - 436 3090)

Wethouder Karakus spreekt tijdens bedrijfsledenbijeenkomst van Vriendenvereniging NAI Wethouder Hamit Karakus (wonen en ruimtelijke ordening) houdt op woensdag 13 juni om 15.00 uur een toespraak tijdens de bedrijfsledenbijeenkomst van de Vereniging Vrienden van het Nederlands Architectuurinstituut in de Burgerzaal van het stadhuis. De bijeenkomst staat in het teken van de nieuwe wederopbouw van Rotterdam. Wethouder Karakus krijgt tijdens deze bijeenkomst plaquettes van Rotterdam Plaquettestad 2007 aangeboden door de bedrijfsledencommissie. Aansluitend onthult hij de NAI Architectuurplaquette. (Voor meer informatie: Nederlands Architectuurinstituut, Oene Dijk, tel. 010 - 440 12 66)

Wethouder Kaya opent 7e editie Arabisch Film Festival Woensdag 13 juni om 18.00 uur opent wethouder Orhan Kaya (participatie & cultuur) de 7e editie van het Arabisch Filmfestival in Cinerama aan de Westblaak. Het doel van het festival is om de Arabische cinema en filmmakers te steunen, om een betere verstandhouding tussen Arabische en Europese bevolkingsgroepen te stimuleren en om een middel te zijn voor het ontwikkelen van de (Arabische) filmkunstindustrie. (Voor meer informatie: Arab Filmfestival Rotterdam, Khaled Chouket, 06 - 2280 0825)

Wethouder Geluk reikt certificaten uit aan leerlingen hotel Philadelphia Jeugdwethouder Leonard Geluk reikt op woensdag 13 juni om 19.00 uur certificaten uit aan leerlingen van Grand Hotel Philadelphia aan de van Vollenhovenstraat 48-50. Onder leiding van een professioneel horecateam volgen jongeren met een licht verstandelijke beperking een individueel leer- en werktraject in dit hotel. Met deze ondersteuning kunnen zij zo zelfstandig mogelijk invulling geven aan hun leven. Het hotel is een initiatief van de Stichting Philadelphia Zorg, een landelijke netwerkorganisatie voor mensen die zorg en/of ondersteuning nodig hebben. (Voor meer informatie: Grand Hotel Philadelphia, Gerben Lems, 06 28227164)

Wethouder Karakus houdt toespraak bij Naturalisatieceremonie Wethouder Hamit Karakus (wonen en ruimtelijke ordening) neemt op woensdag 13 juni om 20.00 uur de honneurs waar bij de naturalisatieceremonie. Tijdens deze ceremonie krijgen ruim 75 Rotterdammers de Nederlandse nationaliteit. De wethouder zal de aanwezigen toespreken en hen de naturalisatiebesluiten uitreiken. De ceremonie vindt plaats in Stadswinkel Centrum aan het Stadhuisplein 128. (Voor meer informatie: Dienst Publiekszaken, Mark van der Roer, tel. 010 - 417 37 94)

Wethouder Karakus spreekt bij Jaarsymposium "Investeren in Achterstandswijken" Wethouder Hamit Karakus (wonen en ruimtelijke ordening) houdt donderdag 14 juni om 10.00 uur een toespraak bij het Jaarsymposium "Investeren in Achterstandswijken" in het Clemenshuis in de Gruttostraat 9 in Charlois. Onderwerpen van het jaarsymposium zijn de zwakke Verenigingen van Eigenaren en de particuliere woningvoorraad. (Voor meer informatie: Vastgoed & Bouw, Renate van den Berge, tel. 070 - 441 5732)

Wethouder Harbers verricht opening Nationale Distributiedag (NDD) Wethouder Mark Harbers (economie, haven en milieu) verricht op donderdag 14 juni om 10.00 uur de officiële opening van de Nationale Distributiedag (NDD). De Nationale Distributiedag vindt plaats in de Cruise Terminal aan de Wilhelminakade 699. Tijdens het congres dat jaarlijks in juni wordt georganiseerd staat een actueel logistiek thema centraal. Het congres is bedoeld voor iedereen die onderdeel uitmaakt van of belangstelling heeft voor de brede logistieke sector. (Voor meer informatie: Concerncommunicatie Bestuursdienst, Odie van Eupen, tel. 010 - 417 38 35)

Wethouder Geluk bezoekt 'CSI Laurens'
Wethouder Leonard Geluk bezoekt op donderdag 14 juni om 16.30 uur het 'CSI op het Laurens'. Het Sint-Laurenscollege bevindt zich aan Voorhout 100, Rotterdam. In dit multidisciplinaire en vernieuwende project lossen HAVO/VWO leerlingen met behulp van forensisch onderzoek 'delicten' op. Het project wordt uitgevoerd met medewerking van politie en het Nationaal Forensisch Instituut. De leerlingen leren zo allerlei kennis in de praktijk toe te passen. Het project won in april van dit jaar de aanmoedigingsprijs tijdens de Rotterdamse OSKAR's. (Voor meer informatie: Sint-Laurens College; rector Jean Wiertz 010 4180470).

Wethouder Geluk spreekt op conferentie 'Mentoring is hot' Op donderdag 14 juni spreekt Jeugdwethouder Leonard Geluk op de conferentie 'Mentoring is hot: Via mentoring tot burgerparticipatie'. De conferentie is van 13.00 uur tot 16.00 uur op de Erasmus Universiteit, Campus Woudestein, Burgemeester Oudlaan 50. Overal en nergens in Nederland schieten organisaties uit de grond die één-op-één vrijwilligers koppelen aan iemand die een mentor nodig heeft. Mentoring is succesvol voor cliënten en aantrekkelijk voor vrijwilligers. De conferentie gaat in op vragen wat mentoring doet met de vrijwillige mentor. Tijdens de conferentie spreekt ook de staatssecretaris van Onderwijs, Marja van Bijsterveldt. (Voor meer informatie: Concerncommunicatie Bestuursdienst; Lennart de Jong; 010 -417 3511 of 06 - 51523897).

Burgemeester Opstelten aanwezig bij start sloop Havenzicht Burgemeester Ivo Opstelten is op vrijdag 15 juni om 14.30 uur aanwezig bij de start van de sloop van Havenzicht aan de Willem Ruyslaan in Kralingen. Burgemeester Opstelten zal het eerste muurtje slopen van het gebouw dat ruim dertig jaar dienst heeft gedaan als opvang voor daklozen. Om 13.00 uur begint het Havenzicht-Opstelten-straatfestival met een Havenzichtverhaal door Carrie, muziek van de Cliëntenraad en straatmuzikanten, voordracht van gedichten en een foto- en kunstententoonstelling in en om het Havenzicht. Ter gelegenheid van de sloop krijgt de burgemeester het boekje 'Havenzicht Op Stelten' overhandigd, met foto's, interviews en gedichten. In 2009 wordt de Opvang Nieuwe Stijl opgeleverd. (Voor meer informatie: Teamleider CVD Havenzicht Nachtopvang, Sheena Jansen, tel. 010 - 414 7160)

Wethouder Bolsius loopt mee met avond4-daagse Noord Wethouder Lucas Bolsius (financiën, sport en buitenruimte) loopt vrijdag 15 juni vanaf 19.00 uur mee met de intocht van de avond4-daagse Noord van het Lisplein naar de Bergsingelkerk. Ruim 500 kinderen tussen de 4 en 12 jaar uit Rotterdam Noord lopen deze laatste 400 meter met de wethouder mee achter de muziek aan. Rond 19.30 uur reikt wethouder Bolsius medailles uit bij de Bergsingelkerk. De avond4-daagse gaat van start op maandag 11 juni. Er is een stop op woensdag 13 juni en de avond4-daagse eindigt dus op vrijdag 15 juni. (Voor meer informatie: CDA Noord, Monique Vogelaar, tel. 06 - 40 75 70 46)

Wethouder Harbers neemt resultaten Hidden Stars project in ontvangst Wethouder Mark Harbers (economie, haven en milieu) neemt op vrijdag 15 juni om 20:30 uur de resultaten van het project Hidden Stars in ontvangst tijdens de slotbijeenkomst van het project in de Hollywood Music Hall. Binnen het project Hidden Stars van de YoungEDBR zijn er door middel van een buddysysteem ruim 80 scholieren met 'verborgen talenten' gekoppeld aan 80 succesvolle jongeren met ambitie. Doel van het project is jongeren zelf te laten zien en te ervaren wat er allemaal mogelijk is op de arbeidsmarkt. De scholieren liepen 3 dagen met de werkende jongeren mee. In het rapport staan alle bevindingen en resultaten. (Voor meer informatie: communicatie EDBR en YoungEDBR, Daphne Verhage, tel. 010 - 205 35 71 of www.youngedbr.nl)

Wethouder Kriens aanwezig bij wijkfeest Hordijkerveld Wethouder Jantine Kriens (volksgezondheid, welzijn en maatschappelijke opvang) is zaterdag 16 juni om 12.45 uur aanwezig bij de officiële opening van het wijkfeest Hordijkerveld op het vernieuwde plein aan de Kerstendijk 9 in Hordijkerveld. Wethouder Kriens opent het trefpunt De Dijk en zal een korte toespraak houden. (Voor meer informatie: Huge Molendijk, tel. 06 - 1303 7720)

En verder.

is wethouder Lucas Bolsius (financiën, sport en buitenruimte) van zondag 10 juni tot woensdag 13 juni op werkbezoek in Helsinki. Hij ontmoet de burgemeester en de wethouder Public Works and Environmental Affairs van Helsinki en een aantal hoofden van dienst. (Voor meer informatie: Bestuursdienst, Chantal Straver, tel. 010 - 417 9324)

noot voor de redactie/