Gemeente Borger-Odoorn


06-06-2007
WETHOUDER ALBERTS GEEFT STARTSCHOT VOOR HOOFDKOERS KASSEIENOMLOOP EXLOO

Op zaterdag 10 juni a.s. vindt de Therme Kasseienomloop Exloo plaats. Deze omloop biedt de deelnemers een parcours met alles dat wielrennen volgens de kenners zo leuk maakt. Twee lange kasseienstroken, twee beklimmingen en een aantal lange stroken door onbeschut veengebied. De deelnemers uit alle categorieën komen maar liefst vier keer langs het start en finish-punt in Exloo. Wethouder J.F.A. Alberts van de gemeente Borger-Odoorn is tijdens deze dag aanwezig en geeft om 12.15 uur het startschot van de hoofdkoers in zijn rol als sportambassadeur voor de campagne 'Drenthe Beweegt'.

'Drenthe Beweegt', een campagne van de provincie Drenthe, heeft tot doel te laten zien welke mogelijkheden er in Drenthe zijn op het terrein van sport en bewegen. Ook is het de bedoeling om inwoners van Drenthe te stimuleren om te werken aan een gezondere leefstijl. Voldoende bewegen - in welke vorm dan ook- is daarvan een duidelijk onderdeel.

Naast de wielerronde zijn er nog een aantal andere activiteiten. Zo wordt er tegelijkertijd met deze ronde ook de Schutrups Run gehouden en zijn er verschillende randactiviteiten voor toeschouwers van alle leeftijden.