Nieuwsbrief Buitenhof 10 juni 2007 (12:10 uur, Nederland 1)

NPS/VARA/VPRO
vpro | nps | vara / BUITENHOF NIEUWSBRIEF /

10 juni 2007
www.buitenhoftv.nl

Duurzaamheid duurt het langst

Klaas van Egmond

Hans van Baalen

Vladimir Poetin

Duurzaamheid duurt het langst

Klaas van Egmond, directeur van het Milieu en Natuur Planbureau, heeft zijn zorgen over de uitvoering van het milieubeleid. Nederland kan mooier, veiliger en vitaler.
Maar dan moeten er wel knopen worden doorgehakt. Hij presenteert in Buitenhof zijn Tweede Duurzaamheidsverkenning voor Nederland: veel en zwaar huiswerk voor duurzaamheidsminister Jacqueline Cramer.

Whealen en dealen met Iran?

Het Nederlands bedrijfsleven staat te popelen om zaken te gaan doen met Iran. Van rederijen tot keramiekbedrijven, van energieleveranciers tot kassenbouwers: Iran is een markt. Toch gaan er in Nederland ook veel stemmen op om geen zaken te doen met Iran omdat deze islamitische staat tot de as van het kwaad wordt gerekend. In Buitenhof een debat tussen Gerard Vaandrager, directeur van het Nederlands Centrum voor Handelsbevordering, die voor sterke handelsbetrekkingen is en VVD- kamerlid Hans van Baalen die tegen handelsmissies is naar dit soort staten.

Het Rusland van tsaar Vladimir Poetin
De Belgische slavist en militair socioloog Joris van Bladel promoveerde in 2004 op de wantoestanden binnen het Russische leger en nu schrijft hij een biografie over Vladimir Poetin die hij ooit zelf heeft ontmoet. Een gesprek over de retoriek van deze leider van een land op zoek naar nieuw zelfbewustzijn en over de politieke mores van de Russische samenleving.

Columniste Désanne van Brederode wijdt haar beschouwing aan vader Rouvoet, onze minister voor Jeugd en Gezin.

>

NB De hier genoemde onderwerpen zijn onder voorbehoud en kunnen door de actualiteit nog gewijzigd worden.

Buitenhof zondag 10 juni 2007, 12.10 uur, Nederland 1.
Presentatie: Peter van Ingen
Columnist: Désanne van Brederode
Eindredactie: Corinne Hegeman
Redactie: Barbara Coolen, Peter van Ingen, Jan van Friesland, Esther Lammers, Leonard Ornstein, Clairy Polak, Herman Schulte Nordholt, Rob Trip, Ad Verbrugge
Webredactie: Agnes Verweij

Buitenhof wordt afwisselend gepresenteerd door (v.l.n.r.) Peter van Ingen, Clairy Polak en Rob Trip.
>

Uitzending: 10 juni 12.10-13.00 uur op Nederland 1. Herhaling: maandagochtend 10.20 uur op Nederland 2.

Op buitenhoftv.nl:
Na elke uitzending vindt u op www.buitenhoftv.nl informatie over de in het programma besproken onderwerpen. Verder kunt u er deze en eerdere afleveringen van Buitenhof nog eens als streaming video bekijken (vanaf de namiddag) en kunt u de column en het idee nog eens rustig nalezen.

Reageren? Mail: buitenhof@vpro.nl