Gemeente Woerden


A12 BRAVO: uitvoering dichterbij

10 jun 2007
In 2007 worden acht A12 BRAVO-projecten voorbereid of in uitvoering genomen. Een van de projecten is de nieuwe aansluiting op de A12, ter hoogte van Harmelen / Bijleveld en de bijbehorende verbindingswegen. Deze aansluiting krijgt de naam Woerden-Oost. De voorbereiding daarvan is in volle gang. Zo wordt de aanlegvergunning voor de verbindingsweg naar Leidsche Rijn halverwege 2007 verwacht en is de artikel 19 procedure voor de aansluiting Woerden-Oost van start gegaan.

Milieunormen
Alle wegen en aansluitingen moeten voldoen aan de wettelijke milieunormen. Daartoe zijn vooraf berekeningen gemaakt en worden eventuele maatregelen genomen. Voor sommige wegen wordt een milieu-effectrapportage opgesteld. Dit is echter niet altijd nodig. Hoewel nog niet alle benodigde grond aangekocht is, schiet ook dit al aardig op. In een enkel geval is het onvermijdelijk om tot onteigening over te gaan.
Het ontwerp van de Zuidelijke randweg Woerden is naar aanleiding van opmerkingen van bewoners aangepast. Ook de milieu-effectrapportage van dit traject is bijna klaar. In het najaar wordt hierover een informatieavond georganiseerd.

Verplaatsing fietspad
Voor de verbetering van de aansluiting van de N204 (Europabaan) op de A12 is inmiddels begonnen met de verplaatsing van het fietspad. Het nieuwe fietspad komt achter de kolommen van het viaduct. De overige werkzaamheden laten nog even op zich wachten. Hier moet nog verder onderzoek verricht worden en ook de grondaankopen zijn nog niet helemaal rond.

Meer informatie
Al deze berichten en meer zijn te lezen in BRAVOURE, de nieuwsbrief van A12 BRAVO. Deze vindt u ook op www.woerden.nl of op www.A12BRAVO.nl. Wilt u deze digitale nieuwsbrief direct in uw mailbox ontvangen? Mail dan naar dupont.c@woerden.nl met de mededeling: Graag op de mailinglist van nieuwsbrief A12 BRAVO.

Zie ook:

* www.A12bravo.nl

Gemeente Woerden | Blekerijlaan 14 | Postbus 45 | 3440 AA Woerden | tel. (0348) 428 911 | stadhuis@woerden.nl |