Politie Gelderland-Zuid

Bromfietser rijdt door na aanrijding met paard

Zoelen, 10-06-2007 o Zaterdag rond 18.00 uur is een 49-jarige vrouw uit Maurik gewond geraakt na een aanrijding met een bromfietser op de Beldertseweg in Zoelen. De bromfietser reed haar paard aan waardoor het paard en de vrouw ten val kwamen. De verdachte reed daarna door.

De 49-jarige vrouw was met haar vriendin aan het paardrijden op het fietspad langs de Beldertseweg (N835) in Zoelen. Zij reden in de richting van het Zwarte Paard. Bij de recreatieplas kwam een bromfietser hen tegemoet. Omdat de paarden het hele fietspad in beslag namen, kon hij er niet langs. De bromfietser remde niet af en reed tegen het paard aan. Daardoor ging het paard onderuit en kwam de vrouw met haar arm onder haar paard terecht. De bromfietser reed zonder te stoppen verder. De paardrijdster is door de ambulance met een gebroken arm en hoofdwonden naar het ziekenhuis in Tiel gebracht. De politie heeft de omgeving afgezocht naar de bromfietser, maar niemand aangetroffen.

Oproep getuigen

De politie is op zoek naar de bromfietser. Het gaat om een mannelijke bestuurder met donkere kleding. Hij reed waarschijnlijk op een Puch bromfiets. Na het ongeval ging hij bij rotonde de Beldert linksaf richting de Mauriksestraat.

De politie vraagt getuigen van het ongeval contact op te nemen met politieteam Buren op telefoonnummer 0900-8844.