Persberichten stad Utrecht, 10.15 uur

Utrecht, 10-06-2007

Bromfietscontrole met politie Amsterdam

UTRECHT Vrijdag 8 juni heeft de politie Utrecht in samenwerking met de politie Amsterdam-Amstelland een bromfietscontrole uitgevoerd.

De controle werd in samenwerking met de politie Amsterdam-Amstelland uitgevoerd om zo elkaar kennis te kunnen delen. Een groep van zeven motorrijders en twee politiebussen van de politie Amsterdam werd gekoppeld aan de Utrechtse agenten. De controle werd gehouden in de omgeving van het Oppenheimplein. In totaal werden 39 bromfietsen gecontroleerd. Een aantal bromfietsbestuurders hadden de zaken goed op orde. Toch werden 34 bekeuringen uitgeschreven voor onder andere een te hoge constructie snelheid, het niet dragen van een helm, het rijden zonder bromfietscertificaat, ondeugdelijke remmen gladde banden en het maken van diverse verkeersovertredingen. In het najaar zullen Utrechtse agenten aan een controle meewerken bij de Amsterdamse politie.

Straatroof

UTRECHT Vrijdagavond werd een vrouw op een terras beroofd van haar mobiele telefoon.

Een 28-jarige vrouw uit IJsselstein zat omstreeks 21.30 uur op een terras aan de Oudegracht. Plotseling kwam een voor haar - onbekende man naar haar toe en vroeg om een sigaret. Nog voor dat de vrouw kon antwoorden had de man een sigaret uit haar handen gepakt. Omdat zij hier niet van gediend was vroeg zij de man weg te gaan. Personeel van de horecagelegenheid stuurde de man weg. Na en half uurtje stond de man wederom voor de vrouw en vroeg nu ook weer om een sigaret.

Ook nu gaf de vrouw aan dat hij weg moest gaan. De man ging weg maar nam ook de mobiele telefoon van de vrouw mee. De politie heeft aan de hand van het opgegeven signalement wel en vermoedde wie de verdachte is.

Man beschoten met buks

UTRECHT- In de nacht van vrijdag 8 op zaterdag 9 juni werd een man beschoten met en buks. De man moest voor behandeling naar het ziekenhuis.

Rond 01.10 uur kreeg de politie een melding dat een man gewond was geraakt door vermoedelijk een kogel. De man bevond zich op de Peltlaan. Ter plaats trof de politie een

20-jarige man uit Utrecht met een aantal vrienden aan. De man verklaarde dat hij zojuist een suizend geluid had gehoord en vervolgens geraakt was in zijn zij door vermoedelijk een kogel.

De Utrechter werd voor onderzoek naar het ziekenhuis gebracht. Hier werd geconstateerd dat het slachtoffer geraakt was door en kogeltje uit een luchtdrukgeweer. Het kogeltje was afgeketst op een rib van de man. Volgens de arts had de man geluk gehad en had dit erger kunnen aflopen. De politie heeft een onderzoek in de buurt ingesteld maar heeft de mogelijke schutter nog niet kunnen achterhalen. Heeft u informatie, belt u dan met de politie van het bureau Marco Polo, tel.: 0900 88 44.

Rijden onder invloed zonder rijbewijs

UTRECHT De politie heeft in de nacht van vrijdag 8 op zaterdag 9 juni een man aangehouden omdat hij met een ingevorderd rijbewijs onder invloed achter het stuur zat.

Tijdens de surveillance zagen agenten een bestuurder over de Rijksweg A2 ter hoogte van Vleuten in de richting van Utrecht rijden. Het rijgedrag van de bestuurder gaf de agenten aanleiding om de bestuurder te controleren. De man had zijn auto niet onder controle en slingerde. Na een eerste blaastest bleek dat de man te veel gedronken had.

Tevens werd duidelijk dat de 38-jarige bestuurder uit Gorinchem al sinds 2005 niet meer in het bezit was van een rijbewijs. De man werd aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het bureau. De ademanalyse wees 305 ug/l uit. Zijn auto werd in beslag genomen en de man ging met een proces-verbaal en een rijverbod van twee uur naar huis.

Vechtpartij

UTRECHT In de vroege ochtend van zondag 10 juni is een verdachte opgepakt wegens een vechtpartij op straat.

Om 04.15 uur zagen surveillerende agenten een vechtpartij tussen enkele mannen op de Lange Viestraat. Toen de agenten in zicht kwamen zetten de mannen het op een rennen, één van hen kon alsnog worden aangehouden. Het slachtoffer is met verwondingen aan het gezicht overgebracht naar het ziekenhuis.

Voorafgaand aan de vechtpartij zou een flesje vanaf straatniveau, ter hoogte van een horecagelegenheid aan de Oudegracht, naar beneden zijn gegooid. Het flesje kwam terecht op het hoofd van de vriendin van één van de vechtersbazen, waarop hij verhaal wilde halen bij de vermoedelijke gooier. De man spreekt de eerste man aan die hij ziet, waarna de vechtpartij ontstaat.

De verdachte die is aangehouden gedroeg zich erg agressief en wilde zijn identiteit niet geven. De man is ingesloten voor verder onderzoek.

Alcoholcontrole

UTRECHT De politie heeft op zaterdag 9 juni een grote alcoholcontrole gehouden aan de Graadt van Roggenweg. Tussen 19.00 en 23.00 uur werden 479 automobilisten gecontroleerd. Hiervan hadden drie bestuurders meer gedronken dan was toegestaan.

Man aangehouden voor vernieling

UTRECHT Zaterdagmorgen heeft de politie een man aangehouden omdat hij van diverse autos de buitenspiegels had afgetrapt.

Door getuigen werd omstreeks 06.25 uur naar de politie gebeld omdat men zag dat een man van diverse autos de buitenspiegels aan het aftrappen was. Ter plaatse troffen agenten een 32-jarige verdachte uit Utrecht aan. De man had van vier autos de spiegels vernield. Hij werd aangehouden maar verzette zich. Uiteindelijk werd hij geboeid overgebracht naar het bureau.