Digitale Gemeente Houten

Schaap gered van verdrinkingsdood

zondag 10 juni 2007 - Bron: Yorick

Vrijdag 8 juni passeerden fietsers op de Oud-Wulfseweg een jong schaap die in de sloot was beland en ondanks diverse pogingen niet meer op eigen kracht de sloot uitkon.

Spontaan klom deze man over de hekken van het weiland om te kijken of hij het dier kon helpen. Een tweede voorbijganger overzag de situatie en alarmeerde via de dichtbijzijnste boerderij de eigenaar van de schapen, een derde voorbijganger belde de brandweer.

Spontaan werd door de 3 fietsers, allen inwoners uit Houten, een reddingsactie op touw gezet. De eerste hield de kop van het schaap boven water, de andere pakte op rij de vacht vast en zodoende kon men het schaap weer bij zijn moeder terugzetten.

Door een goede samenwerking lukte het evenwel zonder een nat pak te krijgen het schaapje op het droge te trekken en kon de brandweer worden afgebeld en de diervriendelijke passanten onder de dankzegging van de eigenaren hun weg vervolgen.

Copyright © Stichting Digitale Gemeente Houten 1996 - 2007 Deze website is een particulier initiatief en wordt derhalve NIET beheerd door de overheid (gemeente Houten).