Persberichten district Eemland noord, 11.15 uur

Utrecht, 10-06-2007

Straatroof

BAARN In de nacht van vrijdag 8 op zaterdag 9 juni werd een ouder echtpaar beroofd van hun tas door twee jongens.

Een 77-jarige vrouw uit Baarn liep omstreeks 01.15 uur met haar even oude echtgenoot over de Hyacinthlaan in de richting van de Bantanweg. Het echtpaar had net een overlijdensbericht gekregen en wilde op weg naar familie. Op het momnet dat zij naar hun auto liepen werden zij van achteren benaderd door - tot nu toe - twee onbekende jongens. Eén van de jongens trok hard aan de tas van de vrouw die zij uiteindelijk moest loslaten. Haar echtgenoot probeerde de laffe berovers nog te volgen maar moest de achtervolging opgeven.

De politie is op zoek naar getuigen van deze beroving. Heeft u informatie, belt u dan met de politie van het bureau Baarn, tel.: 0900 88 44.

Bestuurder onder invloed aangehouden

EEMNES De politie heeft vrijdagmiddag een man aangehouden omdat hij onder invloed in zijn auto reed.

Tijdens de surveillance zagen agenten een bestuurder een verkeersovertreding maken ter hoogte van de afrit van de Rijksweg A1. De 36-jarige bestuurder uit Eemnes kreeg een stopteken en werd aangesproken op zijn rijgedrag. De agenten roken een sterke alcohollucht bij de man. Na een eerste blaastest bleek dat hij te veel gedronken had. Op het bureau wees de ademanalyse 620 ug/l uit. De man moest zijn rijbewijs inleveren en werd met een proces-verbaal en een rijverbod van zeven uur naar huis gestuurd.

Jongens vernielen spiegels autos

BUNSCHOTEN / SPAKENBURG In de nacht van zaterdag 9 op zondag 10 juni vond op de Dopperstraat een aantal vernielingen plaats.

Omstreeks 01.45 uur werd door diverse getuigen naar de politie gebeld omdat men zag dat twee jongens spiegels van autos aan het trappen was. Getuigen achtervolgden de jongens en hielden ze staande. De jongens waren echter zo agressief dat de getuigen de jongens lieten gaan. De politie heeft ter plaatse geconstateerd dat bij in ieder geval - drie voertuigen de spiegels vernield waren. Aan de hand van getuigenverklaringen weet de politie de identiteit van de jongens. De jongens zullen op het bureau ontboden worden.

Man aangehouden voor het plegen vernielingen

SOEST De politie heeft zaterdagavond een man aangehouden die onder invloed een aantal vernielingen had gepleegd in een horecagelegenheid.

Rond 22.50 uur kreeg de politie een melding dat een man zich zeer agressief gedroeg ter hoogte van een horecagelegenheid aan de Koninginnelaan. Ter plaatse troffen agenten een 34-jarige man uit Baarn aan. De man was rondom dronken. Getuigen verklaarden dat de man zowel in de horecagelegenheid als daarbuiten vernielingen had gepleegd en mensen had bedreigd. De agenten hielden de man aan. Tijdens de aanhouding verzette de man zich hevig. Ook onderweg naar het bureau bleef de man zich agressief gedragen. Uiteindelijk werd hij in een dronkemanscel ingesloten.

Bestuurder onder invloed aangehouden

BAARN Op de Burgemeester Penstraat heeft de politie zaterdagmiddag en man aangehouden omdat hij onder invloed in zijn auto reed.

Een 44-jarige bestuurder uit Woerden kreeg omstreeks 16.30 uur een stopteken en moest een eerste blaastest afleggen. Hieruit bleek dat de man te veel gedronken had. Op het bureau wees de ademanalyse 955 ug/l uit. De man kon direct zijn rijbewijs inleveren en werd met een proces-verbaal en een rijverbod van 14 uur naar huis gestuurd.

Aanrijding lestel

SOEST Op de Nieuweweg vond zaterdagmiddag een aanrijding tussen twee personenautos plaats. Hierbij raakten drie personen gewond.

Een 79-jarige automobilist uit Soest kwam met zijn auto vanuit de richting Weegbreestraat en reed in de richting van de Koningsweg. Uit tegenovergesteld richting kwam een 40-jarige man uit Soest met zijn auto. Door nog onbekende oorzaak kwam de 40-jarige bestuurder met zijn auto op de weghelft van de 79-jarige bestuurder. Hierdoor ontstond een aanrijding waarbij drie personen gewond raakten en voor onderzoek naar het ziekenhuis werden vervoerd. De verkeerspolitie doet onderzoek naar de toedracht van het ongeval.