Politie Groningen

Zondag 10 juni 2007

Provincie Groningen, 10-06-2007

Groningen: rijbewijs kwijt

Een 43-jarige automobilist uit Garnwerd maakte het zaterdag in Groningen behoorlijk bont. De man reed voor de ogen van de politie op de Friesestraatweg door het rode verkeerslicht, reed daarna 70 kilometer te hard over de Laan 1940-1945 om vervolgens bij de Paterswoldseweg opnieuw het rode verkeerslicht aan zijn laars te lappen. Hij werd daar door de politie tot stoppen gedwongen. De man is voorlopig zijn rijbewijs kwijt. Hij vertelde dat hij met spoed naar een ziekenhuis moest waar een familielid was opgenomen. Tegen de automobilist is in het verleden vaker proces verbaal opgemaakt wegens verkeersdelicten.

Groningen: snorfiets gestolen

Een 22-jarige bezoekster van een feest aan de Wassenberghstraat had zaterdagnacht geen zin om naar huis te lopen. Dat buiten een snorfiets kompleet met sleuteltje stond, kwam haar dus goed uit waarop zij met de tweewieler de tocht naar haar woning ondernam. Daar was echter al snel de politie aan de deur. De vrouw vond dat er van diefstal geen sprake was maar slechts van een verplaatsing van de snorfiets. Ze werd desondanks aangehouden.

Groningen: meisje beroofd

Een 16-jarige inwoonster van Groningen werd zaterdagavond omstreeks half twaalf op de Nieuweweg beroofd. Het meisje moest twee mannen haar portemonnee afgeven. Het tweetal rende er daarna richting het Damsterdiep vandoor.

Groningen: fietser gewond

Een motorrijder kon zaterdagmiddag op de Paterswoldseweg een aanrijding met een overstekende fietser niet meer voorkomen. Door de aanrijding kwamen beiden ten val. Zowel de 55-jarige motorrijder uit Zuidhorn als de 81-jarige fietser uit Groningen raakten gewond. Laatstgenoemde moest met hoofdletsel naar het ziekenhuis worden vervoerd. Uit politieonderzoek werd duidelijk dat de fietser onverwacht de rijbaan was overgestoken.

Winschoten: auto vernield

Een bedrijfsauto is zaterdagochtend vroeg in Winschoten door vernieling zeer zwaar beschadigd. Van de aan de Venne geparkeerde wagen werden alle ramen ingegooid, de spiegels vernield en de ruitenwisser omgebogen. Bovendien werden er met bakstenen diverse deuken in de auto gesmeten. Een getuige had drie jongens bij de wagen gezien die er deels lopend en op een fiets vandoor waren gegaan. De politie onderzoekt de vernieling.

Rottum: motorrijder verongelukt

Een 25-jarige motorrijder uit Delfzijl kwam zaterdag om het leven bij een verkeersongeluk op de Usquerderweg tussen Kantens en Rottum. De man ging in een bocht onderuit waarna hij en de motor in een naast de weg gelegen sloot terecht kwamen. Omstanders wisten het hoofd van de man boven water te houden totdat de hulpdiensten arriveerden. De Delfzijlster werd met onder meer inwendig letsel naar een ziekenhuis in Groningen vervoerd waar hij later aan de gevolgen van zijn verwondingen overleed. Onderzoek van de verkeerspolitie wees uit dat de man waarschijnlijk te snel de bocht was ingereden waarbij de step van de motorfiets de grond heeft geraakt.

Grootegast: veel aanhangers fout

Bij een controle op aanhangwagens op de Tweemat in Grootegast werden zaterdag 23 bekeuringen uitgedeeld. De controle richtte zich op de aanhangers die gebruikt werden om afval naar de nabijgelegen vuilstort te brengen. In totaal werden 100 aanhangers aan een inspectie onderworpen. Bij vier deugde de verlichting niet, een even groot aantal droeg niet de juiste kentekenplaat. Vier bekeuringen werden eveneens geschreven voor het ontbreken van de hulpkoppeling, drie voor het afwezig zijn van de losbreekrem. Vier bestuurders kregen een bon omdat het afval niet veilig in de kar lag. Twee automobilisten beschikten niet over het vereiste rijbewijs, vier hadden het document niet bij zich.

Kloosterburen: op de knieën voor diefstal

Een 31-jarige inwoonster van Leens deed zaterdagmiddag nogal wat moeite om bij een winkel in Kloosterburen op illegale wijze aan een Chrysant te komen. De vrouw kroop buiten langs het pand naar de stelling waar de plantjes te koop stonden, nam er een weg en ging opnieuw op de knieën terug naar haar fiets. Een en ander werd echter door een omstander gezien die de winkelier waarschuwde. Deze belde op zijn beurt de politie. De vrouw werd aangehouden. Het plantje had een waarde van 1,99 euro.

Grijpskerk: plat na krat bier

Het leegdrinken van een krat bier leverde een 46-jarige inwoner van Burum zaterdagavond behoorlijk wat hoofdpijn op. De man stapte nadat hij aan Bacchus had geofferd in Grijpskerk op zijn fiets maar kwam niet ver. De man stortte tegen de grond waarbij hij met zijn hoofd tegen het stuur van de fiets sloeg. De Burumer moest in een ziekenhuis in Groningen aan een hoofdwond worden behandeld waarna hij door de politie aan een ademanalyse werd onderworpen. Deze leverde een promillage van 2,2 op. Tegen hem wordt proces verbaal opgemaakt.

Loppersum: man schopt stennis

De politie arresteerde zaterdagavond een 41-jarige inwoner van Loppersum die in een café in zijn woonplaats stennis had geschopt. De man had zich in eerste instantie vervelend gedragen en bezoekers lastig gevallen. Na een vechtpartij werd hij door de politie uit de kroeg gehaald en naar zijn huis gebracht. Ondanks het dringende advies van de agenten om thuis te blijven, keerde de Lopster terug naar het café waarna de ellende opnieuw begon. Hij werd vervolgens aangehouden en op het politiebureau ingesloten. Inmiddels hebben twee personen aangifte wegens mishandeling en vernieling tegen de man gedaan.

Middelstum: gewond na ingeslagen raam

Een 19-jarige inwoner van Middelstum werd zaterdagnacht in een ziekenhuis in Groningen opgenomen nadat hij in zijn woonplaats een ruit had ingeslagen. De jongeman had met een aantal andere jongeren bij het zalencentrum te horen gekregen dat de deur gesloten was. De 19-jarige wilde echter met alle geweld naar binnen en sloeg na een aanloop met zijn vuist het glas van de deur kapot. Hij liep daarbij dusdanig ernstig letsel op dat hij per ambulance naar het ziekenhuis moest worden gebracht.