Persberichten Binnensticht, 12.00 uur

Utrecht, 10-06-2007

Dode vrouw aangetroffen

ZEIST De politie heeft in een tuin aan de Brugakker het lichaam van een dode vrouw aangetroffen. Twee mannen zijn aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de dood van de vrouw.

De politie kreeg omstreeks 15.45 uur een melding dat een persoon onwel geworden was in de woning aan de Brugakker. Ter plaatse troffen agenten een 55-jarige vrouw (woonplaats onbekend) aan in de tuin van de woning. De vrouw bleek inmiddels te zijn overleden. In de tuin en woning trof de politie een 75-jarige man en een 36-jarige man beiden afkomstig uit Zeist aan. Beiden werden aangehouden omdat zij verdacht worden betrokken te zijn bij de dood van de vrouw. Uit onderzoek is gebleken dat de vrouw door een misdrijf om het leven is gekomen. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Diefstal

ZEIST In de avond van zaterdag 9 juni heeft de politie drie jongens aangehouden die er van verdacht werden geld uit een woning aan de Lagerond gestolen te hebben.

Rond 20.10 uur kreeg de politie de melding van de bewoner van het huis de drie jongens er van verdacht geld gestolen te hebben uit de woning. Twee jongens, 14 en 15 jaar uit Zeist, deden al enkele maanden klusjes in de tuin. De laatste tijd verdween steeds geld uit het huis. Ook gisteren waren de twee jongens, samen met een derde Zeistenaar van 15 jaar, klusjes aan het doen en miste de bewoonster wederom geld.

Ter plaatsen heeft de politie de drie jongens aangehouden nadat ze de diefstal hadden bekend en het verdwenen geld werd teruggevonden. De jongens zijn overgebracht naar het bureau. De derde jongen, die voor de eerste maal aanwezig was, is na verhoor naar huis gestuurd. De twee andere jongens hebben ook de eerdere diefstallen bekend en zitten nog vast. Hun ouders zijn in kennis gesteld.