Persberichten lekstroom, 12.00 uur

Utrecht, 10-06-2007

Vrouw dood aangetroffen in woning

HOUTEN De politie heeft vrijdagmiddag in een woning in Houten een dode vrouw aangetroffen die door geweld om het leven was gebracht. Een 26-jarige man uit Utrecht is aangehouden.

Rond 14.15 uur kreeg de politie een melding dat in een woning aan de Putterhaag een vrouw was aangetroffen die vermoedelijk was overleden. Ter plaatse troffen agenten een 26-jarige vrouw uit Houten aan. De vrouw bleek inmiddels overleden. Uit onderzoek bleek dat de vrouw door geweld om het leven was gebracht. De politie startte een onderzoek en kon in het begin van de avond een 26-jarige man uit Utrecht aanhouden. De man wordt verdacht van betrokkenheid bij de dood van de vrouw. Sectie moet uitwijzen hoe het slachtoffer om het leven is gekomen. Het onderzoek wordt voortgezet.

fietsdief op heterdaad aangehouden

IJSSELSTEIN In de nacht van zaterdag 9 op zondag 10 juni heeft de politie een man aangehouden omdat hij een fiets had gestolen.

Tijdens de surveillance zagen agenten een voor hun bekende man op een fiets over de Zomerdijk rijden. De man had een nieuwe zwarte heren fiets in zijn hand. De agenten vertrouwden het niet en controleerde hem. De 19-jarige man uit IJsselstein gaf aan de fiets zojuist gevonden te hebben aan de kant van de weg.

De IJsselsteiner werd aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het bureau. Hier bleek dat het framenummer was weggehaald. Tevens had de verdachte geen identiteitsbewijs bij zich en nog een boete openstaan. Hij werd ingesloten voor verhoor.

Winkeldiefstal

NIEUWEGEIN Zaterdagmiddag 9 juni heeft de politie twee verdachten aangehouden op verdenken van winkeldiefstal.

Om 15.55 uur kreeg de politie een melding dat winkelpersoneel van een supermarkt aan de Waardijnburg twee verdachten van diefstal vasthielden. Ter plaatse bleek dat het ging om een 54-jarige vrouw en een 7-jarig meisje, afkomstig uit Nieuwegein.

Winkelpersoneel had gezien hoe een derde verdachte, die wist te ontkomen, twee pakjes sigaretten aan het meisje gaf, die daar vervolgens mee wegrende. De 54-jarige vrouw zou de diefstal hebben afgeschermd. Beide verdachten zijn overgebracht naar het bureau, waar verder onderzoek gedaan wordt naar het voorval. Ook is de politie op zoek naar de derde verdachte.