Persberichten Eemland zuid, 12.30 uur

Utrecht, 10-06-2007

Winkeldief aangehouden

AMERSFOORT De politie heeft vrijdagmiddag een meisje aangehouden voor het plegen van een winkeldiefstal.

Personeel van de winkel aan de Utrechtsestraat hoorde omstreeks 13.55 uur het alarm afgaan van de beveiligingspoortjes. Een vijftal meisjes werd staande gehouden. Bij één van de meisjes 17 jaar uit Utrecht werd kleding uit de tas gehaald die niet afgerekend was. Net voordat de agenten arriveerden renden vier van de vijf meisjes weg. Het 17-jarige meisje werd door de politie meegenomen naar het bureau.

Hennepkwekerij aangetroffen

AMERSFOORT Bij een woning aan de Korhoenstraat heeft de politie een hennepkwekerij aangetroffen en twee personen aangehouden.

naar aanleiding van informatie die bij de politie was binnengekomen werd omstreeks 11.45 uur een onderzoek ingesteld in een woning aan de Korhoenstraat. In de woning troffen agenten een grote hoeveelheid resten van hennepplanten aan. In diverse vertrekken hadden planten gestaan of waren planten gedroogd. In de badkamer werden ruim 50 stekken aangetroffen.

Tevens werd door de energiemaatschappij geconstateerd dat de stroom illegaal werd afgetapt. De twee aanwezige personen een 32 en 33 jarige man beiden uit Amersfoort werden aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het bureau. De complete apparatuur werd voor vernietiging in beslag genomen.

Vervelende winkeldief

AMERSFOORT In de vroege avond van zaterdag 9 juni heeft de politie een 43-jarige man aangehouden op verdenking van winkeldiefstal.

Omstreeks 18.15 uur kreeg de politie een melding van winkelpersoneel van een supermarkt aan de Noordewierweg. Zij hielden daar een verdachte vast die goederen probeerde mee te nemen zonder ze af te rekenen. Tijdens de aanhouding van de man door de beveiliging kreeg een personeelslid een klap in het gezicht waarbij hij gewond raakte.

Ook tegen de ter plaatsen gekomen agenten bleef de gedachten zich verbaal en fysiek agressief gedragen. De man is overgebracht naar het bureau, waar hij is ingesloten voor verder verhoor.

Streekincident

AMERSFOORT Op de Kamp vond zaterdagmorgen een steekincident plaats waarbij een man gewond raakte.

Een 19-jarige man uit Amersfoort reed omstreeks 06.50 uur met zijn bromfiets ter hoogte van de rotonde aan de Van Rantwijcklaan. Plotseling stond een jongen op het fietspad die direct vervelend begon te doen tegen de 19-jarige man. Zo wilde de jongen op de bromfiets van het slachtoffer rijden en werd hij erg opdringerig. Het slachtoffer hield de jongen van zich en zag dat nog twee andere jongens op hem af kwamen lopen die zich ermee wilde bemoeien.

Uiteindelijk kon de man met zijn bromfiets doorrijden. Eenmaal thuis ontdekte de man dat zijn jas uit zijn fietstas was weggehaald. De man verdacht één van de jongens ervan die hem eerder hadden tegengehouden. Hij besloot terug te gaan en zijn jas terug te vragen. Ter hoogte van de Kamp zag hij het drietal lopen. Hij sprak de jongens aan en zag dat één van hen zijn jas aan had. Het slachtoffer pakte zijn jas terug en wilde weer vetrekken. De drie jongens begonnen te vechten met de man en sloegen en trapten hem. Omdat de man niet bang was en zich verweerde greep één van de jongens een scherp voorwerp en stak hiermee het slachtoffer.

Uiteindelijk kreeg het slachtoffer hulp en vertrokken de verdachten. Het bleek dat de 19-jarige man meerdere malen gestoken was.

Hij moest voor behandeling naar het UMC in Utrecht. De politie is op zoek naar getuigen van deze steekpartij. Heeft u informatie, belt u dan met de politie van het district Eemland zuid, tel.: 0900 88 44.