Politie Gelderland-Midden

Arnhem Veluwezoom

---

Verdachte mishandeling aangehouden

Publicatiedatum: 10-6-2007 12:52:29

ARNHEM - Een 62-jarige man uit Arnhem is zaterdagmiddag door de politie aangehouden op verdenking van mishandeling van een 43-jarige vrouw uit Arnhem. De twee zouden omstreeks twaalf uur op het Lange Water in Arnhem een verkeersconflict hebben gekregen. Hierbij zou de man de vrouw hebben gebeten, een knietje in haar buik hebben gegeven en haar meerdere malen in haar gezicht hebben geslagen. Nadat omstander de man bij het slachtoffer weg wisten te halen, zou de Arnhemmer in zijn auto weg zijn gereden in de richting van de Pleijroute. De vrouw is per ambulance naar het Rijnstate ziekenhuis vervoerd. Ze heeft letsel in haar gezicht en een pijnlijke buikstreek aan de mishandeling overgehouden. De man is later op het politiebureau aangehouden toen hij zich meldde om aangifte te doen. Hij zit nog vast voor nader onderzoek.
(07-090364)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Vrouw beroofd van tas; politie zoekt getuigen

Publicatiedatum: 10-6-2007 12:52:05

ARNHEM - Een 85-jarige vrouw uit Arnhem is vrijdagmorgen in haar woonplaats met geweld beroofd van haar tas. De vrouw is hierbij niet gewond geraakt. Van de dader ontbreekt nog elk spoor. De politie roept getuigen op te reageren.

Volgens het slachtoffer parkeerde ze haar auto omstreeks 11:00 uur in de garage gelegen aan het Valkhofplein te Arnhem. Op het moment dat zij de garage uit wilde lopen, zou ze in de deuropening door een nog onbekende man op de grond zijn gegooid waarna haar tas werd afgenomen.

Volgens de Arnhemse zou het gaan om een jongen met een licht getinte huidskleur, een gezet postuur en een leeftijd van rond de twintig jaar. Een getuige schatte de jongen echter jonger, namelijk rond de zestien jaar. Hij droeg een witte pet, spijkerbroek en een wit jack. Nadat de tas afhandig was gemaakt, ging de dader er op een witte fiets vandoor in de richting van de Biljoenlaan.

Getuigen die iets van het voorval hebben gezien of de dader mogelijk hebben zien fietsen, worden verzocht contact op te nemen. De Arnhemse politie is bereikbaar onder 0900-8844 of via E-mail: RechercheArnhem@gelderland-midden.politie.nl. Anoniem reageren kan ook. Bel dan met Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000. (07-089768)

De politie in het district Arnhem-Veluwezoom maakt korte metten met straatrovers. Het in kaart brengen van verdachten en hen aanhouden heeft topprioriteit. Het recent opgerichte straatroofteam onderzoekt ook deze zaak zorgvuldig. Het team zoekt naar eventuele overeenkomsten met eerder gepleegde straatroven en brengt alle beschikbare informatie in kaart. Door de verscherpte aandacht zijn al successen geboekt. De afgelopen maanden werden diverse verdachten aangehouden die verdacht worden van het plegen van meerdere straatroven.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Politie vordert rijbewijs in

Publicatiedatum: 10-6-2007 12:49:30

ARNHEM - Bij een alcoholcontrole van het verkeershandhavingsteam (VHT) heeft de politie in de nacht van zaterdag op zondag het rijbewijs van een 63-jarige vrouw uit Ede ingevorderd. De politie zag de vrouw omstreeks half drie over het Roermondsplein rijden en besloot een controle uit te voeren. Uit een blaastest bleek dat de Edese te veel had gedronken, namelijk 660 ug/l (een promillage van 1,52). Dit is drie keer de toegestane hoeveelheid. Hierop is het rijbewijs van de vrouw ingevorderd. Justitie beslist over de teruggave van het document.
(07-090750)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Man aangehouden op verdenking mishandeling

Publicatiedatum: 10-6-2007 12:49:14

ARNHEM - Een 54-jarige Arnhemmer is zaterdagavond in zijn woonplaats door de politie aangehouden op verdenking van mishandeling. De man zou omstreeks elf uur bij een conflict zijn bovenburen -een 43-jarige man en een 49-jarige vrouw- met een knuppel hebben geslagen. Het conflict speelde zich af in de wijk Monnikenhuizen en zou zijn ontstaan door dat de 43-jarige een kledingstuk op het balkon uit zou hebben geklopt. Hierdoor zou het wasgoed van de 54-jarige man vuil zijn geworden. Er ontstond een woordenwisseling waarna de verdachte zijn bovenburen zou hebben geslagen. De 43-jarige man liep hierdoor licht hoofdletsel op en de vrouw hield striemen op de pols en een pijnlijke maagstreek aan de mishandeling over. Het tweetal schakelde de hulp van de politie in waarna de 54-jarige is aangehouden. Hij zit nog vast op het politiebureau voor nader onderzoek.
(07-090619)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---