Persberichten Rijn & Venen, 13.00 uur

Utrecht, 10-06-2007

Aangehouden voor mishandeling

LOENEN AAN DE VECHT De politie heeft vrijdagavond een man aangehouden omdat hij een plaatsgenoot mishandeld had.

Rond 18.05 uur kreeg de politie een melding van een vechtpartij ter hoogte van de Wallenstein. Ter plaatse troffen agenten een 27-jarige man uit Loenen aan de Vecht aan. De man was gewond en had onder andere een gebroken neus. Uit zijn verklaring bleek dat een 20-jarige plaatsgenoot verantwoordelijk was voor de mishandeling. De ruzie zou gelegen zijn in de relationele sfeer. De verdachte kon enige tijd later worden aangehouden en ingesloten voor verhoor. De politie doet nog verder onderzoek naar de aanleiding van de mishandeling.

Bestuurder onder invloed

ABCOUDE In de nacht van zaterdag 9 op zondag 10 juni heeft de politie een man aangehouden omdat hij onder invloed op zijn bromfiets reed.

Tijdens de surveillance zagen agenten omstreeks 00.30 uur een man op een bromfiets over het Dokter van Doornplein rijden. De man reed zonder helm en werd bekeurd. Tijdens het uitschrijven van de bekeuring roken de agenten een sterke alcohollucht. Na een eerste blaastest bleek dat de 18-jarige bromfietsbestuurder te veel gedronken had. Op het bureau wees de ademanalyse 345 ug/l uit. De man kreeg een proces-verbaal en werd met een rijverbod van vier uur naar huis gestuurd.

Verkeersongeval

BREUKELEN - Vrijdag 8 juni omstreeks 15.40 uur vond er een ernstig verkeersongeval plaats aan de Rijksweg A2 ter hoogte van Breukelen.

De auto is door nog onbekende oorzaak met de linkerzijde tegen de middenvangrail gekomen, waarna de bestuurder vermoedelijk een correctie naar rechts heeft willen maken. Getuige meldde dat de auto tijdens de manoeuvre over de kop is geslagen.

De bestuurder van de auto (leeftijd onbekend) lag zwaar gewond op de achterbank. Zijn 10-jarige kind werd tijdens het ongeval uit de auto geslingerd en was ook ernstig verwond. Beiden zijn met spoed overgebracht naar het AMC. De peuter, die voorin de auto in de kinderstoel zat, raakte gelukkig niet gewond. Ook de moeder was bij het ter plaatse komen van de politie al uit de auto bij haar kind.

Mishandeling

MAARSSEN Zaterdagavond 9 juni werd omstreeks 21.20 uur een 17-jarige jongen aan Antilopespoor uitgescholden en geschopt door een 24-jarige vrouw uit Maarssen.

De jongen reed even hiervoor over het Antilopespoor, toen hij ter hoogt van de voetbalkooi wat vrienden tegenkwam. Hij reed met zijn brommer de voetbalkooi binnen en zetten hem uit. Op een gegeven moment hoorde de jongen geschreeuw van wat later bleek- de 24-jarige vrouw. De jongen moest oprotten met zijn brommer. Om haar woorden kracht bij te zetten kwam ze even later naar hem toe. De vrouw gooide een bal tegen zijn hoofd en schopte hem. Bovendien bleef ze hem volgens het slachtoffer beledigen.

Na aangifte heeft de politie de vrouw aanhouden en voor verder verhoor meenemen naar het bureau. De politie heeft de zaak verder in onderzoek.

Vervelend gedrag

OUDEWATER Zaterdagavond 9 juni heeft de politie een 23-jarige man uit Papekop aangehouden wegens het niet luisteren naar de politie, openbare dronkenschap en het niet kunnen tonen van een geldig identiteitsbewijs.

Surveillerende agenten zagen de man aan de Oude Huijgensteen op een geparkeerde auto zitten. Toen de agenten de man vroegen om van de auto af te gaan weigerde hij dit. Hij had duidelijk te veel alcohol gedronken en was geenszins van plan om mee te werken. Nadat hij zich ook niet kon legimiteren is de man aangehouden en meegenomen naar het bureau.

De man is met een bekeuring voor openbare dronkenschap en hinderlijk gedrag op zak naar huis gestuurd.