KWF Kankerbestrijding



persbericht

KWF Kankerbestrijding geeft toelichting op beleggingsbeleid

Amsterdam, 9 juni 2007 - In een uitzending van het televisieprogramma Zembla (zondagavond 10 juni) over het beleid van vier grote banken, worden ook vraagtekens geplaatst bij het beleggingsbeleid van KWF Kankerbestrijding.

Zembla meldt onder andere dat de vier beleggingsfondsen waarin KWF Kankerbestrijding aandelen heeft, investeren in bedrijven bij wiens activiteiten op ethische gronden vraagtekens gezet kunnen worden. Zij zouden onder andere betrokken zijn bij de productie van landmijnen en clusterbommen.

Tevens bleek bij recente controle van KWF Kankerbestrijding dat er een klein percentage (0,21 %) van haar belegde gelden geïnvesteerd was in de tabaksindustrie. Dit vertegenwoordigde een waarde van 304.304,--, op een totale som van 144 miljoen.

Hoe gering ook, beleggen in tabak is in strijd met het beleid van KWF Kankerbestrijding. Er is immers een directe relatie tussen roken en kanker. We gaan hier dan ook direct een einde aan maken. We beraden ons op maatregelen om te voorkomen dat dit opnieuw gebeurt.

De in de Zembla-uitzending naar voren gebrachte informatie is voor KWF Kankerbestrijding aanleiding haar beleggingsbeleid opnieuw tegen het licht te houden en indien nodig maatregelen te nemen. Tevens heeft KWF Kankerbestrijding er behoefte aan haar beleggingsbeleid toe te lichten. Dat doet zij in bijgaande fact sheet.

Zie ook:

* factsheet Beleggingsbeleid KWF Kankerbestrijding
* Beleggingen en financiële verantwoording

==============