Politie Twente

Persberichten Politie Twente weekend 9 en 10 juni 2007

Monique Oude Wolbers en Rosita de Vries: 053-4555588

Alcoholcontroles

Twente

De politie Twente controleerde op zaterdag 9 en zondag 10 juni op meerdere locaties in de regio op het gebruik van alcohol in het verkeer. In totaal werden 12 processen-verbaal opgemaakt wegens rijden onder invloed.

Enschede

In Enschede vond op de avond van zaterdag 9 juni controle plaats op meerdere locaties. In totaal werden 8 personen bekeurd voor het rijden onder invloed. Het hoogste promillage bedroeg 1,04. Daarnaast weigerde 1 automobilist, een 36-jarige Enschedeër, alle medewerking aan een onderzoek. Tevens werd bij de verdachte een zakje met mogelijk harddrugs aangetroffen en in beslag genomen. De verdachte is voor nader verhoor in verzekering gesteld en opgesloten. Bovendien werden nog 48 bekeuringen uitgeschreven voor diverse ander overtredingen, waaronder 13x niet kunnen tonen rijbewijs 9x niet dragen autogordel
6x niet kunnen tonen kentekenbewijs 12x fietsers zonder licht
8x overige overtredingen
(07-075731)

Hengevelde

Op de Goorsestraat in Hengevelde reed op zondag 10 juni omstreeks 02.00 uur een 24-jarige automobilist uit Haaksbergen tegen een boom. De 24-jarige bleef ongedeerd. Wel werd bij hem een alcoholpromillage gemeten van 1,34. De politie nam het rijbewijs van de verdachte in en maakt proces-verbaal op. (07-075658)

Hengelo

Een 41-jarige Hengelose automobilist veroorzaakte op zondag 10 juni omstreeks 02.00 uur twee aanrijdingen met geparkeerde auto's kort na elkaar. De eerste aanrijding was op de Sweelinckstraat en de volgende op de Verdistraat in Hengelo. De 41-jarige reed na de aanrijdingen door. Andere automobilisten waren hiervan getuige en meldden het voorval aan de politie. Die kon daarop de 41-jarige in zijn woning aanhouden. De verdachte bleek onder invloed van alcohol, de ademanalyse gaf een uitslag van 1,93 promille. De politie nam zijn rijbewijs in en maakt proces-verbaal op. (07-075639)

Rijssen

De politie controleerde op zondag 10 juni om 05.15 uur op de N347 een 23-jarige automobilist uit Rijssen. De ademanalyse gaf een uitslag van 1,47promille. De 23-jarige bleek een beginnend bestuurder. Ook van hem nam de politie het rijbewijs in. Aan het bureau schold hij een van de agenten uit. Daarvoor wordt eveneens proces-verbaal opgemaakt. (07-075752

Herhaaldelijk rijden zonder rijbewijs leidt tot inbeslagname auto

Nijverdal

De politie nam op zaterdag 9 juni de auto in beslag van een 37-jarige Nijverdaller, nadat de man er mee reed, terwijl zijn rijbewijs ongeldig was verklaard. De verdachte betreft een recidivist.

De agenten zagen de 37-jarige verdachte die dag om 11.20 uur rijden op de Zonnedauw in Nijverdal. Zij hielden de verdachte aan. Het was hen bekend dat de verdachte, ondanks zijn ongeldige rijbewijs, toch ging rijden. Daarop is in overleg met justitie de auto in beslag genomen. De politie maakt proces-verbaal op. (07-075320)

Aanrijding met letsel

Enschede

Bij een aanrijding op de kruising Usselerveenweg/Jacobsrietweg in Enschede op zaterdag 9 juni raakte een 15-jarige Enschedese fietser gewond.

De15-jarige fietste omstreeks 15.25 uur over het fietspad van de Jacobsrietweg. Op genoemde kruising verleende hij geen voorrang aan een voor hem van rechts komende19-jarige Enschede automobiliste, waarop een aanrijding volgde. De fietser is voor onderzoek naar het ziekenhuis overgebracht. (07-5426)

Automobilist over de kop

Enschede

Op zaterdag 9 juni omstreeks 12.45 uur sloeg een 53-jarige Enschedeër met zijn auto over de kop op de Grote Boermarkeweg in Enschede.

De 53-jarige schampte kort daarvoor met zijn auto een boom en ging vervolgens over de kop. De man werd met onbekend letsel naar het ziekenhuis overgebracht. De politie stelt nog een nader onderzoek in naar de toedracht. (07-075371)

Twee gewonden bij aanrijding

Almelo

Bij een aanrijding op de kruising Rietstraat/Pijlkruidstraat in Almelo tussen een auto en een scooter op zaterdag 9 juni raakten de scooterbestuurder en zijn duopassagiere gewond.

De automobilist, een 60-jarige Almeloër reed omstreeks 12.20 uur vanaf de Rietstraat genoemde kruising op en wilde linksaf, de Pijlkruidstraat inrijden. Hij verleende daarbij geen voorrang aan een 40-jarige Almelose scooterrijder, die op de Pijlkruidstraat reed. Zowel de 40 jarige scooterrijder als zijn 40-jarige duopassagiere, eveneens uit Almelo, werden met onbekend letsel naar het ziekenhuis overgebracht (07-075341)

Burenruzie

Almelo

Op zaterdagmiddag 9 juni omstreeks 17.45 uur, heeft de politie van Almelo bij een uit de hand gelopen burenruzie aan de Melkweg twee mannen aangehouden.

Om ongeveer 17.15 uur kreeg de politie een melding dat er een burenruzie aan de Melkweg gaande was waarbij een 44-jarige Almeloër zijn 57-jarige buurman zou hebben bedreigd met een mes. Hierop heeft de 36-jarige zoon van de 57-jarige, de 44-jarige met een honkbalknuppel geslagen. De politie hield daarop de 44-jarige en de 37-jarige man aan. Beide verdachten zijn in verzekering gesteld en voor nader verhoor opgesloten. (07-075460)

Rijbewijs ingevorderd na veroorzaken aanrijding

Enschede

De politie van Enschede heeft zondagnacht 10 juni omstreeks 00.27 uur een 40-jarige Enschedese aangehouden voor het veroorzaken van een aanrijding terwijl ze onder invloed van alcohol was.

Omstreeks 00.15 uur kreeg de politie een melding dat er een aanrijding was gebeurd op de Zuiderval waarbij alleen materiële schade was ontstaan. Ter plaatse bleek dat de 40-jarige met haar auto reed over de Zuiderval, waarschijnlijk een epileptische aanval heeft gehad en hierdoor op de linker rijbaan terecht is gekomen. Een 30-jarige, eveneens uit Enschede afkomstige bestuurder, komende uit tegenover gestelde richting, kon haar niet meer ontwijken waardoor een frontale botsing ontstond. Beide personenauto's moesten worden afgesleept.

Tijdens het opnemen van de aanrijding roken de politieagenten bij de 40-jarige een alcohollucht, hierop is een blaastest afgenomen. Omdat de blaastest een "A" aangaf is de 40-jarige aangehouden en over gebracht naar het bureau. Hier blies ze 1,1 promille op het ademanalyseapparaat.

Omstreeks 01.00 uur mocht de 40-jarige het bureau weer verlaten. Haar rijbewijs is ingevorderd en proces-verbaal wordt opgemaakt. (07-075619)

Mishandeling portier

Hengelo

Van zaterdag op zondagnacht 10 juni omstreeks 2.30 uur is een 22-jarige jongeman uit Heerde aangehouden voor het onzedelijk betasten van meisjes en het mishandelen van een portier.

Omstreeks 2.00 uur kreeg de politie van Hengelo een melding dat de 22-jarige de discotheek aan de Beekstraat niet wilde verlaten en om die reden de portier heeft mishandeld.

Omdat er klachten over de jongeman bij de portier binnenkwamen dat hij diverse meisjes lastig zou vallen, werd hij door de portier aangesproken en verzocht de discotheek te verlaten. In eerste instantie liep hij rustig mee, bijna bij de uitgang aangekomen werd hij plotseling zeer agressief en viel de portier aan. Ook de inmiddels ter plaatse gekomen politie kon de jongeman niet tot bedaren brengen. Hierop is hij aangehouden. De aanhouding en het overbrengen naar het bureau ging met veel verzet gepaard. Voor nader onderzoek is de 22-jarige in verzekering is gesteld en opgesloten. (07-075662/07-075685)

Inbraak en brandstichting in kerk

Enschede

De politie van Enschede heeft van vrijdag op zaterdag 9 juni omstreeks 04.00 uur, twee verdachten aangehouden voor inbraak en brandstichting.

Het gaat om een 26-jarige man uit Enschede en een 28-jarige man uit Almelo. Beide verdachten zijn aangehouden omdat zij bij een leegstaande kerk aan de Adriaen Brouwerstraat hebben ingebroken. Zij zijn binnengekomen door een ruit te vernielen. Hier hebben ze vervolgens een grote hoeveelheid papier aangestoken. Bij het geluid van een naderende auto zijn ze in allerijl de kerk uitgevlucht. Wat zij echter niet wisten is, dat het een politieauto betrof en zo konden ze na een korte achtervolging worden aangehouden. De politie heeft met een brandblusser het vuur kunnen doven, omdat het bleef smeulen moest alsnog de brandweer ter plaatse komen. Beide verdachten zijn voor verder onderzoek in verzekering is gesteld en opgesloten. (07-075229)

Aanhouding wegens diefstal bromfiets

Enschede

Bij controle van een 16-jarige Enschedese bromfietser op zondag 10 juni bleek het voertuig van diefstal afkomstig, waarop de politie de bromfietser aanhield.

De politie controleerde omstreeks 00.45 uur op de Deurningerstraat in Enschede de 16-jarige, nadat zij hem zagen rijden zonder helm. Bij controle bleek dat de 16-jarige ook niet in het bezit was van een rijbewijs. Uit navraag bleek dat de bromfiets als gestolen stond gesignaleerd. Deze was op 29 mei jl. gestolen vanaf de 2e Bothofdwarsstraat in Enschede. De politie hield de 16-jarige aan op verdenking van diefstal cq heling en nam de bromfiets in beslag. De 16-jarige is voor nader verhoor in verzekering gesteld en opgesloten. (07-069901)

Aanhouding wegens diefstal

Weerselo

Op zaterdag 9 juni werd een 15-jarige Roemeense aangehouden wegens diefstal op de Weerselose goederenmarkt.

Een getuige zag hoe de 15-jarige bij een marktkraam haar schoenen verwisselde voor een nieuw paar en daarmee wegliep. De marktmeester hield daarop de Roemeense op en droeg haar over aan de politie. Die hield de 15-jarige aan wegens diefstal. In overleg met justitie is de 15-jarige in verzekering gesteld om voorgeleid te worden en opgesloten. (07-075380)


---- --