Politie Midden- en West Brabant

Persberichten weekend 9 en 10 juni Tilburg

TILBURG, 10 juni 2007

Man onder invloed rijdt tegen geparkeerde auto

TILBURG: De politie hield op vrijdag aan het einde van de middag een 66-jarige man uit Tilburg aan voor rijden onder invloed. De man werd staande gehouden op de Kunnekestraat. De man was eerder achteruit tegen een geparkeerde auto aan gereden. De eigenaar van de geparkeerde auto belde de politie en meldde dat de bestuurder onder invloed was. Ophet politiebureau bleek uit een ademanalyse een uitslag van 565 ug/l. Ook kreeg hij een rijverbod van 6 uur. Na verhoor is hij in vrijheid gesteld. De verdachte en de eigenaar zullen de schade onderling met de verzekering regelen.

Man houdt vernieler aan

TILBURG: Een inwoner van Tilburg hield op vrijdagmiddag een 19-jarige man uit Tilburg aan voor vernieling van een ruit van zijn woning. De man was in zijn woning aanwezig toen de vernieling werd gepleegd en hield de dader aan. Hij belde de politie, die de man overnam. Na verhoor is de verdachte met een proces-verbaal in vrijheid gesteld.

Vrouwen beroofd van tas

TILBURG: Een 71-jarige vrouw uit Tilburg is vrijdag rond 19.30 uur beroofd van haar tas. De vrouw liep over de Wolvenweg, toen een jongen haar tas van haar schouder trok. De tas is verderop terug gevonden. De portemonnee van het slachtoffer was eruit. De vrouw was erg ontdaan door de beroving en zal later aangifte doen.

TILBURG: Een 25-jarige vrouw uit Tilburg fietste op zaterdag omstreeks 02.45 uur over de Lange Nieuwstraat in de richting van de Gasthuisring.Ze was aan het bellen, toen een onbekende plotseling de telefoon afnam. De onbekende en een andere man fietsten weg in de richting van de Gasthuisring. Een derde man trok de tas van de fiets van de vrouw af. Hierdoor kwam ze ten val. De vrouw stond op en fietste snel weg om de politie te alarmeren. Van de vrouw is aangifte opgenomen.

Man beroofd

TILBURG: Een 22-jarige man uit Tilburg fietste omstreeks 03.45 uur over de Alleenhouderssraat richting Tilburg West, toen hij onder het spoor door fietste kwam er een man aanrennen. De man trapte tegen de fiets, maar de fietser kon doorrijden. Er kwamen twee mannen achter hem aan fietsen. De eerdergenoemde man dwong de fietser te stoppen. Ze dwongen hem zijn MP3-speler af te geven. Ook moest hij geld afgeven. Hierna fietsten de belagers terug richting de Alleenhoudersstraat. De politie heeft aangifte opgenomen van de Tilburger en stelt een onderzoek in.

Veelpleger aangehouden na winkeldiefstal

TILBURG: Een beveiligingsmedewerker hield op zaterdagmiddag een veelpleger aan voor winkeldiefstal. De 54-jarige man had in een supermarkt en een andere winkel aan de Westermarkt artikelen gestolen. Dit werd gezien en de man is aangehouden. De politie nam de man over. Hij is verhoord en in verzekering gesteld.

Man aangehouden na diefstal en bedreiging

TILBURG: De politie hield zaterdag een 32-jarige man uit Tilburg aan voor diefstal. De man had een artikel weggenomen bij een winkel aan de Gasthuisring. Hij was hierna de winkel uitgezet door de eigenaar. De man gedroeg zich verbaal agressief en bedreigde de eigenaar van de winkel. Een getuige maakte melding bij de politie. De man is aangehouden aan de Gasthuisring. Na verhoor is hij met een proces-verbaal in vrijheid gesteld.

Automobilist onder invloed verlaat plaats ongeval

TILBURG: De politie kreeg op zaterdagmiddag omstreeks 18.35 uur melding van een ongeval, waarbij een automobilist tegen een lantaarnpaal was aangereden en vervolgens was weggereden. Het ongeval gebeurde op de Lage Witsiestraat. De politie kon de bestuurder aanhouden op de Nassaustraat. Hij bleek onder invloed van alcohol. De 27-jarige automobilist uit Tilburg was niet in bezit van een geldig rijbewijs. Op het politiebureau gaf de ademanalyse een uitslag van 715 ug/l. De man kreeg een rijverbod van 8 uur. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Vrouw gewond bij verkeersongeval

TILBURG: Een 19-jarige vrouw uit Tilburg reed op zaterdag omstreesk 20.15 uur over het Westerpark. Door onbekende reden week het voertuig te ver af naar rechts en raakte twee geparkeerde autos. De laatste auto schoof door de botsing door en raakte hierdoor een derde voertuig. De bestuurster van de auto raakte gewond en is per ambulance vervoerd naar het St. Elizabeth ziekenhuis. Technisch rechercheurs van de politie hebben een sporenonderzoek uitgevoerd voor een verkeersongevalanalyse.

Tweetal aangehouden voor baldadigheid

TILBURG: Zaterdag hield de politie even voor middernacht twee 16-jarige jongens uit Tilburg aan voor baldadigheid. De twee waren aan het Hendrikhof op het dak van de Emmapassage geklommen. Ze zijn aangehouden en overgrbracht naar het politiebureau voor verhoor. Beide zijn op zondagochtend in vrijheid gesteld met een bekeuring. Eén van hen kreeg nog een bekeuring voor het niet kunnen tonen van een identiteitsbewijs.

Politie houdt verdachte aan na steekpartij

TILBURG: Een bewoner van de Bodehof deed zondag even na middernacht melding van een ruzie in een nabijgelegen appartement. De politie kwam op de Willem II straat een man tegen die vertelde slachtoffer te zijn van een steekpartij. De 34-jarige man uit Tilburg had een wond aan zijn arm. Hij wilde geen aangifte doen tegen de 33-jarige man uit Tilburg. De mannen hadden een ruzie gekregen in de relationele sfeer. Hierbij had de 34-jarige man de ruit van de voordeur van de woning van de verdachte vernield. De ruzie was verder uit de hand gelopen en geeindigd in de steekpartij. De verdachte is aangehouden in zijn woning. De politie heeft verschillende steekvoorwerpen in beslag genomen voor sporenonderzoek. De man is in verzekering gesteld. Het slachtoffer wilde geen aangifte doen.

Man weigert medewerking en wordt aangehouden

TILBURG: De politie hield op zondag om 03.30 uur een 22-jarige Amsterdammer aan op de Heuvel. De man spuugde in de richting van de politiemensen en rookte een joint. Toen hij werd aangesproken bleek hij geen identiteitsbewijs bij zich te hebben. Hij weigerde verdere medewerking. De politie hield hem aan. Op zondagochtend is hij met een bekeuring in vrijheid gesteld.

Politie houdt man aan voor belediging

TILBURG: De politie hield op zondag om 03.30 uur een 20-jarige man aan in de Spoorlaan. De man dronk op straat bier. De politie pakte het bier af. De man beledigde de politiemensen en is hierop aangehouden. Op zondagochtend is hij met een bekeuring in vrijheid gesteld.

Man aangehouden voor vernieling en bedreiging

GOIRLE: De politie hield op zondag om 09.55 uur een 18-jarige man uit Tilburg aan in zijn woning. De man wordt ervan verdacht omstreeks 03.45 uur een deur van een woning aan de Weegbree te hebben vernield. Op dat moment waren de ex-vriendin van de verdachte en haa vriend in de woning aanwezig. De verdachte zou al enige tijd bedreigingen hebben geuit richting de twee. De 18-jarige vrouw hoorde geluiden bij de voordeur en zag de verdachte wegrennen. Hij is later aangehouden in zijn woning. Van de 19-jarige vriend van de vrouw is aangifte opgenomen van bedreiging en vernieling. De verdachte is in verzekering gesteld.

Man aangehouden na niet voldoen aan vordering

TILBURG: De politie werd in om zondag tegen 04.00 uur aangesproken door een portier van een horecagelegenheid. Hij vertelde dat een groep klanten werd lastiggevallen door een andere groep mensen. Hierbij wees hij de betrokkenen aan. De politie vorderde de groep belagers het horecagebied te verlaten. Een 21-jarige man uit Nijmegen bleef de groep echter lastig vallen en provoceren. Hij is hierop aangehouden. Op zondagochtend is hij na verhoor in vrijheid gesteld met een proces-verbaal.

Fietser met geweld van telefoon beroofd

TILBURG: Op zondag werd om 04.20 uur een 26-jarige man uit Tilburg beroofd. Hij fietste over de Pironstraat. De man was aan het bellen, toen een onbekende hem van zijn fiets duwde. Hij kwam ten val en werd meerdere malen in het gezicht geslagen. De man is er met zijn telefoon vandoor gegaan. Het slachtoffer heeft aangifte gedaan. Hij hield verwondingen in het gezicht over aan de beroving. De man heeft aangifte gedaan van diefstal met geweld. De politie stelt een onderzoek in.

Horecabezoeker met drugs aangehouden

TILBURG: Een 32-jarige man uit Kasterlee is zondagochtend aangehouden bij een horecagelegenheid aan de Heuvelring. De man werd gefouilleerd bij de ingang van de gelegenheid. Hierbij werden hoeveelheden GHB en speed aangetroffen. De politie werd gealarmeerd en hield de man aan. De drugs zijn in beslag genomen. De verdachte is na verhoor met een proces-verbaal in vrijheid gesteld.

Bij dezelfde gelegenheid werd even later een 32-jarige man uit Oss aangehouden. Hij gedroeg zich erg vervelend in de gelegenheid en werd verwijderd. Hierbij bedreigde hij een medewerker. Hij is aangehouden en bleek in bezit van een grote hoeveelheid XTC-pillen en een hoeveelheid cocaine. De man is in verzekering gesteld. Van de medewerker van de horecagelegenheid is aangifte opgenomen van bedreiging.

Auteur: Inge Rijgersberg