Politie Gelderland-Midden

Man met auto in sloot

Publicatiedatum: 10-6-2007 14:26:19

VALBURG - Een 21-jarige man uit Valburg is in de nacht van vrijdag op zaterdag met zijn auto in de sloot terecht gekomen. Uit onderzoek bleek dat de man had gedronken, namelijk 190 ug/l (een promillage van 0,44). De man reed omstreeks vier uur 's ochtends over de Woutersdijk toen hij plotseling met zijn wiel in de berm terecht zou zijn gekomen. Volgens eigen zeggen kwam dit omdat hij een sigaret op wilde steken. Vervolgens zou hij de macht over het stuur zijn verloren en belandde in de sloot. Getuigen belden de politie. Toen de politie bij de auto aankwam, werd er aanvankelijk niemand aangetroffen. Even later kwam de Valburger samen met zijn broer aangereden. Bij de man is een blaastest afgenomen waaruit bleek dat hij te veel had gedronken. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.
(07-090303)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Man aangehouden wegens drugsbezit

Publicatiedatum: 10-6-2007 14:26:01

ZEVENAAR - Een 39-jarige man uit Lunteren is zaterdagmorgen door de politie aangehouden voor het in bezit hebben van drugs. De zaak kwam aan het licht toen agenten de man in zijn auto bij het station in Zevenaar aantroffen en besloten een controle uit te voeren. Hieruit bleek dat de man ruim zes gram amfetamine en vier XTC pillen in zijn auto had liggen. Hierop is hij aangehouden. De man is inmiddels met een dagvaarding op zak naar huis gestuurd.
(07-090276)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Politie vordert rijbewijs in

Publicatiedatum: 10-6-2007 14:25:45

ZETTEN - De politie heeft zaterdagavond het rijbewijs van een twintigjarige motorrijder uit Dodewaard ingevorderd. De man reed omstreeks zes uur over de Wageningsestraat toen hij werd opgemerkt door agenten. De motorrijder zou een auto hebben ingehaald en hierbij over een doorgetrokken streep zijn gereden. Bij een snelheidsmeting bleek de man de maximum snelheid met 63 kilometer per uur overschreden te hebben. Op deze weg is een maximumsnelheid van 30 km/uur toegestaan. Het rijbewijs is hierop ingevorderd en de motor is in beslag genomen. Justitie beslist over de teruggave van zowel het document als de motor.
(07-090518)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Verdachte winkeldiefstal aangehouden

Publicatiedatum: 10-6-2007 14:24:52

WESTERVOORT - Een negentienjarige vrouw uit Westervoort is vrijdagavond door de politie aangehouden op verdenking van winkeldiefstal. De vrouw zou in een winkel aan het Dorpsplein een pakje sigaretten ter waarde van vier euro hebben willen stelen. Een medewerker van de winkel had het in de gaten en droeg de Westervoortse over aan de politie. De vrouw is na verhoor op het politiebureau met een bekeuring van 130 euro op zak naar huis gestuurd. (07-090032)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---


---

Gewonden bij verkeersongevallen

Publicatiedatum: 10-6-2007 14:35:42

ZWARTEBROEK - Een 19-jarige bestuurster uit Hoevelaken is zaterdag rond 11.30 uur gewond geraakt, toen zij op de Platanenstraat (richting Hoevelaken) met haar auto tegen een boom botste. Het slachtoffer is overgebracht naar het UMC in Utrecht. Na onderzoek van de verkeersongevallendienst van de politieregio Gelderland-Midden kan niet worden uitgesloten dat het ongeval - dat in een bocht is ontstaan
- mede heeft kunnen gebeuren door een enigszins glad wegdek ten gevolge van de regenval.

EDE - Een 18-jarige Edenaar heeft zondag rond 2.45 uur op de Asakkerweg in zijn woonplaats zijn been gebroken, nadat hij met zijn bromfiets tegen een boom botste. Ook klaagde het slachtoffer over pijn in zijn buik en nek. Hij is dan ook naar het ziekenhuis over gebracht. Een onderzoek naar alcoholgebruik bleek niet mogelijk, omdat het slachtoffer geopereerd moest worden. De bestuurder zou niet in het bezit zijn van een bromfietscertificaat. De oorzaak van het ongeval is zeer waarschijnlijk gelegen in het feit dat de bromfietsbestuurder vlak voor het ongeval op zijn mobiele telefoon werd gebeld. Toen hij de telefoon op wilde nemen, zou hij de controle over zijn voertuig zijn kwijt geraakt.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Aanhoudingen ...

Publicatiedatum: 10-6-2007 14:28:01

... na winkeldiefstal

EDE - Vrijdag 8 juni is rond 14.50 uur een 20-jarige Edese aangehouden, omdat zij wordt verdacht van winkeldiefstal. De vrouw werd aangehouden in een supermarkt aan de Bellestein. Nadat de politie ter plaatse was gekomen, gaf de vrouw aan slechts de aangetroffen goederen gestolen te hebben. Toen agenten met de aangehouden vrouw de winkel uitliepen, bleek echter uit het afgaande winkelalarm dat er meer goederen gestolen moesten zijn. Uit nader onderzoek bleken deze uit nog andere winkels afkomstig te zijn. De getroffen winkeliers hebben aangifte gedaan. Omdat de vrouw nog een werkstraf open had staan en wel eens vaker voor winkeldiefstal is aangehouden, moet zij maandag worden voorgeleid.

... na vernielingen

WOLFHEZE - Twee 27-jarige inwoners uit Wolfheze zijn vrijdag 8 juni rond 22.30 uur aangehouden, omdat zij worden verdacht van de vernieling van twee auto's op de parkeerplaats aan de Wolfheze. De twee bleken onder invloed van alcohol te zijn. Van de gepleegde feiten is aangifte gedaan.

... na alcoholgebruik in het verkeer

WAGENINGEN - Een 20-jarige Wageninger is door de politie aangehouden, nadat hij vrijdag 8 juni rond 23.45 uur met zijn auto op een rotonde aan de Rooseveltweg rechtdoor wilde rijden. Hierbij raakte een verkeersbord beschadigd en kwam de auto op de struiken van de rotonde terecht. De bestuurder bleek ruim 3 keer de minimaal toegestane hoeveelheid alcohol te hebben genuttigd, 785 ug/l. Bij het ongeval raakte overigens niemand gewond. Het rijbewijs van de man (een beginnend bestuurder) is ingevorderd. Zijn auto is inbeslaggenomen. Er zal een onderzoek naar de (rij)technische staat van het voertuig worden ingesteld.

... na mishandeling

VOORTHUIZEN - Zaterdagochtend 9 juni is op de Harremaatweg een 45-jarige man uit Oosterbeek aan gehouden. Hij wordt er van verdacht een 54-jarige man uit Voorthuizen te hebben mishandeld. Deze raakte daarbij gewond aan zijn neus.
Van de verdachte, die op het moment van zijn aanhouding een auto bestuurde, bleek al eerder het rijbewijs ingevorderd te zijn. Uiteindelijk is de verdachte - die de feiten bekend heeft - door Justitie gedagvaard. Na zijn formele invrijheidsstelling is de man echter direct opnieuw aangehouden, omdat hij nog gehoord moest worden over een mishandeling, die zich op 30 maart zou hebben afgespeeld op het Arnhemse Velperbroekcircuit. Gelet op een nog aantal openstaande justitiële vonnissen zit de verdachte nog vast. Maandag zal in overleg met Justitie bekeken moeten worden hoe de vonnissen geëffectueerd zullen worden.

EDE - Rond 2.30 uur heeft de politie op de Asakkerweg in Ede een 19-jarige inwoner uit Diemen aangehouden. De man zou eerder op de avond in een horecagelegenheid betrokken zijn bij een mishandeling. Een 26-jarige man uit Ede heeft hiervan aangifte gedaan. De man zou hier een bloedneus aan over gehouden hebben. Volgens hem is er geen enkele aanleiding voor de mishandeling. Tegen de verdachte zal proces-verbaal worden opgemaakt.

OOSTERBEEK - In Oosterbeek heeft de politie zaterdagochtend rond 06.00 uur een 33-jarige man uit Oosterbeek aangehouden, omdat hij 35-jarige plaatsgenoot mishandeld zou hebben. Hij ontkent de mishandeling, maar geeft wel toe dat hij verzet gepleegd heeft tijdens zijn aanhouding. Hiervoor zal dan ook proces-verbaal worden op gemaakt. Omtrent de exacte toedracht rond de mishandeling is onvoldoende duidelijk geworden.

VOORTHUIZEN - In een horecagelegenheid aan de Hunnenweg zou zondagochtend vroeg (00.05 uur) bij een ruzie een 26-jarige man uit Deventer gewond geraakt zijn aan zijn gezicht, omdat hij met een glas gesneden zou zijn. De man heeft aangife van deze mishandeling bij de politie gedaan. De verdachte, een 23-jarige man uit Apeldoorn is aangehouden en heeft wel toegegeven gevochten te hebben met het slachtoffer, een collega van de Apeldoorner. Daarbij zou het letsel volgens hem per ongeluk zijn toegebracht. Het slachtoffer heeft zich onder doktersbehandeling gesteld.

...na openbare dronkenschap

EDE - Een 34-jarige Edenaar is rond 1.50 uur op het Museumplein aangehouden wegens openbare dronkenschap. De man was al een aantal keren door de politie gemaand naar huis te gaan om zijn roes uit te slapen. Desondanks bleef hij rondhangen en bezoekers van het plein hinderen en aanspreken. Na drie waarschuwingen is de Edenaar aangehouden en ingesloten.

... na aanranding

WAGENINGEN - Een 19-jarige vrouw uit Wageningen is zaterdag rond 18.30 uur op de Van Uvenweg het vermoedelijke slachtoffer geworden van een aanranding. Een en ander zou het gevolg zijn van een zakelijk conflict met de verhuurder van de woning. De verdachte, een 39-jarige Wageninger, kon ter plaatse worden aangehouden. Hij bleek onder invloed van alcohol te zijn.

... na belediging

BARNEVELD - Door de politie is zondagochtend rond 2.00 uur op de Groen van Prinstererlaan een 17- jarige inwoner uit Barneveld aangehouden. Hij zou de dienstdoende agenten beledigd hebben. Bij de aanhouding zouden over en weer rake klappen gevallen zijn. Wat later (2.35 uur) worden op de Mr. Troelstralaan drie verdachten uit Barneveld aangehouden. Twee van hen (17 en 18 jaar oud) omdat zij worden verdacht van vernielingen, de derde - een 19-jarige inwoner uit Barneveld - omdat hij zich eerder op de Groen van Prinstererlaan verzet zou hebben tegen de aanhouding van zijn plaatsgenoot. Overigens verzetten de verdachten op de Mr. Troelstralaan zich ook tegen hun aanhouding. Door de politie wordt proces-verbaal opgemaakt.

... na woninginbraak

WAGENINGEN - Op zondagochtend 10 juni rond 5.00 uur maken buurtbewoners in de Roghorst bij de politie melding van een inbraak in een woning. Er zou een ruit zijn ingegooid, waarna iemand naar binnen geklommen zou zijn. De gealarmeerde agenten vinden inderdaad een gebroken ruit waardoor overduidelijk iemand naar binnen geklommen lijkt te zijn. Toch kunnen ze aanvankelijk geen inbreker vinden. Dat verandert tijdens een zoektocht door de woning. In een kinderbed op de slaapkamer vinden zij een man, die verklaart niet in de woning thuis te horen. Hij zocht echter een slaapplaats. En omdat de woning van zijn vriend zou zijn, leek dit hem een geschikte oplossing. De man is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Buurtbewoners zouden de glaszetter opvangen.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053