Politie Drenthe

Zondag

Emmen, 10-06-2007

Bromfietser gewond bij ongeval

MEPPEL Zaterdagmorgen is een 17-jarige jongen uit Meppel gewond geraakt bij een ongeval. Hij reed door nog onbekende oorzaak op de Talmastraat tegen een geparkeerde auto. De jongen, die geen helm droeg, is met verwondingen aan zijn hoofd naar het ziekenhuis gebracht. (07-148202)

Automobilist ziet fietser over het hoofd

GROLLOO Zaterdagmiddag is een 42-jarige man uit Groningen gewond geraakt bij een aanrijding met een personenauto. De man reed op zijn racefiets over het fietspad langs de Schoonloërweg. Vanaf de Uteringsweg kwam een 41-jarige man uit Zuidveld met zijn auto aanrijden. Hij stopte en reed vervolgens de rijbaan op. Daarbij zag hij de fietser op het fietspad over het hoofd. Deze werd geraakt door de auto en kwam ten val. De fietser is met verwondingen aan zijn been naar het Wilhelminaziekenhuis gebracht. (07-148257)

Bestelauto op de kant op snelweg

ASSEN Zaterdagmiddag is een man uit Groningen, leeftijd onbekend, gewond geraakt bij een ongeval op de A28. Hij zat in een bestelbus met aanhanger, bestuurd door een 22jarige man uit Winsum. Ze kwamen vanuit de richting Groningen. Toen de bestuurder een vrachtauto inhaalde begon de aanhanger te slingeren en werd de auto onbestuurbaar. De combinatie ging op zijn kant en kwam tegen de vangrail tot stilstand. De gewonde inzittende is met onbekend letsel naar het Wilhelminaziekenhuis gebracht. De bestuurder liep een enkele kneuzing op aan zijn arm. (07-148295)

Politie neemt rijbewijs beginnend bestuurder in na aanrijdingen

MEPPEL Zaterdagavond is een 22-jarige man uit Meppel zijn rijbewijs kwijtgeraakt na het veroorzaken van twee aanrijdingen. Eerst botste hij op de Catharinastraat achter op een personenauto die voor hem reed en stopte. Vervolgens reed hij achteruit en botste tegen een auto die achter hem was gestopt. Bij het onderzoek dat daarna volgde bleek dat deze beginnende bestuurder had gedronken, 1,3 promille. Zijn rijbewijs is ingevorderd en hij kreeg na verhoor een dagvaarding mee. (07-148343)

158 kilometer per uur op 80-km weg kost rijbewijs

NIEUW WEERDINGE Zaterdagmiddag reed een 29-jarige man uit Groningen met zijn auto over de weg van Weerdinge naar Nieuw Weerdinge. Zijn snelheid werd door de VROS-auto vastgesteld op 158 kilometer per uur, bijna het dubbele van de toegestane snelheid. Zijn rijbewijs is ingevorderd. (07-148275)

Aanhoudingen bij winkeldiefstallen

RODEN Zaterdagmiddag is een 57-jarige vrouw uit Roderwolde betrapt bij de diefstal van etenswaren in een supermarkt in de Heerestraat. Ze kreeg na overleg met Openbaar Ministerie een boete van 130 Euro opgelegd. (07-148250)

MEPPEL Zaterdagmiddag kreeg een 29-jarige man uit Litouwen een zelfde boete opgelegd. Hij had in een bouwmarkt een deurbel gestolen. (07-148236)

EMMEN Zaterdagmiddag heeft de politie een 50-jarige vrouw uit Emmen aangehouden. Ze had even daarvoor in het winkelcentrum van Emmerhout twee T-shirts van een kledingrek gestolen en was daarmee weggefietst. Agenten troffen haar even later aan en hebben haar aangehouden. Tegen haar wordt proces-verbaal opgemaakt omdat ze ook nog een andere zaak had openstaan. (07-148277)

Verdachten aangehouden na diefstal vanaf bouwplaats

ASSEN Zaterdagnacht heeft de politie twee mannen aangehouden op een bouwplaats aan de Carry van Bruggenweg. Ze werden daar op heterdaad betrapt bij de diefstal van onder meer gereedschap vanuit containers op de bouwplaats. Bij de politie was een melding binnengekomen dat daar zou worden ingebroken. De twee aangetroffen verdachten, een 34-jarige Assenaar en een 30-jarige man uit Nieuw-Amsterdam, zijn ingesloten voor een verder onderzoek. (07-148433)

Man aangehouden na mishandeling

ASSEN Zaterdagnacht heeft de politie in de Hunsingostraat een 23-jarige man uit Beverwijk aangehouden. Hij had een 19-jarige Assenaar bij een conflict klappen gegeven. Wat de aanleiding is geweest is niet bekend. De verdachte is ingesloten voor een nader onderzoek. (07-148375)

Aanhoudingen na tegenwerken politie

ASSEN Zaterdagnacht zagen agenten dat in de Brinkstraat een 17-jarige jongen uit Assen een 18-jarige plaatsgenoot een stomp in zijn gezicht gaf en dat deze daarop onderuit ging. De dader werd direct aangehouden en in de dienstauto gezet. Drie kameraden van hem wilden voorkomen dat hij werd meegenomen en probeerden hem te bevrijden. Met gebruik van enig geweld heeft de politie dit drietal vervolgens aangehouden. Deze verdachten, twee 19-jarigen en een 16-jarige, alle uit Assen, zijn ingesloten in afwachting van verhoor. Tegen alle verdachten wordt proces-verbaal opgemaakt. (07-148428)

Auto in brand

NIEUW AMSTERDAM Zaterdagnacht is door nog onbekende oorzaak brand ontstaan in een geparkeerde auto aan de Wijkstraat. De brandweer bluste de brand. De auto, die totaal vernield werd, is eigendom van een 44-jarige vrouw uit Nieuw Amsterdam. De politie doet nader onderzoek. (07-148421)

Politie haalt dronken man van straat

EXLOO Zaterdagnacht kreeg de politie de melding dat op de Valtherweg iemand zou liggen. Ter plaatse lag een 20-jarige man uit Exloo, naast zijn fiets, midden op de rijbaan. Er stonden al meerdere automobilisten bij die hem gelukkig tijdig hadden gezien. De kans was groot geweest dat, vanwege de zeer dichte mist op dat moment, een van deze bestuurders over hem heen zou zijn gereden. De agenten spraken de man aan, die agressief en vervelend reageerde. Vervolgens is hij aangehouden en naar het bureau gebracht. Hij is enkele uren later met een proces-verbaal op zak heengezonden. (07-148432)

Wilt u meer informatie over dit bericht of wilt u in contact komen met de dienstdoende voorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u bellen met Ernest Zinsmeyer, telefoon 0592 451280.