Verzamelpersbericht weekend

's-Hertogenbosch, 10-06-2007

Verwarde vrouw aangehouden voor steken medebewoonster

Haarsteeg De politie heeft vrijdagavond bij een woongroep aan de Priemsteeg in Haarsteeg een 21-jarige verwarde bewoonster aangehouden voor poging tot doodslag van een 40-jarige medebewoonster. Het slachtoffer lag op bed te rusten en werd plotseling zonder aanleiding door de verdachte met een mes in gestoken. De verdachte liep vervolgens direct weg. Het lichtgewonde slachtoffer moest één nacht ter observatie in het ziekenhuis in s-Hertogenbosch blijven. De verwarde vrouw is in de woongroep door de politie aangehouden en zal maandag worden voorgeleid bij justitie.

Omwonenden houden jongeren aan voor inbraak bergingen

s-Hertogenbosch Omwonenden hebben vrijdagavond aan de Durendael in s-Hertogenbosch twee 16-jarige inwoners uit die plaats aangehouden voor inbraken in bergingen. Het tweetal wordt ervan verdacht bij een zestal bergingen de toegangsdeur te hebben opengetrapt of dat in ieder geval te hebben geprobeerd. Bewoners hoorden de klappen en hielden het tweetal aan. Zij zijn overgedragen aan de politie en voor verhoor ingesloten. Voor zover bekend is er niets ontvreemd en is het bij pogingen gebleven.

Politie houdt brandstichter aan

s-Hertogenbosch De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag op de Pelssingel in s-Hertogenbosch een 29-jarige bewoner van het Rouppe van der Voortplein aangehouden. De man wordt ervan verdacht in een appartementencomplex daar een molotovcocktail naarbinnen te hebben gegooid. Er ontstond brand en stevige rookontwikkeling. Een 49-jarige en 23-jarige bewoonster van het appartementencomplex moesten met ademhalingsprobleem per ambulance worden overgebracht naar het Jeroen Boschziekenhuis. De molotovcocktail is naar binnen gegooid bij een 34-jarige bewoner van het complex. De verdachte verklaarde een hekel aan de man te hebben. Hoe groot de schade is, is niet bekend. De technische recherche van de politie heeft sporenonderzoek gedaan. De verdachte is ingesloten.

Meisje aangehouden voor spuiten met brandblusser

s-Hertogenbosch De politie heeft zaterdagavond op de Omloop in kasteel Lelienhuyze in s-Hertogenbosch een 15-jarig meisje uit die plaats aangehouden. Het meisje had op het voorterrein een brandblusser van de muur gehaald en over geparkeerde auto leeggespoten. Hoe groot de schade is, is nog niet bekend. De jongedame is na verhoor heengezonden. Proces-verbaal is opgemaakt.

Politie treft harddrugs aan bij Bosschenaar

s-Hertogenbosch De politie heeft vrijdagavond op de Eimeren in s-Hertogenbosch een 26-jarige inwoner uit die plaats op heterdaad betrapt bij het dealen van harddrugs. Agenten zagen dat de man drugs verkocht en hielden hem aan. Hij bleek o.a. 13 gripzakjes Speed, 39 XTC-pillen, 125,= aan handelsgeld en een GSM bij zich te hebben. Alle goederen zijn inbeslaggenomen. De verdachte is ingesloten en inverzekeringgesteld.

Politie houdt man op feestje aan na mishandeling

s-Hertogenbosch De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag aan de Kuifeend in s-Hertogenbosch een 46-jarige man inwoner uit die plaats aangehouden voor mishandeling. De man was op een feestje bij buurtbewoners en veegde daar vermoedelijk door veel alcoholgebruik de glazen van de tafel. Toen een 24-jarige Vlijmense gaste met hem daarover probeerde te praten, sloeg hij haar in het gezicht. De vrouw liep daarbij een gezwollen wang op. Bij zijn aanhouding verzette de man zich hevig. Hij is voor nader onderzoek ingesloten.

Winkeldiefstal loopt uit op vechtpartij

s-Hertogenbosch Zaterdagmiddag is een winkeldiefstal bij een bouwmarkt aan de Vogelstraat in s-Hertogenbosch uitgelopen op een vechtpartij. Een 40-jarige Bosschenaar rekende een aantal goederen t.w.v. 177,= af bij de kassa en vergat kennelijk een rvs-haakje af te rekenen dat nog in zijn kar lag. Een 38-jarige beveiligingsmedewerker uit Roermond sprak hem daarop aan en wilde hem aanhouden. Er ontstond daarbij een schermutseling waarbij de beveiliger tegen de winkeldief volgens getuigen buitenproportioneel geweld gebruikte en hem een vuistslag en een trap gaf. De kleding van de klant raakte beschadigd. Beide mannen zijn aangehouden en voor nader onderzoek ingesloten.

Tweetal mishandeld en bestolen

s-Hertogenbosch In de nacht van zaterdag op zondag omstreeks 04.00 uur is een 19-jarige inwoner uit Kerkdriel op de Rompertsebaan bestolen van zijn fiets. Zijn 19-jarige vriend uit Rosmalen liep een paar stevige klappen op en raakte gewond. Het tweetal fietste op de Rompertsebaan en zag een groepje van acht jongens en meisjes lopen. De Rosmalenaar kreeg vanuit die groep een paar klappen tegen zijn hoofd en liep daarbij een bloedneus en een blauw oog op. Zijn vriend kwam probeerde hem te helpen. Op dat moment namen leden van de groep zijn fiets mee. De politie onderzoekt de zaak en verzoekt eventuele getuigen zich te melden bij team NW via telefoonnummer 0900-8844.

Politie houdt GSM-dief aan

Boxtel - De politie heeft zaterdagavond op de Dr.van Helvoortstraat in Boxtel een 37-jarige inwoner uit Breda aangehouden voor diefstal van een GSM. De man wordt er van verdacht, kort daarvoor, in een horecagelegenheid aan de Markt in Boxtel de GSM van de 33-jarige toiletjuffrouw te hebben ontvreemd. De politie kon de man aan de hand van het signalement snel opsporen. Hij had de GSM nog in zijn bezit. Hij is aangehouden en inmiddels inverzekeringgesteld.

Politie houdt dronken Pool zonder identiteitsbewijs aan

Schijndel De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag op de Zwembadweg in Schijndel een 30-jarige dronken Pool aangehouden. Agenten zagen dat de man dwars over het trottoir langs de weg lag. Hij bleek stomdronken te zijn en kon zich niet identificeren. Hij is aangehouden en ter vaststelling van zijn identiteit en ter ontnuchtering ingesloten.

Jongen gewond bij aanrijding

Vught Zaterdagmiddag is een 4-jarige Vughtenaartje op zijn fiets aangereden door een 64-jarige automobiliste uit Vught op de kruising Jacob van Ruisdaelstraat/Rembrandlaan. De vrouw verleende komende vanuit de Rembrandlaan geen voorrang aan het fietsertje. Laatstgenoemde kwam via de motorkap op de straat terecht en liep een hoofdwond op. Hij is per ambulance overgebracht naar het Jeroen Boschziekenhuis in s-Hertogenbosch.

Politie houdt vernielers streekbus aan

Uden De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag op de Land van Ravensteijnlaan in Uden twee jongens en een meisje uit die plaats aangehouden voor vernieling van een streekbus. Het drietal was van Eindhoven onderweg naar Uden. Zij worden er van verdacht in de bus een bank en enkele stoelen te hebben vernield. Verder bevuilden zij een aantal ruiten van de bus met snot. De buschauffeur reed rechtstreeks naar het politiebureau in Uden. De politie hield daar de vandalen aan. Zij zijn voor verhoor ingesloten.

Politie houdt verdachten aan na vechtpartij

Veghel De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag op de Markt in Veghel een 25-jarige Utrechter aangehouden voor baldadigheid en een openstaande boete van 410,=. Een 23-jarige inwoner uit Veghel is tegelijkertijd aangehouden omdat hij deel uitmaakte van een groepje die de Utrechter zou hebben mishandeld. Toen agenten de Utrechter aanspraken werd deze kwaad en gooide een fiets weg en gedroeg zich recalcitrant. Hij is daarop aangehouden en voor verhoor ingesloten. Hij bleek nog een geldboete open te hebben staan, die door zijn vriendin werd voldaan. De man zou verder door de andere verdachte en nog een vijftal anderen al vaker te zijn lastiggevallen en zou vanavond zijn geslagen. In verband hiermee is de Veghelnaar aangehouden en ingesloten. Nader onderzoek volgt. Beide verdachten zijn inmiddels in vrijheid gesteld.

Politie houdt recalcitrante dronkelap aan

Veghel De politie heeft zaterdagavond op de Gasthuisstraat in Veghel een 32-jarige dronken Udenaar aangehouden. De man sprong steeds de straat op als er autos passeerden en sloeg of trapte daar tegenaan. Hij bleek eerder ook al bij de eerste hulp van het Bernhovenziekenhuis amok te hebben gemaakt. De verdachte is onder verzet aangehouden, hij bleek zwaar onder invloed van alcohol te zijn. Op het bureau bleek dat hij nog gesignaleerd stond voor 4 dagen hechtenis. Hij is ingesloten.

Diefstallen bij hockeytoernooi

Uden In de nacht van zaterdag op zondag zijn bij een hockeytoernooi aan de Boekelsedijk in Uden goederen ontvreemd. Tijdens een feest zijn er uit de tenten van de deelnemer o.a. een Ipod, een fototoestel en een GSM gestolen. Van de daders ontbreek nog ieder spoor.

Politie houdt zes verdachten aan voor vernieling

Uden De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag op de Violierstraat en de Patersweg in Uden zes verdachten in de leeftijd van 17 tot 19 jaar uit Schaijk aangehouden voor vernieling. Het zestal vernielde kort daarvoor op de Pastoor Spieringsstraat een grote plantenbak. Zij zijn voor verhoor ingesloten.

Politie houdt jongeren aan voor vernieling ruiten school

Veghel De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag op de Spreeuwendonk in Veghel drie jongens van 14 jaar uit die plaats aangehouden voor vernieling. Zij worden er van verdacht een paar ruiten te hebben ingegooid van de basisschool aan de Langedonk.

Politie houdt jongen aan voor de Wet op de Identificatieplicht

Oss De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag op de Walstraat in Oss een 16-jarige jongen uit die plaats aangehouden voor de Wet op de Identificatieplicht. Agenten hielden hem staande na meldingen van geluidsoverlast veroorzaakt door de radio van de jongen. De verdachte sprak geen Nederlands en kon geen geldige identiteitsbewijs tonen. Hij is daarop ingesloten ter vaststelling van zijn identiteit.

Politie houdt vechtersbaas aan

Oss De politie heeft zondagmorgenvroeg bij een horecagelegenheid op de Dorpsstraat in Loosbroek een 17-jarige jongen uit Kerkdriel aangehouden voor mishandeling van een 21-jarige man uit Kaatsheuvel. Reden voor de mishandeling was, dat het slachtoffer hem aan zou hebben zitten staren. Hij sloeg daarop met een bierglas in de hand het slachtoffer op zijn schouder en in het gezicht. Het slachtoffer zou daarop ter zelfverdediging hebben teruggeslagen. Portiers kwamen tussenbeiden. Laatstgenoemde hield aan de vechtpartij verwondingen aan zijn schouder en een kapot T-shirt over. De verdachte is aangehouden en ingesloten.

Politie houdt jongeren aan voor vernielingen

Grave De politie heeft vrijdagavond op de Hamstraat in Grave twee meisjes en 4 jongens in de leeftijd van 15 t/m 18 jaar uit Grave, Velp en Reek aangehouden voor het vernielen van een autospiegel. Uiteindelijk bleek één van hen, een 16-jarige jongen uit Reek, de dader te zijn. De spiegel van de personenauto brak door de actie van de jongen af en ontstond lakschade. Allen zijn na verhoor heengezonden. De jongen uit Reek zal zich te zijner tijd nog moeten verantwoorden.


---

Boxmeer De politie heeft zaterdagavond op de Sint Jozefstraat in Boxmeer twee meisje (14 en 15 jaar) uit Sint Anthonis en Boxmeer en een 13-jarige jongen uit Boxmeer aangehouden voor het vernielen van een auto. Het drietal wordt ervan verdacht een ruitenwisser van een geparkeerde auto te hebben vernield. Verder zou vanuit het groepje een steen naar een getuige zijn gegooid. Ze zijn aangehouden en voor verhoor ingesloten

Laatst gewijzigd 10-06-2007 16:11 | © Politie Brabant-Noord