Politie Zeeland


---


Aanvulling persbericht O-1045-2007 Aanrijding in Brouwershaven
Zaterdagmiddag omstreeks 13.50 uur (juiste tijdstip) vond een aanrijding plaats tussen twee personenauto's waarbij diverse mensen gewond raakten.
Een 19-jarige Duitse vrouw reed met haar personenauto, met daarin nog vier inzittenden, over de Delingsdijk, komende uit de richting van Brouwershaven. Op de kruising met de Heuvelsweg wilde zij linksaf slaan. Hierbij verleende zij geen voorrang aan een tegemoetkomende auto, bestuurd door een 34-jarige vrouw uit de gemeente Schouwen-Duiveland. Een flinke aanrijding was het gevolg.
Door de klap van de aanrijding schoot de auto van de Duitse vrouw door tegen de auto van een 67-jarige man uit Doetinchem die voor de kruising stond te wachten.
De 19-jarige Duitse bestuurster liep geen letsel op maar raakte wel in shock, drie van haar inzittenden, allen rond de 18-/19 jaar, zijn met verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis. Twee van hen hadden beenletsel, het letsel van de derde persoon is niet bekend.
De 34-jarige automobiliste is samen met haar twee kinderen van 8- en 10 jaar voor onderzoek overgebracht naar de huisartsenpost. De vrouw had een polsfractuur, haar dochter een buil op haar hoofd en het letsel van haar zoon is niet bekend.

O-1946-2007 Automobilist rijdt dijk af, Oud-Vossemeer
Zaterdagmorgen rond 06.00 uur is op de Oud Vossemeersedijk een 30-jarige inwoner van de gemeente Tholen met zijn auto de dijk afgereden.
Hij kwam uit de richting van Tholen toen hij in een bocht in de slip raakte, de dijk afreed en vervolgens in een sloot tot stilstand kwam. Hierdoor raakte enkele tientallen meters afrastering vernield. De bestuurder liep bij het ongeval diverse snijwonden op en is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Bergen op Zoom. Zijn auto raakte geheel vernield.

O-1947-2007 Inbraak in bedrijfspand, Yerseke
Aan de Industrieweg is zaterdag tussen 16.45 uur en 18.15 uur ingebroken in een bedrijfspand.
Een ruit werd vernield waarna het pand kon worden betreden. Vermoedelijk zijn de dader(s) gestoord bij de inbraak want de computerapparatuur, die klaar stond om mee te nemen, was achtergelaten. Voor zover bekend worden er geen andere goederen vermist.

W-1948-2007 Rijbewijs ingevorderd, Biggekerke
De politie heeft zaterdagavond rond 19.30 uur een 48-jarige automobilist uit de gemeente Veere aangehouden voor rijden onder invloed van alcohol.
Hij reed slingerend over de Kaasboerweg waarop hij een stopteken kreeg en aan de kant werd gezet. Omdat hij onder invloed van alcohol was, werd hij aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Uit de blaastest bleek dat hij 3,9 maal de toegestane hoeveelheid alcohol had gedronken en dus zijn rijbewijs kon inleveren. Na verhoor en opmaken van proces-verbaal is hij later weer in vrijheid gesteld.

---- --