Politie Haaglanden

persberichten 10 juni

Haaglanden, 10-06-2007

Jonge straatrover
Den Haag Een 13-jarige jongen uit D en Haag vroeg aan een 10-jarige jongen uit Den Haag of hij even naar zijn MP3 speler mocht kijken. In plaats van te kijken rukte hij de MP3 speler van de nek van het slachtoffertje. Deze was op het Thomsonplein aan het spelen toen de
13-jarige hem benaderde. De vader van het slachtoffer heeft de jonge verdachte in de kraag gevat en overgeleverd aan de politie. Hij is met een Halt verwijzing op zak naar huis gegaan.

Met doorgeknipt slot gesnapt
Den Haag Politieagenten zagen 9 juni om 08.50 uur een hun bekende veelpleger op De Granaathorst heel hard wegrijden op een damesfiets. Toen zij de man aanspraken zagen zij dat hij in zijn fietstassen 17 flessen cola had en dat er een betonschaar uit de fietstas stak. Ook troffen zij er een doorgeknipt hangslot in de tas aan. De 37-jarige man uit Den Haag kon geen verklaring geven voor de aangetroffen spullen en moest mee naar het bureau waar de zaak verder uitgezocht wordt.

Veel te veel op en geen rijbewijs
Den Haag - Politieagenten controleerden 10 juni om 20.30 uur een automobilist op de Nijkampvaart. Tijdens deze controle bleek dat de bestuurder, een 49-jarige man uit Den Haag, onder invloed en zonder rijbewijs reed. Aan het bureau blies hij 1250 ugl. De alcohollimiet ligt op 220 ugl. De Hagenaar krijgt een proces-verbaal.

Jongetjes vast na vernieling
Den Haag Een getuigen belde 9 juni om 19.45 uur de politie dat vier jongetjes ruiten vernielden op Het Kleine Loo. Agenten zagen de vier lopen en namen de vier van 8, 9 en 10 jaar uit Den Haag mee naar het bureau.Twee van de vier vertelden met stenen ruiten ingegooid te hebben. Deze krijgen een STOP-verwijzing. De kinderen zijn door hun ouders opgehaald.

Drie mannen aangehouden na mishandeling
Den Haag - Meerdere getuigen zagen 10 juni om 05.15 uur dat een man door een aantal jongens bij een tramhalte op de Hofweg in elkaar werd geslagen. Agenten konden op grond van signalementen twee verdachten in de Spuistraat aanhouden.
Het slachtoffer, een 22 jarige man uit Leidschendam, kon van een derde verdachte een goede beschrijving geven zodat de politie deze enige tijd later voor het bureau aan de Jan Hendrikstraat kon aanhouden. De verdachten (17 en 19 jaar) uit Den Haag zitten nog vast, de politie onderzoekt de zaak.

Dader steekpartij aangehouden
Den Haag Een slachtoffer van een steekpartij en zijn vrouw spraken 9 juni om 06.00 uur politieagenten aan op het Hollands Spoor. Zij vertelden dat zij in een woning aan de Scheldestraat door een man gestoken waren. De man en de vrouw (21 en 28 jaar) beiden uit België kregen in de woning onenigheid met de bewoner waarop deze de Belgische man in zijn arm gestoken had. De verdachte kon in de woning door de politie worden aangehouden.

Dat is schrikken
Leidschendam - Een 26-jarige man uit Den Haag op een bromfiets schrok
10 juni om 02.20 uur zo toen hij op de Damlaan twee politieagenten zag dat hij pardoes tegen een geparkeerde auto aanreed. De agenten lieten de man blazen, de uitslag was 765 ugl. De alcohollimiet ligt op 220 ugl (= 0,5 promille). Voor beginnend bestuurders geldt strengere regelgeving, voor hen ligt de limiet op 88 ugl (= 0,2 promille). Het rijbewijs van de Hagenaar is ingevorderd.

Overstekend wild
Voorburg Een 34-jarige automobilist uit Monster kreeg 7 juni om 19.50 uur de schrik van zijn leven toen hij op de Parkweg reed en er plotseling een hert overstak. De man kon een aanrijding met het dier niet meer voorkomen. Het hert kwam uit de richting van Park en Vreugd uit de beboste berm. Het hert raakte gewond maar rende verder een park in. De automobilist kwam met de schrik vrij, zijn voertuig heeft aanzienlijke schade.

Alcoholcontrole
Leidschendam-Voorburg - Bij een alcohol controle op 8 en 9 juni tussen
20.30 uur en 02.30 uur in op meerdere locaties zijn in totaal 4 bestuurders aangehouden die teveel gedronken hadden. Het hoogst gemeten alcohol percentage was 540 ugl. De alcohollimiet ligt op 220 ugl (= 0,5 promille). Voor beginnend bestuurders geldt strengere regelgeving, voor hen ligt de limiet op 88 ugl (= 0,2 promille).

Vast na vechten
Wassenaar Een vechtpartij in de Charlottestraat resulteerde op 10 juni om 00.05 uur in de aanhouding van twee mannen. De mannen (17 en 26 jaar) beiden uit Wassenaar waren berokken bij een vechtpartij en voldeden niet aan een vordering van de politie om weg te gaan. Bij de aanhouding verzette één van de twee zich hevig. De politie onderzoekt de zaak verder.

Gebroken been na inbraak
Rijswijk Een 18-jarige inbreker uit Den Haag raakte 9 juni om 04.50 uur gewond toen hij van een balkon aan de Laan van Blothinge afsprong. De politie was gewaarschuwd dat er ingebroken werd en kon de Hagenaar bijna opvangen toen hij uit de woning kwam en naar beneden sprong. Deze daad moest hij in ieder geval bekopen met een gebroken enkel.

Twee biertjes teveel
Rijswijk Agenten controleerden 9 juni om 18.00 uur een automobilist op de Steenlaan. De bestuurder, een 33-jarige man uit Rijswijk, verklaarde twee biertjes te hebben gedronken. De uitslag van de ademanalyse bedroeg 540 ugl. Het bleek dat de politie de Rijswijker al drie keer eerder betrapte tijdens het rijden onder invloed. Hij krijgt een proces-verbaal.

Bureau Westland barst uit zijn voegen
Westland/Naaldwijk Tijdens de opendag van het nieuwe Bureau Westland kwamen zaterdag 9 juni ruim 5.000 bezoekers kijken. Zij kregen een rondleiding door de nieuwe politievesting. Voor de kinderen was er de mogelijkheid tot het maken van een politiefoto en konden er vingerafdrukken worden afgenomen. Veel kinderen leverden hun kleurplaat in. Een jury buigt zich de komende dagen over de mooist gekleurde tekeningen. Lange rijen vormden zich voor de rijsimulator.

Veel bonnen bij alcoholcontrole
Naaldwijk - Bij alcoholcontroles op 8 en 9 juni tussen 20.30 uur en
02.30 uur in de Tomatenstraat en van Brederodestraat kregen ruim 200 bestuurders een bon. Niet omdat ze teveel hadden gedronken, maar juist omdat er GEEN sprake was van alcohol. De bestuurders kregen van de politie een ijsbon voor een lekker ijsje bij een plaatselijke ijssalon in Naaldwijk. Voor zeven automobilisten liep de controle minder goed af.
De hoogts gemeten uitslag bedroeg 770 ugl De alcohollimiet ligt op 220 ugl (= 0,5 promille). Voor beginnend bestuurders geldt strengere regelgeving, voor hen ligt de limiet op 88 ugl (= 0,2 promille).

Telefoons aan de verkeerde te koop aangeboden
Delft Een politieagent in burger kreeg 9 juni om 18.15 uur op de Van Schuijlenburchstraat een bijzonder aanbod van een man die hem in het voorbijlopen even aansprak. De man, een 38 jarige inwoner uit Delft, bood de agent een telefoon aan voor 20 euro. Ook vroeg hij de agent om even in de auto te komen zitten omdat hij meerdere telefoons te koop had. De Delftenaar wees op zijn broekzak en haalde daaruit een plastic tasje met zes telefoons. De agent wees ook op zijn broekzak en haalde daaruit zijn legitimatiebewijs. De Delftenaar reageerde verontwaardigd maar ging zonder tegen sputteren mee naar het bureau. De politie onderzoekt de zaak verder.

Fietsendief goed te zien op camerabeelden
Delft - Politieagenten zagen 9 juni omstreeks 04.30 uur in de omgeving van het station op camerabeelden een man met een fiets slepen die op slot was. In de Coenderstraat troffen agenten de man aan echter zonder fiets. Op grond van het signalement dat op de camerabeelden goed te zien was hielden zij de 24 jarige man uit Woerden aan. De man verklaarde de fiets onderweg tussen andere fietsen te hebben neergezet. De Woerdenaar is meegenomen naar het bureau voor verhoor.

Hennepkwekerij ontmanteld
Zoetermeer Politieagenten troffen 8 juni om 19.30 uur in een woning aan het Havikveld een hennepkewekerij aan met 4900 plantjes. Eneco constateerde dat men in het pand illegaal stroom afgetapte. De politie nam alle apparatuur in beslag en de plantjes zijn vernietigd. Politie Haaglanden wijst nadrukkelijk op het gevaar van illegale kwekerijen. In veel gevallen is er sprake van illegaal stroomgebruik wat leidt tot brandbare en zeer gevaarlijke situaties. In beide gevallen kwam de politie de kwekerijen op het spoor via de meldlijn Meld Misdaad Anoniem. Heeft u vermoedens van een kwekerij bij u in de buurt dan vraagt de politie nadrukkelijk contact op te nemen met Bureau Zoetermeer via 0900-8844. Anoniem bellen met de meldlijn Meld Misdaad Anoniem kan uiteraard ook. Het nummer is 0800-7000.

Alcoholcontrole
Zoetermeer Op de Zwaardslootseweg hielden politieagenten 8 en 9 juni tussen 21.45 uur en 02.00 uur een alcoholcontrole. In totaal zijn er 457 bestuurders gecontroleerd op het gebruik van alcohol. Vijf daarvan hadden teveel gedronken en zijn aangehouden. Het hoogst gemeten alcoholpercentage was 560 ugl. De alcohollimiet ligt op 220 ugl (= 0,5 promille). Voor beginnend bestuurders geldt strengere regelgeving, voor hen ligt de limiet op 88 ugl (= 0,2 promille).