Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Breda (9/10 juni )

BREDA, 10 juni 2007

Politie start TGO naar aanleiding van schietpartij

BREDA: De politie heeft zondag een TGO opgestart voor het onderzoek naar de schietpartij aan het Mgr. Nolensplein. Bij dit incident dat in de nacht van zaterdag op zondag rond 00.00 uur plaatsvond, raakte één persoon zwaargewond. Het slachtoffer, een 45-jarige inwoner van Breda is met zware verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis in Breda. Hij ligt momenteel op de IC.

De politie heeft in de loop van de nacht een aantal getuigen gehoord. Naar aanleiding van deze verklaringen en het nader onderzoek is later in de nacht een 27-jarige inwoner van Breda aangehouden als verdachte van betrokkenheid bij de schietpartij. De man is inverzekering gesteld. Kort na de schietpartij werd al een 44-jarige inwoner van Heeze aangehouden voor mogelijke betrokkenheid bij het incident. Aan de schietpartij ging een ruzie vooraf die kort voor middernacht was begonnen in een horecagelegenheid aan de van Limburg Stirumstraat. Eenmaal buiten was de ruzie uitgemond in een schietpartij. De politie werkt op dit moment met 17 rechercheurs aan het onderzoek.

Tiental aanhoudingen tijdens drukke horecanacht

BREDA: Tijdens een erg drukke uitgaansnacht van vrijdag op zaterdag heeft de politie zijn handen vol gehad. De politie heeft uiteindelijk een tiental aanhoudingen verricht. De politie had vooral zijn handen vol aan een groot aantal groepen mensen. Deze waren allen niet afkomstig uit Breda maar uit andere delen van het land, waaronder Hillegom, Zeeland en Den Haag. Deze klanten hadden de nodige alcohol gedronken waardoor zij zich recalcitrant gedroegen in de richting van overig publiek. Het tiental aanhoudingen is oa. Verricht voor openlijke geweldpleging, bedreiging van een politieman naar aanleiding van een bekeuring voor wildplassen en ordeverstoring. Een zestal verdachten is inverzekering gesteld en zit nog vast. De politie heeft deze nacht meerdere malen stevig moeten optreden. Dit was noodzakelijk om verdere escalaties te voorkomen.
De horecanacht van zaterdag op zondag verliep een stuk rustiger. Er waren wel veel mensen op de been, maar de sfeer was erg gezellig. De politie heeft een tweetal aanhoudingen verricht voor het voorhanden hebben van harddrugs en bedreiging van een portier. Wel zijn er 16 bekeuringen uitgeschreven voor wildplassen en foutparkeren.

Politie houdt drietal aan na inbraak

ETTEN-LEUR: Een drietal mannen is vrijdagavond door de politie aangehouden nadat een getuige had gezien dat zij hadden ingebroken in een nieuwbouwwijk aan de Muldersweg. Ook had de getuige gezien dat één van de mannen mogelijk in het bezit zou zijn van een vuurwapen. De politie trof in de omgeving van de Muldersweg het drietal aan in een personenauto. Bij nadere controle trof men in de auto een vuurwapen aan. Het drietal is aangehouden in inverzekering gesteld. Het betreft een 17-jarige en twee 18-jarige inwoners van St. Willebrord.

Brandstichting

BREDA: Een auto die geparkeerd stond aan de Roerstraat is in de nacht van vrijdag op zaterdag in brand gestoken. De politie ontdekte bij de auto een aantal sporen waaruit het vermoeden bestaat dat er sprake is van brandstichting. De eigenaar heeft aangifte gedaan. Ook op de Liniestraat is diezelfde nacht een auto in de brand gestoken. Het is niet bekend of deze twee incidenten met elkaar te maken hebben.

Politie houdt man aan na gewelddadige winkeldiefstal
BREDA: Zaterdagavond rond 19.15 uur pleegde een 53-jarige inwoner van Breda een winkeldiefstal in een supermarkt aan de Haagweg. De man nam daar een 12-tal babyproducten mee. Een getuige zag de diefstal gebeuren en waarschuwde het winkelpersoneel. De verdachte rende vervolgens de winkel uit waarna twee personeelsleden van de supermarkt er achterna liepen. De man stopte en probeerde één man in zijn been te steken met een mes. Gelukkig bleef het bij oppervlakkige verwonding. De man is uiteindelijk aangehouden en inverzekering gesteld.

Man aangehouden voor vernieling ruit huisartsenpost

BREDA: Een 28-jarige inwoner van Breda is zaterdagochtend vroeg aangehouden voor vernieling van de huisartsenpost aan de Molengracht. Hij was het niet eens met de behandelwijze van de huisartsenpost en besloot wraak te nemen door een ruit in te gooien. De man is na verhoor met een dagvaarding heengezonden.

Politie houdt alcoholcontrole

BREDA: In de nacht van vrijdag op zaterdag heeft de politie een alcoholcontrole gehouden op verschillende wegen in Breda. Bij deze actie waren ook politiemensen van het Verkeershandhavingsteam betrokken. In totaal zijn 488 bestuurders gecontroleerd. 19 bestuurders zijn aangehouden omdat zij met teveel alcohol achter het stuur zaten. In vier gevallen is het rijbewijs ingevorderd waarvan er 2 beginnend bestuurder waren. Zeventien bestuurders kregen een proces-verbaal. Ook is een 17-tal bekeuringen uitgeschreven voor andere verkeersovertredingen zoals het rijden door rood licht, het niet dragen van een helm en het niet dragen van een autogordel.

Man gewond na beroving van telefoon

BREDA: Een 23-jarige inwoner van Breda is in de nacht van zaterdag op zondag gewond geraakt tijdens een beroving. De man reed op zijn fiets over de Doornboslaan rond 04.00 uur toen hij een drietal personen zag staan. Één van het drietal had een staaf in zijn hand en sloeg daarmee zonder enige aanleiding tegen het gezicht van het slachtoffer. Vervolgens kreeg hij nog een aantal klappen en moest hij zijn tas en mobiele telefoon geven. Dit heeft hij gedaan waarna het drietal is weggegaan. Het slachtoffer heeft zich onder doktersbehandeling moeten stellen. Het incident vond plaats op de kruising van de Doornboslaan met de Nieuwe Kadijk.

Auteur: Nicolette Bovenhorst