Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom (9/10 juni)

BERGEN OP ZOOM, 10 juni 2007

Politie houdt alcoholcontrole
BERGEN OP ZOOM/OSSENDRECHT: De politie heeft vrijdagavond een alcoholcontrole gehouden op de Putseweg in Oosterhout en de Ruytershoveweg en de Boerenverdriet in Bergen op Zoom. In totaal controleerde de politie 120 bestuurders waarvan er een tiental teveel hadden gedronken. Zij hebben hiervoor een proces-verbaal gekregen. Ook is een algemene verkeerscontrole gehouden waarbij 26 bekeuringen zijn uitgeschreven. De meeste bekeuringen werden uitgeschreven voor het rijden zonder gordel.

Horecanachten rustig in Roosendaal
ROOSENDAAL: Twee personen zijn aangehouden tijdens de horecanacht van vrijdag op zaterdag. Een 24-jarige inwoner van Roosendaal had nog 60 dagen gevangenisstraf tegoed en is aangehouden. Een 43-jarige inwoner van Roosendaal werd aangehouden voor het stelen van een fiets op de Molenstraat. Hij is ingesloten voor nader onderzoek. In de nacht van zaterdag op zondag was de sfeer ook erg gezellig. De politie verrichte wel een aantal aanhoudingen voor het niet bij zich hebben van een identiteitsbewijs.

Politie houdt man aan voor bezit harddrugs
ROOSENDAAL: De politie heeft een 37-jarige inwoner van Rucphen aangehouden voor het bezit van harddrugs. De man werd gecontroleerd tijdens een verkeerscontrole op de Gewenten. Aangezien het duidelijk zichtbaar was dat de man onder invloed was van een drug werd de auto van de man met toestemming doorzocht. In de auto trof men harddrugs aan waarop de man is aangehouden. Bij nadere controle bleek dat de man reed tijdens een rij-ontzegging. De man is inverzekering gesteld. De harddrugs zijn inbeslaggenomen.

Inbraak in bedrijf
FIJNAART: In een bedrijf aan de Oudemolensedijk is in de nacht van vrijdag op zaterdag ingebroken. Rond 05.00 uur forceerde inbrekers een deur van het pand. Toen het niet lukte om via deze ingang binnen te komen gooide men een ruit in. Eenmaal binnen namen zij verschillende sloffen sigaretten mee. De technische recherche stelt een sporenonderzoek in.

Man aangehouden voor huiselijk geweld
OUDENBOSCH: Een 28-jarige inwoner van Wouw is zaterdagochtend door de politie aangehouden voor huiselijk geweld. Hij had even daarvoor zijn vriendin geslagen. De man iss voor nader verhoor ingesloten. De vrouw heeft aangifte gedaan bij de politie.

Man gewond na incident op binnenvaartschip
WILLEMSTAD: Bij een incident op een binnenvaartschip gelegen aan de Sluisweg Noord bij de Volkeraksluizen is in de nacht van zaterdag op zondag iemand gewond geraakt. De matroos, een 18-jarige inwoner van Venlo, hoorde gestommel aan boord en ging kijken. Een tweetal mannen gekleed in zwarte jassen zijn hier vermoedelijk van geschrokken. Één verdachte pakte een mes en stak hiermee het slachtoffer in zijn borst. De man raakte hierdoor gewond en is overgebracht naar het ziekenhuis in Roosendaal. Zondagmiddag heeft hij het ziekenhuis weer kunnen verlaten. Het slachtoffer heeft verklaard dat de mannen er op een scooter of brommer vandoor zijn gegaan en heeft inmiddels aangifte gedaan bij de Politie Midden & West Brabant. Die heeft de zaak op dit moment in onderzoek.

Politie houdt zwerver aan voor brandstichting
BERGEN OP ZOOM: De politie heeft zaterdagmiddag een 55-jarige man uit Bergen op Zoom aangehouden voor brandstichting. De man had even daarvoor brand gesticht bij de brievenbussen van het
gezondsheidscentrum aan het Louis Porquinlaan. Aangezien het een herhaling betrof van 6 juni jl. is de man aangehouden en inverzekering gesteld. De recherche neemt de zaak in onderzoek.


88-jarige vrouw slachtoffer van tasjesroof
ROOSENDAAL: Een 88-jarige inwoonster van Roosendaal is zaterdagmiddag rond 14.30 uur gewond geraakt toen haar tas werd meegenomen. De vrouw liep met haar rollater over de Philipslaan toen zij plotseling een jongeman zag staan. Die pakte vervolgens haar tas en wild ervandoor gaan. Het slachtoffer pakte hierop haar tas vast maar kwam hierbij ten val. De vrouw raakte gewond aan haar gezicht en handen. De verdachte is er met haar tas vandoor gegaan. Even later werd de tas in een brandgang achter de woningen aan de Marconilaan teruggevonden. Er was een bedrag van een paar euro uit weggenomen. De verdachte was gekleed in een licht t-shirt.

Auteur: Nicolette Bovenhorst