Politie Zaanstreek-waterland

Nieuwsberichten zondag 10 juni 2007

Zaanstreek-Waterland, 10-06-2007

Vrouw aangehouden voor gevaarlijk gedrag op A7

Middenbeemster, A7, vrijdag 8 juni 2007, 13:45 uur

De politie heeft vrijdagmiddag op de A7 een 38-jarige automobiliste uit Amsterdam aangehouden. Dit voor haar eigen veiligheid en omdat zij gevaar en hinder veroorzaakte aan het verkeer op de snelweg.

Agenten kwamen in eerste instantie ter plaatse omdat ter hoogte van Middenbeemster spullen van haar aanhanger op de weg waren gevallen. Het betrof een kastje waarvan onderdelen zowel in de rechterberm als in de middenberm terecht waren gekomen. De auto van een achterligger was geraakt en beschadigd. De Amsterdamse regelde deze schade en kreeg van de politie een mini-pv voor de afvallende lading.

Met het kastje weer vastgesjord op de aanhanger kon de Amsterdamse weer verder, maar zij weigerde omdat ze ook direct de spullen uit de middenberm mee wilde hebben. Zij had geen boodschap aan het argument dat dit in verband met het drukke verkeer op dat moment niet kon. Het aanbod van de politie om de spullen later, als het wat rustiger werd, uit de berm te halen zodat mevrouw het de volgende dag bij de politie kon komen halen, werd ook niet op prijs gesteld.

Toen de Amsterdamse alsnog aanstalten maakte om de snelweg over te steken, werd zij aangehouden. Omdat haar auto van de vluchtstrook afmoest en zij op dat moment niet haar autosleutels wilde afgeven, werd haar auto weggesleept. Nadat de Amsterdamse in het politiebureau in Purmerend was gehoord, werd zij teruggebracht naar haar auto. Naast het vervolg dat justitie aan deze zaak gaat geven, kan de Amsterdamse de rekening voor het wegslepen van haar auto tegemoet zien.

Motorrijder gewond door botsing met auto

Zuidoostbeemster, vrijdag 8 juni 2007, 17:39 uur

Een 19-jarige motorrijder uit Avenhorn raakte vrijdagnamiddag gewond toen hij op de kruising van de Kwadijkerweg en de Oostdijk werd aangereden door een 19-jarige automobilist uit De Rijp. De automobilist, die voorrang had moeten verlenen, verklaart de motorrijder te laat te hebben gezien. Daardoor kon hij - ondanks op het laatste moment remmen - niet voorkomen dat hij de Avenhorner in de linkerflank reed. Het slachtoffer werd met een slagaderlijke bloeding in zijn linkervoet en rugklachten naar het ziekenhuis vervoerd.

Dure kopstoot

Zaandam, zaterdag 9 juni 2007, 03:30 uur

Een 19-jarige man uit Zaandam werd aangehouden omdat hij al ruziend een café uitkwam en voor de ogen van surveillerende politiemensen een andere man sloeg en een kopstoot gaf. Dit gebeurde rond sluitingstijd van het cafe, waardoor buiten een grote toeloop ontstond. De Zaandammer werd aangehouden en in verzekering gesteld totdat de orde op straat hersteld was. Hij kreeg drie processen verbaal: voor openbare dronkenschap, voor vechten op straat en voor het feit dat hij geen legitimatiebewijs bij zich had.

Aanhoudingen wegens graffiti

Zaandam, zaterdag 9 juni 2007, 06:16 uur

De politie heeft twee 17-jarige Zaandammers aangehouden voor vernieling. De jongens werden, na melding van een getuige, op heterdaad betrapt toen zij op de vroege zaterdagochtend een pand aan het Lijns Tewisz Roggeplein aan het bekladden waren. Beide jongens werden voor verhoor meegenomen naar het politiebureau, waar bleek dat ze al eerder voor dergelijke zaken waren opgepakt en taakstraffen hadden gekregen. De ouders werden geïnformeerd en via het onlangs ingevoerde Zorgformulier Jeugd heeft de politie het Bureau Jeugdzorg op de hoogte gesteld.

Jongen aangehouden voor mishandeling

Purmerend, zaterdag 9 juni 2007, 11:39 uur

De politie heeft een 17-jarige jongen uit Purmerend aangehouden in verband met mishandeling van zijn eveneens 17-jarige vriendin en huisvredebreuk. Nadat de twee eerder op de ochtend al woorden hadden gehad, was de jongen teruggekomen naar de woning van haar vader waar zijn vriendin op dat moment alleen was. Zij wilde hem niet meer binnenlaten, waarna hij zich met geweld toegang tot de woning verschafte door een deur te forceren. De verdachte wilde een gesprek met zijn vriendin, maar deze voelde zich bedreigd. Zij had zich inmiddels opgesloten in de badkamer en belde de politie. Toen de politie aankwam werd de verdachte gemaand de voordeur te openen, wat hij direct deed. De jongen werd aangehouden en werd vervolgens eerst naar het ziekenhuis gebracht omdat hij zichzelf had verwond bij het binnengaan van de woning.

Zaandammer aangehouden wegens mishandeling

Zaandam, zaterdag 9 juni 2007, 16:05 uur

De politie heeft op het Boere Jonkerplein een 30-jarige man uit Zaandam aangehouden wegens mishandeling van een 22-jarige Amsterdammer. Aanleiding was een klein verkeersconflict waarbij de Amsterdammer volgens verklaring van de Zaandammer niet snel genoeg aan de kant ging met zijn auto om hem erdoor te laten. De Zaandammer stapte daarop uit zijn auto en stompte de Amsterdammer door het open raam meerdere keren in het gezicht. Het slachtoffer kwam uit de auto om zich beter te kunnen verweren en gaf aan dat het genoeg was geweest, maar de Zaandammer ging door met slaan. Surveillerende politiemensen waren getuige van de mishandeling en hielden de man aan. De verdachte verklaarde tijdens verhoor dat hij momenteel wat heetgebakerd was en zelf ook wel vond dat het 'mis' was gegaan. Het slachtoffer heeft aangifte gedaan.

Drie gewonden bij ernstig verkeersongeval

Wijdewormer, zaterdag 9 juni 2007, 22:34 uur

Bij een aanrijding met beknelling tussen twee personenauto's op de de Leeghwaterweg zijn zaterdagavond 3 personenen gewond geraakt. Het ongeval gebeurde nabij de carpoolplaats bij de oprit naar de A7.

Een 30-jarige automobilist uit Amsterdam nam bij Wijdewormer de afrit vanaf de A7 in zuidelijke richting. Hij was van plan om in dezelfde richting door te rijden, de oprit naar de A7 weer op. Bij de kruising met de Leeghwaterweg verleende hij echter geen voorrang aan een 61-jarige automobilist uit Medemblik, die vanaf de Leeghwaterweg de oprit van de A7 richting Amsterdam op wilde rijden.

De man uit Medemblik reed hierdoor in de rechterflank van de betreffende auto die vervolgens met zijn linkerflank tegen een ANWB-paal belandde. De Amsterdammer en zijn passagier (ook uit Amsterdam, leeftijd onbekend) kwamen hierdoor beiden bekneld te zitten.

Diverse hulpdiensten kwamen ter plaatse. De brandweer heeft de slachtoffers uit hun benarde positie bevrijd. Beide personen waren nog aanspreekbaar. Zij zijn met onbekend letstel per ambulance naar een ziekenhuis in Amsterdam gebracht. Ook de automobilist uit Medemblik is met mogelijk nekletsel naar het ziekenhuis vervoerd.

Van de 30-jarige bestuurder uit Amsterdam is bloed afgenomen om mogelijk alcoholgebruik te onderzoeken. De auto's zijn door een bergingsbedrijf afgevoerd. De dienst Verkeersondersteuning van de politie onderzoekt oorzaak en toedracht van het ongeval.

Vier aanhoudingen wegens mishandeling

Volendam, 10 juni 2007, 01:46 uur

De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag vier Amsterdammers (2x 17, 18 en 23 jaar) aangehouden op verdenking van openlijke geweldpleging en mishandeling van een 17-jarige en en 23-jarige Volendammer. Dit gebeurde na sluitingstijd van de cafés, voor een snackbar op het AMVO-terrein aan de Julianaweg. De beide slachtoffers raakten gewond in hun gezicht.

De Amsterdammers kwamen per auto aan bij het parkeerterrein en vroegen rond waar ze nog uit konden gaan. Toen bleek dat dat nergens meer kon, zouden drie van hen agressief zijn geworden en ruzie hebben gezocht met de 17-jarige Volendammer en deze hebben geslagen. De Volendammer werd geholpen door een 23-jarige plaatsgenoot, die vervolgens ook geslagen werd. De oudste van de Amsterdammers trok met hulp van een omstander zijn vrienden mee in de auto en reed weg.

Omdat een oplettende getuige het kenteken had genoteerd en een goede beschrijving van de auto kon geven, kon de politie de auto staande houden op de Zeddeweg. De vier inzittenden werden aangehouden en overgebracht naar het politiebureau in Purmerend, waar zij werden ingesloten. Beide slachtoffers hebben aangifte gedaan.

Twee aanhoudingen wegens openlijke geweldpleging

Zaandam, 10 juni 2007, 05:09 uur

De politie heeft naar aanleiding van een vechtpartij op de Dam twee broers (24 en 34 jaar) uit Zaandam aangehouden voor openlijke geweldpleging en mishandeling. De schermutseling tussen de twee en een groep andere uitgaanders ontstond ter hoogte van de Gedempte Gracht. Surveillerende politiemensen zagen een en ander gebeuren en konden de twee in de kraag vatten. De politie besloot met het oog op de onrustige situatie de eettentjes op de Dam te sluiten.

Beide aangehouden personen hadden veel gedronken, zoals zij ook later zelf tijdens verhoor verklaarden. Een van hen uitte zeer ernstige bedreigingen tegen een politieman toen hij werd overgebracht naar het politiebureau. De politieman heeft daarvan aangifte gedaan.

Laatst gewijzigd 10-06-2007 16:05 | © Politie Zaanstreek-Waterland |