Politie Zeeland


---


W-1949-2007 Twee beroving in dezelfde nacht
Twee Vlissingers zijn in de nacht van zaterdag op zondag het slachtoffer geworden van een beroving.

Een 57-jarige Vlissinger werd rond 00.30 uur op het Stadhuisplein in Vlissingen door twee mannen beroofd van zijn gsm.
Hij was even gaan zitten op een stoeltje vlakbij een bushalte. Op dat moment komen twee mannen op fietsen naar hem toe en vragen hem om een shaggie. Toen hij opstond om zijn shag te geven, werd hij door de twee mannen vastgepakt en achterover een bloembak ingeduwd. Vervolgens werd de Vlissinger beroofd van diverse spullen waaronder zijn gsm.
Signalement daders: twee mannen met een heel, donkere huidskleur. Een van hen is ca. 22 jaar oud en heeft een lengte van 1.70m. De tweede persoon heeft een flink postuur met een lengte van ca. 1.80m.
De politie in Vlissingen is op zoek naar getuigen van deze beroving. Zij kunnen bellen met 0900-8844.

Rond hetzelfde tijdstip werd in Koudekerke geld en een gsm afhandig gemaakt van een 22-jarige Vlissinger.
Hij reed op zijn fiets alleen vanaf de Strandweg richting Dishoek door het bos toen er plotseling een drietal personen uit de bosjes kwamen. Zij wilden zijn geld en gsm hebben. De man voelde zich hierdoor zo bedreigd dat hij zijn spullen afgaf, zijn fiets achterliet en terugrende richting de Strandweg.
Een van de daders droeg een legerkleurige jas met capuchon. De capuchon had hij over zijn hoofd en dichtgesnoerd.
Ook hier is de politie op zoek naar getuigen.

Z-1950-2007 Controles in Zeeuwsch Vlaanderen
Tussen zaterdag 19.30 en zondag 05.00 uur werden op verschillende plaatsen in Zeeuwsch Vlaanderen controles gehouden. Er werd gecontroleerd op snelheid en op het gebruik van alcohol in het verkeer.
In totaal werden 78 blaastesten afgenomen. 5 Bestuurders hadden teveel alcohol gedronken waarvan 1 bestuurder zelfs het rijbewijs werd ingevorderd.
Er werd op alcohol gecontroleerd op de Guido Gezellestraat, Willem de Zwijgerlaan en de Koegosstraat in Terneuzen en op de Van Wuijckhuiseweg in Philippine en de N252 bij Sluiskil.
De snelheidscontroles werden in Terneuzen gehouden op twee locaties. Op de Guido Gezellestraat reden in 1 uur tijd 6 automobilisten te hard. Op de Koegorsstraat passeerden 17 auto's waarvan 3 meer dan 30 km te hard reden.

O-1951-2007 Fietser breekt heup bij val, Zierikzee
Een 84-jarige man uit Zierikzee heeft zaterdagavond zijn heup gebroken toen hij ten val kwam met zijn fiets.
De man fietste rond 20.50 uur over de Weststraat toen hij werd ingehaald door een 19-jarige fietser uit dezelfde woonplaats. Tijdens het inhalen stuurde de 84-jarige man naar links waardoor beide fietsen in elkaar raakten en beide fietsers een eindje verder ten val kwamen. De 84-jarige man brak hierbij zijn heup, de 19-jarige man had geen letsel. Na onderzoek van de fiets van de 84-jarige man, bleek dat een gebroken spaak rond de naaf van zijn voorwiel was gedraaid waardoor het wiel blokkeerde. Waarschijnlijk is dit de oorzaak dat de fiets onbestuurbaar werd en het ongeval gebeurde.

---- --