Ingezonden persbericht

Regiopolitie Limburg-Zuid, persberichten zondag 10 juni 2007

Geleen: vrouw aangehouden wegens huiselijk geweld

De politie heeft zaterdagmiddag een 28-jarige vrouw uit Geleen aangehouden omdat ze haar 30-jarige echtgenoot had bewerkt met een mes en geslagen met een hamer. Dat gebeurde in hun woning aan de Henri Hermanslaan. De man kwam zelf aangifte doen van dit geval van huiselijk geweld, maar hoefde zich niet onder doktersbehandeling te laten stellen. De vrouw is in verzekering gesteld.

Heerlen: 8 jongeren opgepakt wegens vernielen auto's

De politie heeft zaterdagnacht op de Sittarderweg in Heerlen 8 jongeren uit die stad aangehouden omdat ze vernielingen hadden aangericht aan geparkeerde auto's. Op weg van het centrum naar huis trapten ze de spiegels van zeker 9 auto's stuk. De politie was verwittigd door een automobilist die zelf ook de dupe was geworden van de baldadigheid van de jongeren. Hij had hen gevolgd en gezien hoe ook andere auto's onder handen werden genomen door het groepje. De 7 mannen en één vrouw, allen in de leeftijd van 15 tot 18 jaar, zijn ingesloten. Hun ouders werden meteen in kennis gesteld van de aanhoudingen.

Heerlen: twee keer poging tot inbraak in zelfde winkel

De politie is zaterdagnacht twee keer te hulp geroepen door een juwelier op de Heerlerbaan in Heerlen, nadat inbrekers hadden geprobeerd zich toegang te verschaffen tot zijn zaak.
Volgens getuigen probeerden 2 jonge mannen op een scooter omstreeks 22.00 uur de gepantserde etalageruit van de juwelierszaak stuk te slaan met een hamer. Dat mislukte. Enkele uren later probeerden ze het nog eens, nadat ze eerst het inmiddels omlaag gelaten rolluik hadden opengeknipt. Ook bij deze poging was de etalageruit hen de baas. De politie beschikt over een signalement van de daders en over de hamer die ze ter plekke achterlieten. Er wordt naar hen gezocht.

Heerlen: militairen zwaaien met nep-mitrailleurs

De politie heeft vrijdagavond in een grillroom in de Willemstraat in Heerlen twee militairen aangehouden die bij de spoorwegovergang in de Klompstraat gesignaleerd waren met machinegeweren. Bij nader inzien bleek het echter om speelgoedwapens te gaan. Op het moment dat de mannen werden aangehouden, waren bij de politie al verschillende meldingen binnengekomen van getuigen die dachten dat er een overval gaande was. De militairen zijn overgedragen aan de Koninklijke Marechaussee. Het gaat om een 24-jarige man uit Heerlen en een 25-jarige man uit Zevenbergen.

Maastricht: dronken fietser negeert stopbevel

Een 28-jarige fietser uit Maastricht heeft vrijdagavond voor problemen gezorgd op de bewaakte spoorwegovergang aan de Balijeweg in die plaats. Als gevolg van een stroomstoring door het noodweer van vrijdagavond bleven de slagbomen enige tijd gesloten en was de politie ter plaatse om de veiligheid te waarborgen. Terwijl andere weggebruikers keurig bleven wachten tot de storing werd verholpen, besloot de Maastrichtenaar om de stoptekens van de politie gewoon te negeren. Hij stak het spoor over maar werd even verder in de kraag gegrepen. Omdat de man een alcohollucht bij zich had, moest hij blazen en bleek hij ruim vijf keer de toegestane hoeveelheid op te hebben. Hij heeft enkele uren in de cel gezeten en zal zich te zijner tijd voor zijn gedrag moeten verantwoorden bij de rechter.

Grevenbicht: vermiste man gevonden

De 76-jarige vermiste man uit Elsloo, die sinds zaterdagavond door de politie werd gezocht, is zondagmorgen gevonden in het natuurgebied 'De Koeweide' bij Grevenbicht. Hij was oververmoeid en danig in de war, maar bleek verder niks te mankeren. De brommobiel van de man was een half uur eerder in het moeilijk toegankelijke terrein gevonden door een wandelaar uit Holtum.

De man werd sinds zaterdagavond vermist. Hij zou die dag rond half twee vanuit zijn woning in de Pastoor Daemenstraat in Elsloo vertrokken zijn naar een vriendin in Schinveld. Toen hij daar nu vele uren nog niet gearriveerd was, schakelde zijn familie rond 18.30 uur de politie in. Dat was het sein voor een grootscheepse zoekactie, waaraan behalve 10 patrouilles van de politie Limburg-Zuid en Limburg-Noord ook de Duitse politie betrokken was.
De vermist man had zijn familie gebeld met de mededeling dat hij de weg was kwijtgeraakt en dat hij met zijn brommobiel in een greppel terechtgekomen was, maar kon niet duidelijk maken wáár hij zich bevond. Ook de politie had enkele malen telefonisch contact met de man, maar kon uit zijn verhaal niet opmaken waar hij zich ophield. De man, die slecht ter been is en enige tijd geleden getroffen werd door een herseninfarct, spreekt sindsdien overwegend Italiaans (hij is van Italiaanse afkomst) en beweerde zich dan eens hier en dan eens daar te bevinden.
Ook het tappen van zijn mobiele telefoon leverde geen concrete informatie over zijn verblijfplaats op. Om 03.15 uur zaterdagnacht werd de zoekactie uiteindelijk gestaakt, om deze bij dageraad te hervatten. Nog voordat de mobiele eenheid en de helikopter van de politie in actie konden komen, werd de brommobiel van de man gevonden door een inwoner van Holtum. Deze waarschuwde onmiddellijk de politie, die de man enkele honderden meters verderop aantrof. Hij is ter observatie overgebracht naar het ziekenhuis in Sittard en maakt het naar omstandigheden goed. De politie heeft de bejaarde man nog niet kunnen horen.

Aarle-Rixtel: zoektocht naar vermiste Maastrichtenaar

De brandweer van Aarle-Rixtel heeft zondagmiddag met 8 duikers in het kanaal bij 'De Oliemolen' in die plaats gezocht naar de auto van de sinds half januari vermiste Maastrichtenaar Chris Starren. Gisteravond vond een wandelaar een tas langs het kanaal met papieren van de Helmondse werkgever van de vermiste man. De zoekactie gaat morgen (maandag 11 juni) verder.

Chris Starren (45) wordt sinds begin dit jaar vermist. Hij verdween letterlijk spoorloos. Uitgebreide zoekacties uit de lucht en langs het kanaal naar Aarle-Rixtel waar hij op de dag van zijn verdwijning een zakelijke afspraak had, bleven zonder geen resultaat. Ook gesprekken met zijn familie, vriendenkring en collega's leverden geen bruikbare informatie op over zijn mogelijke verblijfplaats, net zo min als het uitlezen van zijn computer-en telefoongegevens en behandeling van de zaak in een regionaal Brabants opsporingsprogramma. Sindsdien vreest de politie voor een ongeval of voor een misdrijf. Het dreggen naar de auto van de vermiste Maastrichtenaar gaat morgen verder. Hoe de tas langs het kanaal terechtkwam, wordt momenteel onderzocht.

---- --