Ingezonden persbericht

Wateringen, 10 juni 2007

Furistic wint vierde voorronde Waterproof

Afgelopen zaterdagavond werd in Nederland 3 de laatste voorronde van Waterproof gespeeld. De drie bands die hebben gestreden voor de laatste finaleplaats waren Furistic, F en In4Fout. Furistic ging als winnaar naar huis, met name door de kracht en de spanning die van het podium spatte.

Er stonden weer drie goede bands op het podium. Furistic beet de spits af met een spannend en verrassend optreden. 'Een band met een bite' vond de jury en ook prezen zij de stem van de zangeres en sterke uitstraling van de band. F begon in Nederland 3 aan hun vierde optreden in 24 uur. Desalniettemin was hun enthousiasme super en was er een goede chemie tussen de bandleden en het publiek. In4Fout bracht gevoelige nummers met veel tragiek. De jury vroeg zich af wie toch die vrouw is waar zoveel verdriet om is. Ondanks dat de aandacht van het publiek iets verslapte, bleven ze goed hun ding doen.

Alle vier de finalebands zijn bekend. Op zaterdag 23 juni strijden The Defpenalty, Alice, EON en Furistic voor die felbegeerde plaats op het podium van Waterpop. De finale vindt plaats in Westlands Popcentrum Nederland 3, Lange Spruit 84 te Wateringen. De eerste band begint al om 21.30 uur.

Waterpop viert in 2007 de 30e editie! Het gratis toegankelijke festival is voor deze gelegenheid op twee dagen: vrijdag(avond) 10 augustus en zaterdag 11 augustus. Op zaterdag het festival zoals dat 29 keer eerder is gedaan: van 13.00 tot 23.00 uur verrassende en gevarieerde live muziek met o.a. Moke, El Pino and the Volunteers, Matik, Green Hornet enz., de festival markt, theateracts en verschillende kinderactiviteiten zoals een doe-het-zelf circus, in het Hofpark te Wateringen tegenover de monumentale molen. Op vrijdagavond 10 augustus een spetterend feest, half juni wordt er meer hierover bekend gemaakt.



Ingezonden persbericht