Ingezonden persbericht

Een weekend om snel te vergeten voor Renger

BRANDS HATCH, 10 JUNI 2007 - Het zat Renger van der Zande dit weekend niet mee op Brands Hatch. In het tweede Formule 3 Euroseries weekend op Britse bodem had de pechduivel zich goed verstopt in Renger's Dallara Mercedes-Benz F3. Ook in de afsluitende race over 54 ronden op zondagmiddag sloeg deze weer toe. Ditmaal zorgde een kapotte versnellingsbak voor een vroegtijdig eind van zijn wedstrijd.

Renger en zijn Prema Powerteam beseften al dat er op het bochtige en korte Brands Hatch ook vandaag geen eer viel te behalen vanaf een dertiende startplaats. Door enkele uitvallers en een geslaagde inhaalpoging melde Renger zich toch al vroeg in de top 10. Daarna was het, net als gisteren, weer treintje rijden. Een haperende versnellingsbak zorgde echter negen ronden voor het vallen van de vlag voor een vroegtijdig einde voor Renger's race. Renger kijkt halsreikend uit naar de volgende races over twee weken in de straten van Nürnberg, op de uitdagende Norisring.

RENGER VAN DER ZANDE: "Ons weekend begon slecht en eindigt slecht. Na een redelijke start lag ik snel op P10, maar zat toen al snel vast in de optocht. Jammer, want zoals gisteren al gezegd, horen we hier niet thuis. Alle pijlen richten we nu dus op de volgende race op de Norisring over twee weken. Ik hoop dat we ons portie pech voor een heel seizoen dit weekend gehad hebben. Dan wacht ons nog een mooi en competitief jaar!"

UITSLAG RACE 02 F3 EUROSERIES BRANDS HATCH
01. Edoardo Mortara (ITA), Signature-Plus, 40:25.471
02. Sebastien Buemi (SUI), ASL Mücke, + 00.631s
03. Kamui Kobayashi (JAP), ASM Formule 3, + 01.616s
04. Yelmer Buurman (NED), Manor Motorsport, + 08.780s
05. Tim Sandtler (GER), Jo Zeller Racing, + 09.536s
--. RENGER VAN DER ZANDE (NED), PREMA POWERTEAM, - 09 RONDEN

NIEUWS en FOTO'S worden aangeboden door Insight F1 Motorsport Report in samenwerking met Johann van de Kerkhof. Bezoek voor meer informatie www.rengervanderzande.com of contacteer Jeroen Vermeeren (media@insightf1.com; +31 621 541 564).