Politie Zeeland


---


Z-1958-2007 Diefstal brommer, Terneuzen
In Terneuzen is in de nacht van zaterdag/zondag de brommer gestolen van een 18-jarige man uit Gent.
Hij liep rond 01.00 uur samen met een tweetal vrienden naast hun brommer in de Nieuwstraat toen ze werden aangesproken door een drietal jongens. Ze liepen door en gingen niet in op het gesprek. De drie jongens bleven met hen oplopen en er kwamen steeds meer jongens bij. In de Lange Kerkstraat begonnen een tweetal jongens aan de 18-jarige Belg te trekken waarna een jongen op zijn brommer ging zitten, de brommer startte en ermee wegreed. De 18-jarige jongen en zijn vrienden zetten nog de achtervolging in maar dit mocht niet meer baten. De brommer is van het type Honda AB24 Wallerro, aan de voorzijde donkergrijs en aan de zijkanten licht grijs met witte stickers zgn bliksemschichten.

W-1959-2007 Aanhouding na bedreiging met wapen, Vlissingen
In zijn woonplaats is zondag rond 05.15 uur een 20-jarige Vlissinger aangehouden.
Hij wordt ervan verdacht tijdens het uitgaan in het centrum een 37-jarige plaatsgenoot te hebben bedreigd met een wapen. Het wapen is in beslaggenomen en de 20-jarige Vlissinger is in verzekering gesteld voor verder onderzoek. Aanleiding van de bedreiging is niet bekend.

---- --


---


Z-1952-2007 Belg moet rijbewijs inleveren, Kapellebrug
Bij een alcoholcontrole op de Gentsevaart heeft de politie afgelopen zaterdag rond 23.00 uur het rijbewijs ingenomen van een 49-jarige Belgische automobilist.
Uit de afgenomen blaastest bleek dat hij ruim 4 maal de toegestane hoeveelheid alcohol had gedronken waarna zijn rijbewijs werd ingenomen.

W-1953-2007 Aanrijding, Vlissingen
Op het Bellamypark vond zaterdagavond rond 23.45 uur een aanrijding plaats tussen twee personenauto's.
Een 20-jarige automobilist uit Arnemuiden kwam vanaf de Nieuwstraat en wilde het Bellamypark oprijden. Hierbij verleende hji geen voorrang aan een van linkskomende personenauto, bestuurd door een 35-jarige man uit de gemeente Veere. Er was alleen materiële schade.

W-1954-2007 Auto vliegt uit de bocht, Vrouwenpolder
Op de Liebertsweg is zondag rond 01.50 uur een 23-jarige Kapellenaar met zijn auto uit de bocht gevlogen en tot stilstand gekomen in een sloot.
De 23-jarige bestuurder had vermoedelijk de bocht verkeerd ingeschat waardoor hij van de weg geraakte. Hijzelf en zijn drie inzittenden kwamen met de schrik vrij. De auto raakte beschadigd en moest worden weggetakeld.

Z-1955-2007 Diefstal uit auto, Terneuzen
Op de Scheldeboulevard is tussen zaterdagmiddag en zondag 10.45 uur ingebroken in een geparkeerde auto.
Nadat een ruitje was vernield, werd de navigatieapparatuur weggenomen. Schadebedrag is niet bekend.

W-1956-2007 Aanhouding na gevaarlijk rijgedrag, Middelburg
Op Hof van Tange zondag omstreeks 00.45 uur een 22-jarige Goesenaar aangehouden.
De man reed met hoge snelheid rondjes over het parkeerterrein waarbij hij zijn auto niet onder controle had. Ook toen hij van agenten een stopteken kreeg, bleef hij rondjes rijden. Hij stopte pas toen de surveillance-auto voor zijn auto werd gezet. De Goesenaar werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Daar werd zijn rijbewijs ingevorderd wegens gevaarlijk rijgedrag.

O-1957-2007 Aanhouding na mishandeling, Goes
Een 22-jarige inwoner van de gemeente Kapelle is zaterdagavond aangehouden voor zware mishandeling. Hij meldde zich rond 20.15 uur vrijwillig op het politiebureau.
Hj had eerder die nacht tussen 02.00 en 03.00 uur in een horecagelegenheid in Goes een 20-jarige man uit de gemeente Schouwen-Duiveland diverse klappen op zijn gezicht gegeven. In het ziekenhuis bleek dat een drietal tanden los zaten en dat zijn kaak op 2 plaatsen was gebroken. De 22-jarige Goesenaar is na verhoor en opmaken van proces-verbaal inmiddels weer in vrijheid gesteld.

---- --