Antillenhuis


Veel belangstelling AA-Beraden voor bijeenkomst MAAPP en VROM

Vlnr: de heer Comenencia en mw. Haime (Foto: Antillenhuis/Pevry Press)

Zaterdag jongstleden heeft in Theater Concordia in Den Haag een bijzondere bijeenkomst plaatsgevonden. Vertegenwoordigers van Antilliaanse Beraden van de 21 Antillen-gemeenten en vertegenwoordigers van diverse Antilliaanse organisaties hebben namelijk de gehele zaterdag van 10 tot 17:00 uur deelgenomen aan een bijeenkomt georganiseerd door de directie van inburgering en Integratie van het Ministerie van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer (VROM) en de Antilliaans-Arubaanse beweging voor de bevordering van participatie van Antillianen en Arubanen MAAPP (Movimientu Antiano i Arubano pa Promové Partisipashon).

Ruim honderd personen namen aan de bijeenkomst deel. De dagvoorzitter was de heer Jacques Veeris, voorzitter van TOPA (Team Ondersteuning Participatie in Antillanengemeenten). De opening van de bijeenkomst, zaterdag om 100 uur 's morgens, werd bijgewoond door de Gevolmachtigde minister van de Nederlandse Antillen, Paul Comenencia. Mw. Marilyn Haime, Directeur Inburgering en integratie VROM, sprak de aanwezigen toe. Hierna volgde het openingswoord door Ruben Severina, voorzitter van de MAAPP.

De doelstelling van de bijeenkomst was het bewerkstelligen van een verbeterde kwaliteit van samenwerking en participatie tussen gemeenten en de Antilliaanse/Arubaanse gemeenschap, deskundigheids bevordering bewerkstelligen in de omgang met lokale overheden en kennisuitwisseling over `good practice'. De onderwerpen werden plenair besproken in diverse workshops en discussies in kleine groepen, geleid door `bekenden' in de Antilliaanse gemeenschap in Nederland zoals onder andere Maria Cuartas y de Marchena, James Schrills, Rita van der Heul en Henry Breeveld. De vertegenwoordigers van de Antilliaanse/Arubaanse Beraden waren afkomstig uit onder andere de Antillen-gemeenten Zwolle, Dordrecht, Rotterdam, Almere, Capelle aan de IJssel, Nijmegen, Den Bosch, Zoetermeer, Den Haag en Amersfoort.
---

Gepubliceerd op: 10-06-2007 Bron: Antillehuis