Ingezonden persbericht

Persbericht Curacao Dolphin Academy
Willemstad, 10 Juni 2007

PERSBERICHT

Kleinkunst met dolfijnen

Zondag was het lachen geblazen bij de Curacao Dolphin Academy want de finalisten van het Concours om de Wim Sonneveldprijs 2007 van het Amsterdamse Kleinkunst Festival waren na een spetterend optreden op 8 en 9 juni bij Landhuis Brakkeput Meimei te gast bij de dolfijnen Teresa en Li-Na.

Het Concours om de Wim Sonneveldprijs is één van 'de' drie cabaretwedstrijden in Nederland, naast het Leids Cabaret Festival en Cameretten, die bijdragen aan de vernieuwing van het cabaretlandschap. Het Concours om de Wim Sonneveldprijs heeft zich door de jaren heen bewezen als een succesformule, die aan de voet stond van vele glanzende carrières in de kleinkunst.

Een goed vooruitzicht dus voor Thijs Maas die dit jaar won dit jaar met zijn Solovoorstelling "Wondermens", waarin hij 'ongeveer de waarheid' vertelt en zingt. Met piano en gitaar doet hij zijn verhaal. Hij spreekt vrijuit over de liefde, het Wondermens en een ballonnenwedstrijd. Wat dat met elkaar te maken heeft? Niks, behalve dat het allemaal in Thijs' hoofd zit.

Raoul Bakker werd tweede met zijn "Put Your Money Where Your Mouth Is" en Nina de la Croix en haar gitarist Maarten Ebbers derde met "Poldervrouw". Tim Fransen werd winnaar van het standup comedy concours, dat een onderdeel is van het Amsterdamse Kleinkunst Festival.
Bij de Dolfijnen waren ze echter allemaal gedeeld eerste en moesten ze ook alle aandacht even delen met de dolfijnen maar niet zonder gevatte opmerkingen natuurlijk.

Dat de cabaretiers zich wel degelijk met de wereld om hen heen bezig houden, werd benadrukt door hun bijdrage aan het Dolphin Fund! Het in het kader van het jaar van de dolfijn opgezette fonds dat ten goede komt van een betere leefomgeving van dolfijnen. De talenten signeerden een t-shirt dat woensdag 17 oktober 2007 tijdens het Dolphin Day Dinner Gala in het Palace Hotel te Noordwijk aan Zee geveild zal worden.

Cabaret met een boodschap dus! De Dolphin Academy hoopt nog veel van hen te horen.

HOGE RESOLUTIE FOTO'S

U kunt de hoge resolutie foto's een voor een uploaden naar uw computer door de volgende links te kopieren naar de adres balk van uw browser. Indien uw email programma het toestaat, kunt u de foto's ook proberen te laden door gewoon op de onderstaande links te klikken. Als de foto's niet laden vanwege een slechte internet verbinding met uw ISP, kunt u op F5 klikken. Als de foto's nog steeds niet laden, stuur AUB een email naar webmaster@dolphin-academy.com

http://www.dolphin-academy.com/images/news/2007/2007-cws-winnaar_thijs-maas.jpg

http://www.dolphin-academy.com/images/news/2007/2007-akf-standup_tim-fransen.jpg

http://www.dolphin-academy.com/images/news/2007/2007-cws-finalist_raoul-bakker.jpg

http://www.dolphin-academy.com/images/news/2007/2007-cws-finalisten.jpg

http://www.dolphin-academy.com/images/news/2007/2007-cws-finalisten-2.jpg

http://www.dolphin-academy.com/images/news/2007/2007-cws-finalist_nina-de-la-croix.jpg

http://www.dolphin-academy.com/images/news/2007/2007-cws-finalist_nina-de-la-croix_gitarist-maarten-ebbers.jpg

GERELATEERDE WEBSITES:
http://www.dolphin-academy.com
http://www.dolphinfund.eu
http://www.amsterdamskleinkunstfestival.nl/

Copyright © 2002-2007 Curacao Dolphin Academy®

Contactpersoon: Annabelle de Clippeleir
Email: annabelle@dolphin-academy.com
Tekst: Annabelle De Clippeleir
Tel: (599-9) 465-8900 - ext. 5104
Tel: (599-9) 461-6666 - ext. 5104
Fax: (599-9) 465-8300