Open technologie brengt tuin van buurvrouw in beeld

26.04.2007 / 16:46 / Rubriek: Binnenland / Organisatie: Kennisnet ict op school

Kennisnet ict op school

Open technologie brengt tuin van buurvrouw in beeld

Inzoomen op de tuin van je buurvrouw. De foto van je vakantie koppelen aan de plekken waar je bent geweest. Het kan allemaal dankzij de open interfaces van Google Earth. Het zijn de bekendere voorbeelden van werken met open technologie, waarmee ook het onderwijs zijn voordeel kan doen. Tal van deskundigen komen op 11 en 12 juni in Amsterdam bijeen voor een mede door Kennisnet Ict op school georganiseerde tweedaagse conferentie.

Chikai Ohazama, grondlegger en product-manager van Google Earth, is in juni één van de sprekers op de Stichting Holland Open (HOSC). Hij gaat in op de vele kansen die de open technologie zijn bedrijf biedt. Jim Ayre, senior-adviseur van European Schoolnet gaat in op de voordelen voor scholen. Roeland Smeets laat zien hoe alle ict-voorzieningen op zijn Barlaeus Gymnasium draaien op open source software van Linux, Open Office en Moodle.

De tweedaagse conferentie richt zich op professionals die vakmatige met ict werken. Daarmee zijn deze twee dagen in juni dus óók nadrukkelijk bedoeld voor ict-coördinatoren, de ict-beslissers in scholen en instellingen. Ook de wat minder ingevoerde directeur, docent of leraar, die zich op de onderwerpen Open Standaarden, Open Content en Open Source Software wil laten bijpraten, zal er zijn hart op kunnen halen.
De Holland Open Conferentie laat deelnemers kennis maken met inspirerende voorbeelden van open technologie. Ook is er veel aandacht voor nieuwe ontwikkelingen en veranderende visies ten aanzien van open standaarden, open content en open source software. Een belangrijke vraag die centraal staat: wat zijn de mogelijkheden van open technologie voor het onderwijs en hoe kan het onderwijs hiervan profiteren?

Wie mee wil doen, kan zich inschrijven voor dit evenement dat plaatsvindt in hartje Amsterdam op 11 en 12 juni. Deelname kost euro 75,-. Plaats van handeling is de conferentieruimte in de oude Lutherse Kerk (aula van de Universiteit). Zie voor meer informatie www.hosc.nl.

In het weekend voorafgaand aan de conferentie zal een Mapping Party gehouden worden om Amsterdam nog beter op de vrije kaart van OpenStreetMap (www.openstreetmap.nl) te zetten. Meedoen is eenvoudig en bovendien erg leuk, want je wandelt door Amsterdam. Ook hiervoor: www.hosc.nl

---