Apple Benelux

Steve Jobs opent Worldwide Developers Conference 2007 van Apple

Bunnik, 1 mei 2007 - Apple kondigt vandaag aan dat de CEO van Apple, Steve Jobs, de Worldwide Developers Conference (WWDC) 2007 zal openen met een keynote op maandag 11 juni om 10.00 uur (plaatselijke tijd) in Moscone West te San Francisco. Tijdens de WWDC zal Apple naar verwachting een versie van Mac OS X Leopard laten zien die qua functionaliteit definitief is. Alle ontwikkelaars die de WWDC bezoeken, krijgen een betaversie mee naar huis. Leopard is naar verwachting in oktober leverbaar.

Tijdens het vijfdaagse evenement, dat van 11 tot en met 15 juni plaatsvindt, worden er meer dan 150 sessies en workshops gehouden, die er allemaal op zijn gericht om Leopard optimaal te benutten. Op het programma van de WWDC staan bovendien diverse nieuwe evenementen om een nog groter ontwikkelaarspubliek aan te spreken. Voorbeelden zijn Mac OS X Immersion Monday, bedoeld om ontwikkelaars die de Mac nog niet kennen snel van alle benodigde informatie te voorzien; een demonstratie gericht op multimediamateriaal, waarbij ontwikkelaars met eigen ogen kunnen zien hoe ze animaties, bewegende beelden, videobeelden, multimediabestanden en webmateriaal in hun software kunnen integreren; en tientallen andere praktische workshops waarbij deelnemers de kans krijgen om samen te werken met de technici van Apple.

Andere activiteiten tijdens de WWDC 2007:
Presentaties van Apple technici over Leopard, met aandacht voor onder andere de open-sourcebasis, nieuwe technologieën en innovaties als Xcode 3.0, Dashcode, Core Animation, Time Machine, iChat Theater en nog veel meer.
Praktische workshops waarin deelnemers kunnen kennismaken met de coderingsstrategieën en ­technieken die Apple gebruikt bij het maken van Cocoa-bindings, het samenstellen van Automator-taken en het integreren van iCal-activiteiten in een programma. Technische workshops waarin deelnemers één-op-één kunnen samenwerken met een technicus van Apple op het gebied van Cocoa, Open GL en AJAX. Speciale evenementen, zoals de Apple Design Awards en Stump the Experts.

Kosten en aanmelding
Deelname aan de vijfdaagse conferentie kost USD 1.595 per persoon. Wie zich aanmeldt voor 11 mei, krijgt een korting van USD 300. Deelnemers kunnen zich aanmelden op de WWDC-website van Apple: http:// developer.apple.com/wwdc. Hier is tevens meer informatie te vinden over alle sessies.

Persregistratie
Analisten en medewerkers van de media zijn van harte uitgenodigd om de keynote bij te wonen. Zij kunnen zich aanmelden bij Jennifer Hakes, jenniferh@apple.com.

Apple gaf in de jaren '70 het startschot voor de
personalcomputerrevolutie met de Apple II en vond in de jaren '80 de personal computer opnieuw uit met de Macintosh. Tegenwoordig loopt Apple op innovatiegebied nog steeds voorop met zijn bekroonde computers, het besturingssysteem OS X, het iLife-programmapakket en de professionele programma's. Apple speelt bovendien een toonaangevende rol in de digitalemuziekrevolutie dankzij zijn draagbare iPod-muziek- en -videospelers, en de internetwinkel iTunes Store. Daarnaast zal Apple dit jaar de mobieletelefoonmarkt betreden met de iPhone.

© 2007 Apple Inc. Alle rechten voorbehouden. Apple, het Apple logo, Mac, Mac OS, Macintosh, Xcode en iCal zijn handelsmerken van Apple. Andere bedrijfs- of productnamen kunnen handelsmerken zijn van hun respectieve eigenaars.


---
Juriaan Bosman
PR manager Apple Nederland

Telefoon: +31 30 659 3940
Mobiel: +31 6 538 65628
E-mail: bosman.j@euro.apple.com
Website: www.apple.com/nl