Gemeente Teylingen

buurt!

Praat mee over het groen bij u in de buurt!

25 mei 2007

PERSBERICHT 25 mei 2007 - De gemeente Teylingen gaat het groen in de kernen Voorhout en Warmond verbeteren. Van de inwoners van deze kernen wil de gemeente heel graag weten hoe ze dat ingevuld willen hebben. U van harte welkom om tijdens één van de bijeenkomsten uw mening te geven.

Entree van Warmond

Entree van Warmond

Inventarisatie

Samen met een gespecialiseerd bureau is er een inventarisatie gemaakt van de meest in het oog springende groenplekken die voor verbetering in aanmerking komen. Het kan zijn dat het openbaar groen niet meer voldoet, versleten is of niet juist is aangelegd. Deze voorbeeldplekken zijn gefotografeerd en zijn op de avonden te bekijken. Samen met de inwoners wil de gemeente komen tot nieuwe herinrichtingsvoorstellen voor deze plekken. Maar ook al uw andere ideeën op het gebied van groen kunt u op deze avond kwijt.

De resultaten van deze avonden komen per kern samen in een projectplan. Sommige plannen voert de gemeente dan dit najaar al uit, andere plannen komen op de planning voor de komende jaren.

Jaarlijks is er een bedrag van ruim 160.000 euro in de begroting opgenomen voor het herinrichten van openbaar groen in heel Teylingen.

Bijeenkomsten voor inwoners

Op maandag 11 juni zijn als eerste de inwoners van de kern Voorhout aan de beurt in de raadzaal van het bestuurscentrum. Vervolgens kunnen de inwoners van de kern Warmond op dinsdag 19 juni in Het Trefpunt hun ideeën kwijt over het groen bij hen in de buurt. Beide avonden duren van 20.00-22.00 uur. Vanaf 19.45 uur is de zaal open en bent u van harte welkom voor een kopje koffie. De avonden gaan uitsluitend over het groen in de kern waar de bijeenkomst wordt gehouden.

De avonden zijn niet bedoeld om klachten over het onderhoud van het groen of de inrichting van speelplaatsjes te bespreken. Als u hier iets over kwijt wilt, gebruik dan het formulier voor meldingen en klachten op deze website.

Sassenheim

Voor Sassenheim bestaat al een lijst met projecten. In 2004 is in een soortgelijk traject met bewoners deze lijst opgesteld. De meeste van de projecten op deze lijst zijn al uitgevoerd en de komende jaren komen de resterend projecten aan bod.

Meer informatie

Op deze website komen ook de resultaten van de avonden te staan. Kijkt u onder Wonen/Woonomgeving/Groen/Groenverbeterplan. Indien u nog vragen heeft kunt u contact opnemen met de productverantwoordelijke openbaar groen van de gemeente: Peter Quist via tel. 0252-783300.