Gemeente Amersfoort

Persbericht

Afdeling Communicatie

nummer: 127

datum: 29 mei 2007

Gemeente Amersfoort start proef bussluis Kwekersweg

Gemeente Amersfoort start op 11 juni 2007 een proef op de bussluis aan de Kwekersweg in de wijk Koppel. Gedurende zes maanden mogen taxivoertuigen (herkenbaar aan de blauwe kentekenplaten) door de bussluis rijden. Doel is om te onderzoeken wat de gevolgen zijn als naast de bus, ook taxi's gebruik maken van de bussluis. De proef duurt tot medio december 2007.

In de evaluatie worden naast de ervaringen van bewoners in de omgeving van de Kwekersweg, ook de ervaringen van taxibedrijven en openbaar vervoerbedrijven in kaart gebracht. Bewoners, taxibedrijven en openbaar vervoerbedrijven ontvangen van de gemeente een enquêteformulier. Ook metingen en tellingen maken deel uit van de evaluatie. Dit najaar wordt met steekproeven onderzocht hoeveel taxi's en bussen gebruik maken van de bussluis. Ook wordt er geïnventariseerd of er sprake is van misbruik door personenwagens.

Op basis van de resultaten van de evaluatie beslist het gemeentebestuur of taxi's na de proef voortaan van de bussluis gebruik mogen maken. Vervolgens zal het gemeentebestuur besluiten of het toelaten van taxivervoer ook op andere bustrajecten in Amersfoort wenselijk is.

Informatie: Reina van der Wal, communicatieadviseur Stedelijke Ontwikkeling en Beheer (SOB), telefoon 033 469 50 19 of e-mail r.vanderwal@amersfoort.nl.


---- --