11-16 jun i Nationale Collecte Handicap.nl

30.05.2007 / 10:30 / Rubriek: Binnenland / Organisatie: Ango

Ango

Handicap.nl is de fondsenwervingsorganisatie van de Algemene Nederlandse Gehandicapten Organisatie (Ango). Zij verzorgt ieder jaar de landelijke collecte ten behoeve van mensen met een chronische ziekte of lichamelijke beperking. De bijna twee miljoen mensen met een handicap in Nederland hebben recht op een leven als ieder ander. Maar dit wordt hen vaak bemoeilijkt omdat zij uit een klein inkomen, ten behoeve van hun handicap, buitengewone kosten moeten maken die door geen enkele instantie of regeling worden vergoed.

De Ango is de grootste (17.500 leden) Nederlandse organisatie van, voor en door mensen met een functiebeperking of een chronische ziekte. Voor het uitvoeren van activiteiten zijn wij afhankelijk van contributies van leden, giften en de jaarlijkse nationale collecte.

Nu de overheid zich meer en meer terugtrekt, krijgen steeds meer mensen met een ziekte of handicap financiële problemen. Vanuit de opbrengst van de collecte helpt het Ango Fonds bijvoorbeeld door de aanschaf van een elektrisch hoog-laag bed of een aangepast vervoermiddel. Het Ango Fonds geeft individuele financiële hulp aan mensen met een handicap - hiervoor hoeft men geen lid te zijn. De Ango geeft daarnaast juridisch advies en bijstand aan leden. Ango maak(t) beter leven mogelijk!

Wij begrijpen het goed als u denkt: 'Alweer een collecte', maar het is in deze tijden helaas een bittere noodzaak om ons goede werk te kunnen blijven voortzetten en te financieren. Wij vragen u daarom om een kleine bijdrage als de collectant van de Handicap.nl bij u aanbelt. Collectant gemist? Uw bijdrage kunt u ook overmaken op Postbankrekening 625000 van Handicap.nl in Amersfoort onder vermelding van: collecte.

Indien u meer informatie over de Ango of Handicap.nl wilt ontvangen, kunt u contact opnemen met het hoofdkantoor in Amersfoort, tel. 033-4654343 (ma t/m do 9.00-12.00 uur, ma-di-do 13.30-15.30 uur), e-mail info@handicap.nl

Bij voorbaat hartelijk bedankt voor uw bijdrage, ook namens uw medemens!

Bezoek ook eens één van onze websites: www.handicap.nl of www.ango.nl.