Gemeente Almelo

Maardijk: onderhoud en inrichting als fietsstraat

31 mei 2007 - Op maandag 11 juni start de Gemeente met onderhoudswerzaamheden aan de Maardijk. Daarnaast wordt de Maardijk ingericht als fietsstraat en tevens wordt de rioolaansluiting hersteld.

Wat en waarom
Onderhoud asfaltverharding
De asfaltrijbaan van de Maardijk is toe aan onderhoud. De deklaag wordt vervangen en de trottoirs en de parkeervakken worden opnieuw bestraat. De kapotte en oude tegels worden vervangen door nieuwe tegels.

Maardijk als fietsstraat

De Maardijk is een belangrijke fietsroute van en naar het centrum. De Gemeente wil daarom de Maardijk ook als zodanig inrichten. De werkzaamheden bestaan uit de aanleg van een drempel en rode fietsstroken. Daarnaast wordt met bebording aangegeven dat de auto te gast is in de Maardijk.

Herstellen rioolaansluiting

Onder de asfaltverharding zitten enkele lekke rioolaansluitingen. Deze lekkages worden verholpen.

Wanneer
De voorbereidingen zijn nu afgerond en de Gemeente Almelo heeft aannemer Reef infra de opdracht gegeven voor de uitvoering. Maandag 11 juni 2007 starten de werkzaamheden. We streven ernaar de werkzaamheden voor de bouwvakvakantie af te ronden.

Tijdsduur
De werkzaamheden nemen ca. 6 weken in beslag, afhankelijk van de weersomstandigheden

Gevolgen voor het verkeer

Om de werkzaamheden uit te voeren wordt de weg afgesloten voor het doorgaande verkeer. Voor de duur van de werkzaamheden wordt het verkeer omgeleid. We zorgen ervoor dat de aanliggende percelen te voet bereikbaar blijven.

Contact
Hebt u vragen over het werk, dan kunt u contact opnemen met de opzichter van de Gemeente Almelo, de heer H. Velten op telefoonnummer (0546) 54 10 89.