Gemeente Arnhem

3.000 Arnhemse leerlingen naar EK (04-06-07)
Bedrijven kopen kaartjes en sponsoren Groot Klimmendaal 21 bedrijven in Arnhem en regio zorgen ervoor, dat er bij het Europees Kampioenschap onder de 21 jaar liefst 3.000 leerlingen van 36 Arnhemse basisscholen op de tribune in Gelredome zitten. Dat is het resultaat van een actie van Ondernemers Kontakt Arnhem (OKA). Een deel van de opbrengst van deze kaartverkoop is bestemd voor de nieuwe therapeutische theaterzaal van revalidatiecentrum Groot Klimmendaal. Hoe groot dit bedrag is, maakt het OKA later bekend.

De leerlingen kunnen straks een poulewedstrijd bijwonen: Tsjechië-Engeland (maandag 11 juni, 18.15 uur), Engeland-Italië (donderdag 14 juni, 20.45 uur) of Italië-Tsjechië (zondag 17 juni, 20.45 uur).

OKA-voorzitter Henk Berg is tevreden over het verloop van de actie: Zeker gezien de korte voorbereidingstijd die we hebben gehad, ben ik tevreden met het feit dat we zon 3000 kinderen blij hebben kunnen maken. Maar ook dat we een steentje hebben bijgedragen aan de realisatie van de theaterzaal van Groot Klimmendaal. Ik hoop dat het lawaai van de kinderen in Gelredome straks in heel Europa te horen is

Aan de EK-kaartenactie voor basisscholieren hebben de volgende bedrijven en instellingen meegedaan: Ballast Nedam Bouw Oost, Cito Benelux, Diabolo, Dieben & Meyer Communicatie, Frank Donders, Groot Klimmendaal, Jansen Makelaar, Jobstap, Kondor Wessels, KPMG, Kuiper Bouw, Lucas Berger, Menzis, Notariskantoor Poort, Parker Filtration, Peters Dak- en Wandtechniek, Rabobank Arnhem e.o., Rabobank Liemerse Poort, Randstad, Security Service Oost-Nederland, TSN-Tip Top.

UEFA EK Onder 21
Van 10 tot en met 23 juni wordt in Nederland het UEFA EK Onder 21 gespeeld. Eén van de vier speelsteden is Arnhem: drie poulewedstrijden én de halve finale op 20 juni worden gespeeld in Gelredome. Meer informatie over het voetbaltoernooi en kaartverkoop is te vinden op www.euro2007.nl. Kaartjes zijn te koop bij alle ruim 1.000 Ticketbox-verkooppunten (tien in Arnhem).