Mondriaan en Vestia zetten jongeren aan het werk


05.06.2007 / 13:18 / Rubriek: Binnenland / Organisatie: Vestia groep

Vestia groep

http://www.vestia.nl/

Op maandag 11 juni , omstreeks 11.00 uur, ondertekenen Mondriaan onderwijsgroep en woningcorporatie Vestia een samenwerkingsovereenkomst om (v)mbo-leerlingen meer kansen te bieden op een goede toekomst door hen in staat te stellen in de praktijk te leren en te werken. De bijeenkomst wordt opgeluisterd door de presentatie en uitverkiezing van de Mondriaan MBO-uitblinkers 2007. Ondertekening en uitverkiezing vinden plaats in het (nieuwe) pand van het Mondriaan-Vestia Klusteam in Den Haag Zuid West aan de Zuidlarenstraat 205. U maakt tevens kennis met de leerlingen, de werkbegeleiders, docenten en andere direct betrokkenen van het starttraject.

Mondriaan Uitblinkers
Om 11.00 uur opent de bijeenkomst met de uitverkiezing van de Mondriaan MBO-Uitblinkers 2007. Vier Mondriaanleerlingen hebben het afgelopen jaar buitengewoon gepresteerd op het vlak van de beroepspraktijk. Alle vier presenteren zij zich, één van hen wordt afgevaardigd naar de manifestatie MBO Uitblinker 2007, tevens de landelijke opening van het schooljaar 2007-2008. Dit jaar komen in aanmerking Omar Munie, een student Mode die zich met zijn tassen bezig is te ontwikkelen tot internationaal ontwerper; Lot Mostert, talentvol en bijzonder creatief modeontwerpster; Vincent Gevers, ideale techniekleerling en stuwende kracht achter de winst in het behalen van een wereldrecord in de Shell Eco Race; Tamana Sediqi, deskundig kapster, voormalig vluchtelinge uit Afghanistan.

Samenwerkingsovereenkomst Vestia en Mondriaan
De Mondriaan onderwijsgroep en Vestia participeren in het Haags Forum, een platform van maatschappelijke organisaties dat bijdraagt aan de realisatie van de ambities van het Haags collegeprogramma 2006-2010. De samenwerkingsovereenkomst is een van de resultaten van dit platform. De samenwerking heeft tot doel om (v)mbo leerlingen en voortijdige schoolverlaters (opnieuw) perspectief te bieden op opleiding, werk en/of stage.

De inzet
Mevrouw J.Leenhouts, voorzitter College van Bestuur van de Mondriaan onderwijsgroep, en de heer E. Staal, Voorzitter Raad van Bestuur van de Vestia Groep, ondertekenen de overeenkomst, waarin Vestia en Mondriaan afspreken om in 2007 samen minimaal vier projecten te realiseren. Tot 2012 worden jaarlijks minimaal twee nieuwe projecten gestart. Ieder jaar gaan er minimaal 150 deelnemers van Mondriaan in één van de projecten in het kader van de samenwerking aan de slag. Een aantal mogelijke voorbeeldprojecten zijn:
Inschakelen van leerlingen bij het aanbrengen van aardlekschakelaars en rookmelders in woningen van Vestia in een nieuw te vormen leerwerkbedrijf of als stagiair bij bestaande installatiebedrijven.
Leerlingen van verschillende opleidingen knappen naar eigen inzicht gedurende vijf jaar maandelijks één woning van Vestia in de stadsregio Haaglanden op om deze opnieuw voor de verhuur geschikt te maken.
18)Opzetten van een klussenbedrijf voor de uitvoering van eenvoudige werkzaamheden in woningen van Vestia en andere opdrachtgevers. Vestia garandeert gedurende enkele jaren voldoende omzet voor een gezonde start.

Wie zijn Vestia en Mondriaan?
Vestia biedt woonservice aan de bewoners van circa 72.000 woningen in Haaglanden, Rotterdam en in diverse plaatsen in het midden van het land. Vernieuwing van wijken en samenwerking met de zorgsector zijn twee voorbeelden van hoe het bedrijf haar maatschappelijke taak vervult. Vestia werkt volgens het concernmodel. De 13 corporaties en de 4 vakbedrijven vormen de pijlers van het concern, waar in totaal 900 mensen werken. Naast de huisvesting van jongeren (in 2006 vond 33% van alle verhuringen binnen Vestia met jongeren tot 27 jaar plaats) is er ook speciale aandacht voor projecten die hun kansen in de samenleving vergroten. Dit uit zich o.a. in de website www.jongeren.vestia.nl en in de samenwerking met het HipHopHuis en Musicon.

De Mondriaan onderwijsgroep levert als regionaal opleidingencentrum een actieve bijdrage aan de economische en sociale ontwikkeling in de stad Den Haag en de regio Haaglanden. De Mondriaan onderwijsgroep beoogt de maatschappelijke participatie van onze deelnemers te bevorderen door een breed samenhangend onderwijsaanbod, waarin de deelnemer en zijn loopbaan centraal staan. Dat aanbod bestaat uit (middelbaar)beroepsopleidingen, volwassenenonderwijs, bedrijfsopleidingen en functiegerichte trainingen.


---
Noot aan de redactie
Programma 11 juni 2007
11.00 uur Ontvangst
11.15 uur Welkom door Jos Leenhouts, voorzitter College van Bestuur de Mondriaan onderwijsgroep
11.20 uur Spetterende presentatie en bekendmaking Mondriaan MBO-Uitblinkers 2007 12.00 uur Start MUZIEK en de spanning stijgt ............. 12.15 uur Kennismaking met leerlingen en werk/praktijkbegeleiders Klusteam 12.30 uur Ondertekening samenwerkingsovereenkomst
12.45 uur Afsluitend woord door Erik Staal, voorzitter Raad van Bestuur Vestia 13.00 uur Toasten op de samenwerking
Lunch

Wij nodigen u van harte uit om bij deze ondertekening aanwezig te zijn. Wilt u graag van dit aanbod gebruik maken of heeft u vragen? Neemt u dan contact op met: Mondriaan: Stefanie de Klerk,06 51 36 70 75, www.mon3aan.nl Vestia: Peter van Hemmen, 06 55 76 51 08, www.vestia.nl, www.jongeren.vestia.nl