Gemeente Capelle a/d IJssel

Capelle werkt aanProject Herindeling Algeracorridor

Op maandag 11 juni starten de eerste werkzaamheden aan het project Herindeling Algeracorridor. Het doel van het werk is het verbeteren van de doorstroming over de Algeracorridor, waar tijdens de spits files ontstaan van (ochtend) en naar (avond) Krimpen aan den IJssel.

Langs de Algeraweg begint de aannemer op 11 juni met het weghalen van een deel van de oude geluidswering tussen het Capelseplein en de Algerabrug. Dit zal ongeveer twee weken duren. Daarna werken zij ongeveer vier weken (tot 23 juli) aan de opbouw van een hoger en langer geluidsscherm.

In verband hiermee sluit de aannemer een van de twee uitvoegstroken op de Abram van Rijckevorselweg af vanuit de richting Rotterdam naar Krimpen aan den IJssel. Dit uitsluitend tijdens de werktijd van 8.30 tot 15.30 uur. Tijdens de avondspits zullen beide rijstroken richting Krimpen aan den IJssel weer beschikbaar zijn. Hierdoor blijft de verkeersoverlast beperkt.

Voor omwonenden kunnen de werkzaamheden geluidsoverlast opleveren.

Herindeling Algeraweg

Aansluitend wordt vanaf 23 juli tot 27 augustus gewerkt aan de herindeling van de Algeraweg.

Tijdens deze werkzaamheden zal in beide richtingen steeds slechts één rijstrook op de Algeraweg beschikbaar zijn. Dit zal verkeersoverlast met zich meebrengen. Daarom heeft de gemeente Capelle aan den IJssel ervoor gekozen dit deel van het werk tijdens de zomervakantie en bouwvakperiode uit te voeren.

Afrit Ketensedijk

Vanaf 27 augustus tot 24 september wordt vervolgens gewerkt aan de afslag vanaf Krimpen aan den IJssel naar de Ketensedijk. Beide afslagen zijn in die periode afgesloten. Hier wordt een omleidingsroute aangegeven. De wisselstrook over de Algerabrug blijft wel in gebruik als doorgaande strook naar het Capelseplein.

Werktijden

Tijdens het werk aan de Algeraweg en de afslag naar de Ketensedijk werkt de aannemer in principe van 7.00 tot 16.00 uur tijdens werkdagen om geluidsoverlast voor omwonenden zoveel mogelijk te beperken. Echter wanneer het werk uitloopt kan de aannemer naar eigen inzicht de werkdagen verlengen en eventueel zelfs dag en nacht en in de weekends doorgaan.

Informatie

Voor meer informatie over deze werkzaamheden kunt u terecht bij het Informatiecentrum telefoonnummer 2848484.