Gemeente Heerlen

Omleidingen Patersweg en Akerstraat-Noord

De komende maand zal het verkeer in Heerlen-Noord gevolgen ondervinden van de werkzaamheden aan het Kruispunt Patersweg/ Akerstraat-Noord.

Op 11 juni wordt gestart met de aanleg van de fietsvoorzieningen op de kruising van de Patersweg en de Akerstraat-Noord. Tot 25 juni is de Patersweg vanaf de Amstenraderweg tot aan de Akerstraat Noord afgesloten voor het verkeer in de richting van de Akerstraat Noord. Het bestaande voetpad wordt dan verplaatst en er wordt een vrijliggend fietspad aangelegd (fase 1).

Van 25 juni tot 13 juli is het hele kruispunt afgesloten en worden aparte, afgescheiden fietsstroken aangelegd op de overige toevoerwegen. Ook worden de verkeerslichten compleet vernieuwd (fase2).

Voor beide fasen wordt een omleidingsroute ingesteld voor auto's en fietsers. Enig ongemak voor de weggebruikers en omwonenden zal onvermijdelijk zijn. In fase 1 en 2 wordt het verkeer vanaf de Randweg omgeleid via de Pastoorskuilenweg, Marktstraat, Mgr. Nolensstraat, Aldenhofstraat en Kouvenderstraat naar de Akerstraat Noord. In fase 2 wordt aanvullend het verkeer van en naar Brunssum omgeleid via de Emmaweg, Servatiusstraat en Maastrichterstraat en het verkeer van en naar Sittard via de Emmaweg en de N 276. Het verkeer van en naar Amstenrade en Schinnen wordt via de Hommerterweg en de Hommerterallee omgeleid.

Na de bouwvakvakantie zullen tenslotte de verkeerslichten op het kruispunt Patersweg en Hommerterweg vernieuwd worden. Hiervoor is het nodig om in week 34 beide gedeelten Hommerterweg af te sluiten. Het verkeer van en naar Amstenrade en Schinnen wordt omgeleid via de Patersweg en Allee.

Voor actuele informatie kunt u ook www.heerlen.nl raadplegen.

HEERLEN, 5 juni 2007
Concernstaf Communicatie
Richard Pisters
(045) 560 40 70
06 - 30731041 (buiten kantooruren)
persvoorlichting@heerlen.nl

-----------------------
b e r i c h t

p e r s

---- --