Gemeente Enschede

Twentse schouwburg zoekt gouden idee

De gemeente Enschede zoekt naar het meest creatieve en sprankelende idee voor de herbestemming van de Twentse Schouwburg binnen het kader van de 7 Gouden Regels. Iedereen kan meedoen aan dit open planproces. Ideeën kunnen van 11 juni tot 15 juni via mail en via de postbus worden ingeleverd. Mailadres: twentseschouwburg@enschede.nl en postbusnummer 20 7500 AA Enschede.

Derde Akte Eerste bedrijf: Reageer en Inspireer In deze akte kan iedereen meedoen. Burgers en buitenlui. Stad en land. Professionals en amateurs. Opzet is er dat er zoveel mogelijk ideeën komen wat te doen met dit prachtige gebouw. Iedereen kan zijn idee beschrijven op hoofdlijnen in maximaal 1 A4. Het A4 moet duidelijk worden voorzien van naam, adres, telefoonnummer en mailadres. Uiterlijke inleverdatum voor de eerste ronde is 15 juni via email: Twentseschouwburg@enschede.nl.
Of via postbus 20 7500 AA Enschede. Ieder idee telt mee én ieder idee is openbaar.

Na inlevering worden alle ideeën 1 week gepubliceerd. (week 20 juni tot 27 juni) Via de website van de gemeente Enschede en via Huis aan Huis. Onze partner in dit open planproces: dagblad Twentsche Courant/Tubantia besteedt aandacht aan de meest spraakzame, originele en opvallende ideeën.

Derde Akte tweede bedrijf combineer en reageer
In dit bedrijf kan iedereen weer meedoen en putten uit de inspiratie van anderen. Tot 14 juli kunnen de definitieve ideeën worden ingeleverd. Meer informatie staat op de website van de gemeente: www.enschede.nl.

De Twentse Schouwburg, een beeldbepalende gebouw in het hart van Enschede krijgt een nieuwe bestemming als gevolg van de bouw van het Muziekkwartier dat in 2008 wordt opgeleverd. In de eerste akte van het interactieve planproces waren de professionals aan het woord, in de 2 akte besloot het bestuur tot de kaderstellende regels en nu is het aan de stad om te reageren. Het einde van akte 3 wordt aan het einde van het jaar verwacht.

Zie hieronder de bijlage met de voorwaarden voor deelname.

Bijlage(n)

Open 07-06-05_Gouden_idee.pdf in nieuw window 07-06-05_Gouden_idee.pdf

5 juni 2007