Gemeente Schiedam


Juni

De raadscommissies vergaderen.

06 juni 2007

Agenda

Maandag 11 juni 2007 Commissie Samenleving en Bestuur 20.00 uur secr. dhr. J. Pegtel, tel. 010-2465336 e-mail: mailto:j.pegtel@schiedam.nl

Dinsdag 12 juni 2007 Commissie Ruimtelijke Ontwikkeling en Beheer 20.00 uur secr. dhr. H.C. Jansson, tel. 010-2465434 e-mail: hc.jansson@schiedam.nl

Tijdens deze commissievergaderingen komt onder andere aan de orde :

Commissie Samenleving en Bestuur

Aanpassing Prestatieafspraken inburgering MOP 2007-2009 (VR 57/2007) Na vaststelling in november 2006 van de aanvullende prestatieafspraken inburgering bleek het noodzakelijk om de prestatieafspraken naar boven bij te stellen om het beschikbaar gestelde budget volledig te kunnen benutten.

Lokaal Educatieve Agenda Primair Onderwijs
Deze agenda bevat de vijf belangrijkste beleidsthemas waaraan de gemeente en schoolbesturen van het primair onderwijs de komende jaren zullen gaan werken. De beleidsthemas zijn: Voor- en Vroegschoolse Educatie (VVE), brede school, overgang primair onderwijs voortgezet onderwijs, bevorderen integratie, voorkomen segregatie, de zorgleerling in de stad. De commissie wordt gevraagd in te stemmen met deze beleidsthemas.

Commissie Ruimtelijke Ontwikkeling en Beheer

Ontwerp bestemmingsplan Groene Long 2007
Het voorontwerp bestemmingsplan Groene Long 2007 is in de ruimtelijke ordeningsprocedure zover dat het met ingang van week 21 zes weken ter visie is gelegd. De commissie wordt gevraagd te beoordelen of de uitgangspunten in het ontwerp-bestemmingsplan voldoende zijn terug te vinden.

Notitie Centrummarkt 2007-2011 De markt van kerk tot kerk De commissie wordt gevraagd zich uit te spreken over de voorgestelde positionering van de weekmarkt en de branchering.

Rotterdam Airport (onder voorbehoud)
Naar verwachting komt dit onderwerp tijdens deze commissievergadering aan de orde.

Informatie
Deze openbare commissievergaderingen vinden plaats in de Aleidazaal van het Stadskantoor, Stadserf 1.
Raadscommissies adviseren de gemeenteraad over stukken die in de raadsvergadering aan de orde komen. U kunt de vergaderingen van de raadscommissies bijwonen en bij raadsvoorstellen het woord voeren. De vergaderstukken liggen ter inzage bij het Gemeentelijk Informatiepunt in de Stadswinkel. De agendas kunt u vinden op www.schiedam.nl .
Voor verdere informatie kunt u terecht bij de commissiesecretarissen.