uitnodiging presentatie Trendrapport Cybercrime GOVCERT.NL


06.06.2007 / 09:34 / Rubriek: Binnenland / Organisatie: Ictu

Ictu

Persuitnodiging

Trendrapport 2007 met feiten, cijfers en trends in cybercrime en informatiebeveiliging Nederlandse overheid

GOVCERT.NL presenteert feiten en trends cybercrime

Den Haag, 6 juni 2007 - Op maandag 11 juni om 11.00 uur presenteert GOVCERT.NL haar eerste Trendrapport over cybercrime en informatiebeveiliging bij de Nederlandse overheid. De digitale brandweer van de overheid doet dat in het bijzijn van staatssecretaris van BZK mevrouw Ank Bijleveld, namens het kabinet verantwoordelijk voor ICT-dienstverlening van de overheid en de beveiliging daarvan.
Het rapport signaleert trends en presenteert feiten over de opkomst van vormen en technieken van internetcriminaliteit, waarmee Nederlandse overheden en burgers te maken hebben.

GOVCERT.NL bestaat precies vijf jaar. In de afgelopen jaren werkte ze voor alle departementen, tal van andere overheidsorganisaties en met Waarschuwingsdienst.nl ook voor burgers en kleinbedrijf. Door advies en preventie, waarschuwing, kennisdeling en incidentafhandeling draagt ze bij aan de informatiebeveiliging van haar deelnemers. Door deze 24-uurs dienstverlening heeft GOVCERT.NL een goed beeld van de ontwikkelingen in de digitale wereld, waaronder cybercrime.

Technieken, dreigingen en herkomst van de gevaren van het internet (spam, botnets, identiteitsfraude, virussen, wormen) zijn onder de loep genomen en geanalyseerd. Het Trendrapport laat ondermeer zien voor welke opgaaf de Nederlandse overheid zich geplaatst ziet.

De presentatie van het Trendrapport met de staatssecretaris vindt plaats op maandag 11 juni om 11.00 uur, op het adres van GOVCERT.NL, Wilhelmina van Pruisenweg 104 in Den Haag (naast het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid).

Tussen 11.00 en 12.00 uur wordt het Trendrapport toegelicht en wordt een reactie daarop gegeven door staatssecretaris Bijleveld. Het rapport wordt officieel aan haar overhandigd rond 11.30 uur. Ook zal er een live presentatie zijn van een hackersaanval en van de praktijk van het fenomeen phishing. U wordt van harte uitgenodigd hierbij aanwezig te zijn. Uiteraard is het Trendrapport voor uw redactie beschikbaar op 11 juni.

Vanwege beveiliging is het nodig uw komst voor vrijdag 8 juni te melden. Dit kan via marleen.vanschaik@govcert.nl. Ook kan via dit mailadres een parkeerplaats gereserveerd worden. U wordt verzocht een legitimatiebewijs mee te nemen.