Ministerie van Algemene Zaken

RIJKSVOORLICHTINGSDIENST

Persbericht
6 juni 2007

Bezoek minister-president Balkenende aan Canada

Minister-president Balkenende brengt maandag 11 juni en dinsdag 12 juni 2007 een bezoek aan Canada. Het bezoek staat in het teken van het versterken van de samenwerking tussen beide landen. Aan de orde komen onder meer onderwerpen op het gebied van veiligheid (waaronder samenwerking in Afghanistan), culturele diversiteit, innovatie, duurzaamheid en energievoorzieningszekerheid.

Maandagochtend legt de minister-president een krans bij het National War Monument in Ottawa. Aansluitend is er op Parliament Hill een ontmoeting met minister-president Stephen Harper. Daarnaast zijn er gesprekken met de ministers van Buitenlandse Zaken, Defensie en Ontwikkelingssamenwerking.

's Middags houdt de minister-president een toespraak bij het Canadian Institute of International Affairs en vertrekt daarna naar Edmonton (Alberta), waar hij een ontmoeting heeft met de Nederlandse gemeenschap.

Het bezoek op dinsdag aan Alberta staat in het teken van de versterking van de samenwerking op het gebied van innovatie, duurzaamheid en energievoorzieningszekerheid. In dat verband ontmoet de minister-president de leden van de FME-missie, die tegelijkertijd een bezoek brengt aan Alberta, alsmede vertegenwoordigers van het zakenleven aldaar en de burgemeester van Edmonton. Tevens bezoekt hij het National Institute for Nanotechnology (NINT) van de universiteit van Alberta en heeft hij aansluitend in het Government House een ontmoeting met de premier van Alberta, Ed Stelmach.

RVD, 06.06.07, 13.32 uur