Uitnodiging:Politieleiders onthullen 'road to peace & justice'


06.06.2007 / 14:57 / Rubriek: Binnenland / Organisatie: Politieacademie

Politieacademie

Persuitnodiging: Internationale Politieleiders onthullen 'Road to peace and justice'

Op maandag 11 juni zal in bijzijn van de minister van Defensie, E. van Middelkoop en vertegenwoordigers van de internationale gemeenschap, waaronder meer dan 30 internationale politieleiders, het kunstwerk 'On the road to peace and justice' worden onthuld. Het kunstwerk is geplaatst voor het hoofdbureau van het politiekorps Haaglanden en in zicht van het Vredespaleis in Den Haag. Het kunstwerk symboliseert de rol van de politie bij het werken aan vrede en rechtvaardigheid.

De onthulling vormt de afsluiting van het internationale politiecongres 'Pearls in policing' waarbij politieleiders van diverse landen samenkomen om te spreken over de politiefunctie voor de toekomst. Het congres en het kunstwerk zijn een initiatief van het Korps Landelijke Politiediensten, Koninklijke Marechaussee en Politieacademie, en worden ondersteund door het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. Vertegenwoordigers van deze gastorganisaties zijn bij het congres en de onthulling aanwezig.


---

De media zijn uitgenodigd om aanwezig te zijn bij de onthulling van het kunstwerk op maandag 11 juni om 15.00 uur in het hoofdkantoor van regiokorps Haaglanden. Burg. Patijnlaan 35 (nieuwe hoofdingang)
2585 BG Den Haag

De media worden gevraagd zich vooraf aan te melden per e-mail: bert.renkema@politieacademie.nl. Er wordt om een perslegitimatie gevraagd.