Vijf genomineerden voor INHOLLAND Topsportprijs


06.06.2007 / 15:30 / Rubriek: Binnenland / Organisatie: Hogeschool inholland

Hogeschool inholland

http://www.inholland.nl

Persbericht

6 juni 2007

Vijf genomineerden voor INHOLLAND Topsportprijs
Hogeschool reikt op 11 juni prijs uit aan studerende topsporter

DEN HAAG Hogeschool INHOLLAND reikt op 11 juni voor het eerst de INHOLLAND Topsportprijs uit. Voor deze prijs zijn vijf topsporters genomineerd, die bij de hogeschool hun studie volgen.

De genomineerden zijn:
Martijn Nuijens, Hoogspringen, student Elektrotechniek bij INHOLLAND Alkmaar Lars Elgersma, Schaatsen, student Technische Bedrijfskunde bij INHOLLAND Alkmaar Wendy Kok, Bowlen, student Tourism & Recreation Management Bij INHOLLAND Haarlem Tristan van Tijen, Bodyboarden, student International Business & Management Studies bij INHOLLAND Haarlem
Patrick van Luijk, Atletiek, student Integrale Veiligheid bij INHOLLAND Rotterdam.

Topsport bedrijven én studeren: dat is een lastige combinatie. Toch is het belangrijk dat sporters die twee zaken kunnen combineren. Want ook voor hen geldt dat een diploma je beslist verder helpt in je beroepsleven. Hogeschool INHOLLAND vergemakkelijkt die combinatie door middel van een studieprogramma op maat en soms ook een financiële tegemoetkoming.
INHOLLAND heeft geen aparte topsportklassen; deze studenten komen alle studies volgen. Lein Labruyere, lid van het college van Bestuur: 'Zo worden de studenten niet in een fuik gedwongen door hun sportieve passie, maar kunnen ze kiezen voor wat ze willen. De INHOLLAND topsporters zijn ongemerkt onze ambassadeurs. Topsport bedrijven naast een hbo-opleiding is bijzonder knap.'

Voor de Topsportprijs komen studenten in aanmerking die aansprekende topsportprestaties weten te combineren met uitstekende studieprestaties. Een deskundige jury, bestaande uit vertegenwoordigers van Hogeschool INHOLLAND en de heer Hans den Oudendammer, directeur Olympisch Netwerk Rotterdam, als juryvoorzitter zal bepalen wie de winnaar van de INHOLLAND Topsportprijs 2007 wordt. De prijs bestaat uit 1000 euro.

Noot voor de pers:
De pers is van harte welkom bij de prijsuitreiking, op maandag 11 juni in het auditorium van Hogeschool INHOLLAND Den Haag. De prijsuitreiking begint om 17.30 uur (inloop vanaf 17.00 uur) en zal duren tot ongeveer 18.30 uur. Afsluitend is er een borrel. Hogeschool INHOLLAND Den Haag is gevestigd aan de Theresiastraat 8. De routebeschrijving kunt u downloaden van de website www.INHOLLAND.nl (onder 'contact'). Voor meer informatie kunt u bellen met persvoorlichter Marijke Nijboer, 06 46 2713 97.